Palsternakka-jauhelihapaistos

Nappaa talteen!
Palsternakka on monipuolinen juures, jota voi käyttää esimerkiksi pataruoissa ja uunijuureksena. Palsternakka-jauhelihapaistos saa lisämakua piparjuuritahnasta ja juustoraasteesta.
| 400 g | palsternakkaa |
| 4 kpl | perunaa |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 2 dl | kermaa |
| 1 dl | maitoa |
| 2 rkl | piparjuuritahnaa |
| 150 g | juustoraastetta |
- 1.
Kuori palsternakat ja perunat, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Paista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää pannulle tomaattisose ja mausteet.
Sekoita kulhossa kerma, maito ja piparjuuritahna. Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaa, palsternakkaa, jauhelihaseosta ja juustoraastetta. Jätä pinnalle palsternakkaa. Painele pintaa hieman, jotta kerrokset tiivistyvät.
Valuta päälle kerma-maitoseos. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 175-asteisessa uunissa tunti foliolla peitettynä. Poista folio ja jatka paistamista 30 minuuttia.
Palsternakka on monipuolinen juures, jota voi käyttää esimerkiksi pataruoissa ja uunijuureksena. Palsternakka-jauhelihapaistos saa lisämakua piparjuuritahnasta ja juustoraasteesta.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | palsternakkaa |
| 4 kpl | perunaa |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 2 dl | kermaa |
| 1 dl | maitoa |
| 2 rkl | piparjuuritahnaa |
| 150 g | juustoraastetta |
Valmistus
- 1
Kuori palsternakat ja perunat, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Paista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää pannulle tomaattisose ja mausteet.
Sekoita kulhossa kerma, maito ja piparjuuritahna. Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaa, palsternakkaa, jauhelihaseosta ja juustoraastetta. Jätä pinnalle palsternakkaa. Painele pintaa hieman, jotta kerrokset tiivistyvät.
Valuta päälle kerma-maitoseos. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 175-asteisessa uunissa tunti foliolla peitettynä. Poista folio ja jatka paistamista 30 minuuttia.
Ravintosisältö
390
Energiaa kcal
1635
Energiaa kj
29,2 g
Rasvaa
14,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
390
Energiaa kcal
1635
Energiaa kj
29,2 g
Rasvaa
14,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 2 rkl Tomaattisosetta, 1 tl Oreganoa, 1 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 2 rkl Piparjuuritahnaa, 150 g Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























