Kuori palsternakat ja perunat, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Paista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää pannulle tomaattisose ja mausteet.
Sekoita kulhossa kerma, maito ja piparjuuritahna. Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaa, palsternakkaa, jauhelihaseosta ja juustoraastetta. Jätä pinnalle palsternakkaa. Painele pintaa hieman, jotta kerrokset tiivistyvät.
Valuta päälle kerma-maitoseos. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 175-asteisessa uunissa tunti foliolla peitettynä. Poista folio ja jatka paistamista 30 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1627
389
29,2 g
14,3 g
16,0 g
5,8 g
3,5 g
13,8 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
2 rkl Tomaattisosetta,
1 tl Oreganoa,
1 tl Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
2 rkl Piparjuuritahnaa,
150 g Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli