Papuhummus

arvosana4/5

(1)arvio
8 Annosta

Hummustahna maistuu leivän päällä ja ruoan lisäkkeenä. Papuhummus säilyy jääkaapissa noin neljä vuorokautta.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 dlseesaminsiemeniä
1 kpl(400/270 g) ruskeita säilykepapuja
2 rklsitruunamehua
1 kplpieni valkosipulinkynsi
1/2 tljauhettua juustokuminaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlcayennenpippuria
3 rkloliiviöljyä
1/2 dlvettä

Valmistus

  1. 1

    Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta siemenet korkealaitaiseen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella hienoksi tahnaksi. Huuhtele ja valuta pavut. Kaavi tehosekoittimeen seesaminsiementahna ja lisää joukkoon pavut. Soseuta ainekset. Lisää sitruunanmehu, murskattu valkosipulinkynsi sekä muut aineet ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Notkista tarvittaessa vedellä. Siirrä hummus tarjoiluastiaan ja valuta päälle hieman oliiviöljyä. Levite säilyy noin 4 vuorokautta jääkaapissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pieni valkosipulinkynsi, 0,5 tl Jauhettua juustokuminaa, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl Cayennenpippuria, 0,5 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä