Paneroidut kasvispihvit

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
3 kplisoa punajuurta
2 kplisoa selleriä

Jauhottamiseen:

4 rklvehnäjauhoja
1 tlyrttisuolaa
ripaus valkopippuria
2 kplmunaa
1 dlkorppujauhetta

Paistamiseen:

2 rklvoita tai margariinia
2 rklöljyä

Kastike:

1 kpl(2,5 dl) cremevispiä
1 - 2 rklsitruunamehua
1/4 tlsuolaa
1/2 tlsokeria
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä puserrettuna
1 - 2 rkltuoreita tai 1-2 tl kuivattuja yrttejä hienonnettuina, esim. sitruunamelissaa, persiljaa ja ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja viipaloi juurekset noin 1 cm:n vahvuisiksi isoiksi viipaleiksi. Laita viipaleet mikronkestävään kulhoon ja peitä kuvulla. Kuumenna täydellä teholla 3-4 minuuttia. Jäähdytä.Sekoita jauhot ja mausteet yhdelle lautaselle, vatkatut munat toiselle lautaselle ja korppujauhe kolmannelle.Kuumenna rasva keskilämmöllä. Kasta juuresviipale kerrallaan ensin jauhoihin, sitten munaan ja lopuksi korppujauheeseen ja kypsennä rasvassa molemmin puolin kypsäksi.Vatkaa kerma kastikkeeseen löysäksi vaahdoksi ja mausta. Tarjoa pihvit kuumina kastikkeen ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Harasta, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä