Palsternakka-jauhelihapaistos

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

Palsternakka on monipuolinen juures, jota voi käyttää esimerkiksi pataruoissa ja uunijuureksena. Palsternakka-jauhelihapaistos saa lisämakua piparjuuritahnasta ja juustoraasteesta.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 gpalsternakkaa
4 kplperunaa
400 gjauhelihaa
1 rklöljyä
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkltomaattisosetta
1 tloreganoa
1 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria
2 dlkermaa
1 dlmaitoa
2 rklpiparjuuritahnaa
150 gjuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Kuori palsternakat ja perunat, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Paista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää pannulle tomaattisose ja mausteet.

    Sekoita kulhossa kerma, maito ja piparjuuritahna. Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaa, palsternakkaa, jauhelihaseosta ja juustoraastetta. Jätä pinnalle palsternakkaa. Painele pintaa hieman, jotta kerrokset tiivistyvät.

    Valuta päälle kerma-maitoseos. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 175-asteisessa uunissa tunti foliolla peitettynä. Poista folio ja jatka paistamista 30 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 2 rkl Tomaattisosetta, 1 tl Oreganoa, 1 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 2 rkl Piparjuuritahnaa, 150 g Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä