Paprika-ananassalsa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Paprika-ananassalsa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paprikasta ja ananasmurskasta valmistuu herkullinen salsa, joka sopii kaikenlaisten grilliruokien lisukkeeksi.

Ainekset

1 kpl
Punainen paprika
1/2 kpl
Kurkkua
1 kpl
(227 / 140 g) ananasmurskaa
2 rkl
Hienonnettua basilikaa
1/2 kpl
Limetin mehu ja raastettu kuori
1 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise paprika ja poista kanta, siemenet ja valkoinen osa. Kuori kurkku kevyesti. Paloittele paprika ja kurkku pieniksi paloiksi.

Siirrä kulhoon ja kaada joukkoon ananasmurska liemineen. Mausta hienonnetulla basilikalla, raastetulla limetin kuorella ja mehulla. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Anna maustua viileässä hetki ennen tarjoilua. Salsa sopii kaikenlaisten grilliruokien lisukkeeksi.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

209

50

3,5 g

0,5 g

3,5 g

3,5 g

1,0 g

0,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Hienonnettua basilikaa,

Limetin mehu ja raastettu kuori,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli