Parmesaanikana ja yrtticouscous
30 min

Nappaa talteen!
Rapean parmesaanikanan kanssa tarjoillaan raikasta ja sitruuunaista yrtticouscousia. Kana pysyy kypsennettäessä ihanan mehevänä parmesaanikuorrutteen ansiosta!
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | parmesaanijuustoraastetta |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 400 g | kanan sisäfileetä |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| rypsiöljyä | |
| Yrtticouscous | |
| 3 dl | couscousia |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 dl | tuoretta basilikaa |
| 1/2 dl | tuoretta minttua |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
- 1.
Riko munat syvälle lautaselle. Sekoita parmesaani ja korppujauhot sekä mausteet toisella lautasella. Kasta broilerinpalat ensin munaan ja kääntele sitten hyvin parmesaaniseoksessa. Anna kuivahtaa hetki.
- 2.
Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna basilika ja minttu. Lisää voi, öljy, sitruunamehu, yrtit ja mausteet couscousiin. Anna makujen tekeytyä hetken.
- 3.
Kuumenna pannulla reilu loraus öljyä. Paista broilerinpalat öljyssä kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi 2–3 minuuttia molemmin puolin.
Parmesaanikana ja yrtticouscous
Rapean parmesaanikanan kanssa tarjoillaan raikasta ja sitruuunaista yrtticouscousia. Kana pysyy kypsennettäessä ihanan mehevänä parmesaanikuorrutteen ansiosta!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | parmesaanijuustoraastetta |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 400 g | kanan sisäfileetä |
Paistamiseen | |
| rypsiöljyä | |
Yrtticouscous | |
| 3 dl | couscousia |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 dl | tuoretta basilikaa |
| 1/2 dl | tuoretta minttua |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Valmistus
- 1
Riko munat syvälle lautaselle. Sekoita parmesaani ja korppujauhot sekä mausteet toisella lautasella. Kasta broilerinpalat ensin munaan ja kääntele sitten hyvin parmesaaniseoksessa. Anna kuivahtaa hetki.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 1 1/2 dl parmesaanijuustoraastetta 1 dl korppujauhoja 1 tl oreganoa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 400 g kanan sisäfileetä - 2
Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna basilika ja minttu. Lisää voi, öljy, sitruunamehu, yrtit ja mausteet couscousiin. Anna makujen tekeytyä hetken.
Määrä Ainesosa 3 dl couscousia 1 dl tuoretta basilikaa 1/2 dl tuoretta minttua 1 rkl voita 1 rkl oliiviöljyä 1/2 kpl sitruunan mehu 1/4 tl suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna - 3
Kuumenna pannulla reilu loraus öljyä. Paista broilerinpalat öljyssä kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi 2–3 minuuttia molemmin puolin.
Määrä Ainesosa rypsiöljyä
Ravintosisältö
455
Energiaa kcal
1903
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,3 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
33,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
455
Energiaa kcal
1903
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,3 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
33,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 dl parmesaanijuustoraastetta, rypsiöljyä, ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























