Papuhummus | Dippikastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Papuhummus

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Hummustahna maistuu leivän päällä ja ruoan lisäkkeenä. Papuhummus säilyy jääkaapissa noin neljä vuorokautta.

Ainekset

1 dl
Seesaminsiemeniä
1 kpl
(400/270 g) ruskeita säilykepapuja
2 rkl
Sitruunamehua
1 kpl
Pieni valkosipulinkynsi
1/2 tl
Jauhettua juustokuminaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Cayennenpippuria
3 rkl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta siemenet korkealaitaiseen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella hienoksi tahnaksi. Huuhtele ja valuta pavut. Kaavi tehosekoittimeen seesaminsiementahna ja lisää joukkoon pavut. Soseuta ainekset. Lisää sitruunanmehu, murskattu valkosipulinkynsi sekä muut aineet ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Notkista tarvittaessa vedellä. Siirrä hummus tarjoiluastiaan ja valuta päälle hieman oliiviöljyä. Levite säilyy noin 4 vuorokautta jääkaapissa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.1.2015
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

431

103

9,5 g

1,4 g

1,6 g

0,1 g

1,6 g

2,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pieni valkosipulinkynsi,

0,5 tl Jauhettua juustokuminaa,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl Cayennenpippuria,

0,5 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli