Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pariloitua lohta ja lämmin mätikastike

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

600 - 700 g
Kirjo- tai merilohifileetä
Rouhittua mustapippuria ja merisuolaa

Kastike

2 1/2 dl
Kalalientä
2 1/2 dl
Hyvää kuivaa valkoviiniä
1 tl
Sitruunamehua
1 dl
Kermaa
100 g
Kirjolohen tai siiän mätiä
1 rkl
Ruohosipulisilppua
(nokare voita)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane kattilaan kalaliemi, viini, sitruunanmehu sekä kerma ja keitä lientä kokoon kunnes liemestä on jäljellä on noin kaksi kolmasosaa. Lisää halutessasi nokare voita ja sekoita kastike tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää hiukan viilenneeseen kastikkeeseen ruohosipulisilppu sekä valutettu mäti varovasti käännellen.Leikkaa lohi kauniiksi ohuiksi annospaloiksi. Sipaise kalapalojen pintaa hiukan öljyä ja pariloi palat molemmin puolin kypsäksi kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti kastikkeen ja veneperunoiden kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 1.3.2007
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.