Parmesaanikana ja yrtticouscous

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Rapean parmesaanikanan kanssa tarjoillaan raikasta ja sitruuunaista yrtticouscousia. Kana pysyy kypsennettäessä ihanan mehevänä parmesaanikuorrutteen ansiosta!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkananmunaa
1 1/2 dlparmesaanijuustoraastetta
1 dlkorppujauhoja
1 tloreganoa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
400 gkanan sisäfileetä

Paistamiseen

rypsiöljyä

Yrtticouscous

3 dlcouscousia
1/2 kplsitruunan mehu
1 rklvoita
1 rkloliiviöljyä
1 dltuoretta basilikaa
1/2 dltuoretta minttua
1/4 tlsuolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Riko munat syvälle lautaselle. Sekoita parmesaani ja korppujauhot sekä mausteet toisella lautasella. Kasta broilerinpalat ensin munaan ja kääntele sitten hyvin parmesaaniseoksessa. Anna kuivahtaa hetki.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    1 1/2 dlparmesaanijuustoraastetta
    1 dlkorppujauhoja
    1 tloreganoa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    400 gkanan sisäfileetä
  2. 2

    Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna basilika ja minttu. Lisää voi, öljy, sitruunamehu, yrtit ja mausteet couscousiin. Anna makujen tekeytyä hetken.

    MääräAinesosa
    3 dlcouscousia
    1 dltuoretta basilikaa
    1/2 dltuoretta minttua
    1 rklvoita
    1 rkloliiviöljyä
    1/2 kplsitruunan mehu
    1/4 tlsuolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Kuumenna pannulla reilu loraus öljyä. Paista broilerinpalat öljyssä kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi 2–3 minuuttia molemmin puolin.

    MääräAinesosa
    rypsiöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 dl parmesaanijuustoraastetta, rypsiöljyä, ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä