Parmesaanibroileri ja yrtticouscous | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parmesaanikana ja yrtticouscous

Parmesaanibroileri ja yrtticouscous

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Parmesaanikuorrutus pitää pannulla paistetun broilerinfileen mehevänä. Tarjoa parmesaanikanan lisäkkeenä yrtticouscousia ja halutessasi kastikkeena maustamatonta jogurttia.

Ainekset

400 g
Broilerin ohuita fileepihvejä tai sisäfileetä
2 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Raastettua parmesaanijuustoa
1 dl
Korppujauhoja
1 tl
Oreganoa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

paistamiseen

Öljyä

lisäksi

3 dl
Couscousia
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 rkl
Voita
1 rkl
Oliiviöljyä
1 dl
Silputtua basilikaa tai persiljaa
1/2 dl
Silputtua minttua
Suolaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa fileepihvit neljään osaan. Riko munat syvälle lautaselle. Sekoita parmesaani ja korppujauhot sekä mausteet toisella lautasella. Kasta broilerinpalat ensin munaan ja kääntele sitten hyvin parmesaaniseoksessa. Anna kuivahtaa hetki.

Kuumenna pannulla reilu loraus öljyä. Paista broilerinpalat öljyssä kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi 2–3 minuuttia molemmin puolin.

Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää voi, öljy, sitruunamehu yrtit ja mausteet. Anna makujen tekeytyä hetki.

2

Kuumenna pannulla reilu loraus öljyä. Paista broilerinpalat öljyssä kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi 2–3 minuuttia molemmin puolin.

Öljyä
3

Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää voi, öljy, sitruunamehu, yrtit ja mausteet. Anna makujen tekeytyä hetki.

3 dl
Couscousia
1 rkl
Voita
1/2 kpl
Sitruunan mehu
Mustapippuria
1/2 dl
Silputtua minttua
Suolaa
1 dl
Silputtua basilikaa tai persiljaa
1 rkl
Oliiviöljyä
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1893

453

11,8 g

3,5 g

51,3 g

0,5 g

2,5 g

33,5 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl Raastettua parmesaanijuustoa,

1 tl Oreganoa,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

Öljyä,

1 dl Silputtua basilikaa tai persiljaa,

0,5 dl Silputtua minttua,

Suolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli