Papuhummus - Yhteishyvä

Papuhummus

???
Hummustahna maistuu leivän päällä ja ruoan lisäkkeenä. Papuhummus säilyy jääkaapissa noin neljä vuorokautta.
Jaa Somessa

Ainekset

1 dl
Seesaminsiemeniä
1 kpl
(400/270 g) ruskeita säilykepapuja
2 rkl
Sitruunamehua
1 kpl
Pieni valkosipulinkynsi
1/2 tl
Jauhettua juustokuminaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Cayennenpippuria
3 rkl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Vettä

Näin teet

1

Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta siemenet korkealaitaiseen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella hienoksi tahnaksi. Huuhtele ja valuta pavut. Kaavi tehosekoittimeen seesaminsiementahna ja lisää joukkoon pavut. Soseuta ainekset. Lisää sitruunanmehu, murskattu valkosipulinkynsi sekä muut aineet ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Notkista tarvittaessa vedellä. Siirrä hummus tarjoiluastiaan ja valuta päälle hieman oliiviöljyä. Levite säilyy noin 4 vuorokautta jääkaapissa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.1.2015
Muokattu: 23.7.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g13 g
Proteiinia2 g18 g
Rasvaa10 g76 g
Kuituja2 g13 g
Energiaa kj431 3445
Energiaa kcal103 823

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Pieni valkosipulinkynsi

  • 0,5 tl Jauhettua juustokuminaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl Cayennenpippuria

  • 0,5 dl Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g13 g
Proteiinia2 g18 g
Rasvaa10 g76 g
Kuituja2 g13 g
Energiaa kj431 3445
Energiaa kcal103 823

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Pieni valkosipulinkynsi

  • 0,5 tl Jauhettua juustokuminaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl Cayennenpippuria

  • 0,5 dl Vettä

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.