Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Palsternakkapiirakka

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

Pohja

100 g
Margariinia
2 dl
Vehnäjauhoja
150 g
Keitettyä, raastettua perunaa
1 rkl
Vettä

Täyte

300 g
Palsternakkaa
1 kpl
Sipuli
2 dl
Ruokakermaa
150 g
Voimakasta juustoraastetta
2 kpl
Munaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
2 rkl
Tuoretta timjamia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista pohjataikina. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi, lisää vesi lopuksi. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Pane taikina jääkaappiin.Pese ja kuori palsternakat. Keitä palsternakat vähässä vedessä lähes kypsiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Pehmennä se öljyssä pannulla.Leikkaa jäähtyneet palsternakat ohuiksi viipaleiksi esim. raastimen viipalointiterällä.Vatkaa kananmunat kermamaitoon ja sekoita joukkoon täytteen muut ainekset. Kaada seos vuokaan pohjataikinan päälle.Paista 175 asteessa 40–45 minuuttia.Tämä Pirjo Soinisen resepti on Yhteishyvän leivontakilpailun voittaja.Yhteishyva 0505

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 26.4.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.