Pariloitua lohta ja lämmin mätikastike

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
600 - 700 gkirjo- tai merilohifileetä
rouhittua mustapippuria ja merisuolaa

Kastike

2 1/2 dlkalalientä
2 1/2 dlhyvää kuivaa valkoviiniä
1 tlsitruunamehua
1 dlkermaa
100 gkirjolohen tai siiän mätiä
1 rklruohosipulisilppua
(nokare voita)

Valmistus

  1. 1

    Pane kattilaan kalaliemi, viini, sitruunanmehu sekä kerma ja keitä lientä kokoon kunnes liemestä on jäljellä on noin kaksi kolmasosaa. Lisää halutessasi nokare voita ja sekoita kastike tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää hiukan viilenneeseen kastikkeeseen ruohosipulisilppu sekä valutettu mäti varovasti käännellen.Leikkaa lohi kauniiksi ohuiksi annospaloiksi. Sipaise kalapalojen pintaa hiukan öljyä ja pariloi palat molemmin puolin kypsäksi kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti kastikkeen ja veneperunoiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä