Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Papuhummus

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Hummustahna maistuu leivän päällä ja ruoan lisäkkeenä. Papuhummus säilyy jääkaapissa noin neljä vuorokautta.

Ainekset

1 dl
Seesaminsiemeniä
1 kpl
(400/270 g) ruskeita säilykepapuja
2 rkl
Sitruunamehua
1 kpl
Pieni valkosipulinkynsi
1/2 tl
Jauhettua juustokuminaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Cayennenpippuria
3 rkl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta siemenet korkealaitaiseen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella hienoksi tahnaksi. Huuhtele ja valuta pavut. Kaavi tehosekoittimeen seesaminsiementahna ja lisää joukkoon pavut. Soseuta ainekset. Lisää sitruunanmehu, murskattu valkosipulinkynsi sekä muut aineet ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Notkista tarvittaessa vedellä. Siirrä hummus tarjoiluastiaan ja valuta päälle hieman oliiviöljyä. Levite säilyy noin 4 vuorokautta jääkaapissa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.1.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

103

431

9,5 g

1,4 g

1,6 g

0,1 g

1,6 g

2,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pieni valkosipulinkynsi,

0,5 tl Jauhettua juustokuminaa,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl Cayennenpippuria,

0,5 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli