Palsternakkapiirakka

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

100 gmargariinia
2 dlvehnäjauhoja
150 gkeitettyä, raastettua perunaa
1 rklvettä

Täyte

300 gpalsternakkaa
1 kplsipuli
2 dlruokakermaa
150 gvoimakasta juustoraastetta
2 kplmunaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
2 rkltuoretta timjamia

Valmistus

  1. 1

    Valmista pohjataikina. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi, lisää vesi lopuksi. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Pane taikina jääkaappiin.Pese ja kuori palsternakat. Keitä palsternakat vähässä vedessä lähes kypsiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Pehmennä se öljyssä pannulla.Leikkaa jäähtyneet palsternakat ohuiksi viipaleiksi esim. raastimen viipalointiterällä.Vatkaa kananmunat kermamaitoon ja sekoita joukkoon täytteen muut ainekset. Kaada seos vuokaan pohjataikinan päälle.Paista 175 asteessa 40–45 minuuttia.Tämä Pirjo Soinisen resepti on Yhteishyvän leivontakilpailun voittaja.Yhteishyva 0505

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025