Paneroidut kasvispihvit

Nappaa talteen!
| 3 kpl | isoa punajuurta |
| 2 kpl | isoa selleriä |
| Jauhottamiseen: | |
|---|---|
| 4 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | yrttisuolaa |
| ripaus valkopippuria | |
| 2 kpl | munaa |
| 1 dl | korppujauhetta |
| Paistamiseen: | |
| 2 rkl | voita tai margariinia |
| 2 rkl | öljyä |
| Kastike: | |
| 1 kpl | (2,5 dl) cremevispiä |
| 1 - 2 rkl | sitruunamehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä puserrettuna |
| 1 - 2 rkl | tuoreita tai 1-2 tl kuivattuja yrttejä hienonnettuina, esim. sitruunamelissaa, persiljaa ja ruohosipulia |
- 1.
Kuori ja viipaloi juurekset noin 1 cm:n vahvuisiksi isoiksi viipaleiksi. Laita viipaleet mikronkestävään kulhoon ja peitä kuvulla. Kuumenna täydellä teholla 3-4 minuuttia. Jäähdytä.Sekoita jauhot ja mausteet yhdelle lautaselle, vatkatut munat toiselle lautaselle ja korppujauhe kolmannelle.Kuumenna rasva keskilämmöllä. Kasta juuresviipale kerrallaan ensin jauhoihin, sitten munaan ja lopuksi korppujauheeseen ja kypsennä rasvassa molemmin puolin kypsäksi.Vatkaa kerma kastikkeeseen löysäksi vaahdoksi ja mausta. Tarjoa pihvit kuumina kastikkeen ja salaatin kanssa.
Paneroidut kasvispihvit
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | isoa punajuurta |
| 2 kpl | isoa selleriä |
Jauhottamiseen: | |
| 4 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | yrttisuolaa |
| ripaus valkopippuria | |
| 2 kpl | munaa |
| 1 dl | korppujauhetta |
Paistamiseen: | |
| 2 rkl | voita tai margariinia |
| 2 rkl | öljyä |
Kastike: | |
| 1 kpl | (2,5 dl) cremevispiä |
| 1 - 2 rkl | sitruunamehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä puserrettuna |
| 1 - 2 rkl | tuoreita tai 1-2 tl kuivattuja yrttejä hienonnettuina, esim. sitruunamelissaa, persiljaa ja ruohosipulia |
Valmistus
- 1
Kuori ja viipaloi juurekset noin 1 cm:n vahvuisiksi isoiksi viipaleiksi. Laita viipaleet mikronkestävään kulhoon ja peitä kuvulla. Kuumenna täydellä teholla 3-4 minuuttia. Jäähdytä.Sekoita jauhot ja mausteet yhdelle lautaselle, vatkatut munat toiselle lautaselle ja korppujauhe kolmannelle.Kuumenna rasva keskilämmöllä. Kasta juuresviipale kerrallaan ensin jauhoihin, sitten munaan ja lopuksi korppujauheeseen ja kypsennä rasvassa molemmin puolin kypsäksi.Vatkaa kerma kastikkeeseen löysäksi vaahdoksi ja mausta. Tarjoa pihvit kuumina kastikkeen ja salaatin kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












