Paprika-ananassalsa

Paprikasta ja ananasmurskasta valmistuu herkullinen salsa, joka sopii kaikenlaisten grilliruokien lisukkeeksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpunainen paprika
1/2 kplkurkkua
1 kpl(227 / 140 g) ananasmurskaa
2 rklhienonnettua basilikaa
1/2 kpllimetin mehu ja raastettu kuori
1 rkloliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Halkaise paprika ja poista kanta, siemenet ja valkoinen osa. Kuori kurkku kevyesti. Paloittele paprika ja kurkku pieniksi paloiksi.

    Siirrä kulhoon ja kaada joukkoon ananasmurska liemineen. Mausta hienonnetulla basilikalla, raastetulla limetin kuorella ja mehulla. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Anna maustua viileässä hetki ennen tarjoilua. Salsa sopii kaikenlaisten grilliruokien lisukkeeksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Hienonnettua basilikaa, Limetin mehu ja raastettu kuori, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä