Pariloitua lohta ja lämmin mätikastike - Yhteishyvä

Pariloitua lohta ja lämmin mätikastike

???
Kappaleita
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

600 - 700 g
Kirjo- tai merilohifileetä
Rouhittua mustapippuria ja merisuolaa

KASTIKE

2 1/2 dl
Kalalientä
2 1/2 dl
Hyvää kuivaa valkoviiniä
1 tl
Sitruunamehua
1 dl
Kermaa
100 g
Kirjolohen tai siiän mätiä
1 rkl
Ruohosipulisilppua
(nokare voita)

Näin teet

1

Pane kattilaan kalaliemi, viini, sitruunanmehu sekä kerma ja keitä lientä kokoon kunnes liemestä on jäljellä on noin kaksi kolmasosaa. Lisää halutessasi nokare voita ja sekoita kastike tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää hiukan viilenneeseen kastikkeeseen ruohosipulisilppu sekä valutettu mäti varovasti käännellen.Leikkaa lohi kauniiksi ohuiksi annospaloiksi. Sipaise kalapalojen pintaa hiukan öljyä ja pariloi palat molemmin puolin kypsäksi kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti kastikkeen ja veneperunoiden kanssa.

Resepti
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 1.3.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa