Parmesaanilihapullat ja tomaattipasta

Nappaa talteen!
Yrtit ja parmesaanijuusto maustavat lihapullat. Nauti lihapullien kanssa pastaa sekä tomaattikastiketta, jossa on ripaus chiliä.
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 dl | maitoa |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 rkl | hienonnettua persiljaa |
| 1 tl | oreganoa |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 1/2 dl | parmesaaniraastetta |
| Tomaattikastike | |
|---|---|
| 1 kpl | (500 g) paseerattua tomaattia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 1 tl | sambal oelek -chilitahnaa |
| Lisäksi | |
| 400 g | pastaa (esim. fettuccine) |
- 1.
Sekoita maito, korppujauhot ja kananmuna. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnettu persilja, mausteet ja parmesaaniraaste. Kääntele tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin lihapullia. Paista lihapullat rasvassa pannulla tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Valmista kastike. Sekoita kattilassa paseerattu tomaatti, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet. Keitä 5–10 minuuttia. Tarjoile lihapullat keitetyn pastan ja tomaattikastikkeen kanssa.
Yrtit ja parmesaanijuusto maustavat lihapullat. Nauti lihapullien kanssa pastaa sekä tomaattikastiketta, jossa on ripaus chiliä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 dl | maitoa |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 rkl | hienonnettua persiljaa |
| 1 tl | oreganoa |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 1/2 dl | parmesaaniraastetta |
Tomaattikastike | |
| 1 kpl | (500 g) paseerattua tomaattia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 1 tl | sambal oelek -chilitahnaa |
Lisäksi | |
| 400 g | pastaa (esim. fettuccine) |
Valmistus
- 1
Sekoita maito, korppujauhot ja kananmuna. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnettu persilja, mausteet ja parmesaaniraaste. Kääntele tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin lihapullia. Paista lihapullat rasvassa pannulla tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Valmista kastike. Sekoita kattilassa paseerattu tomaatti, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet. Keitä 5–10 minuuttia. Tarjoile lihapullat keitetyn pastan ja tomaattikastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
661
Energiaa kcal
2766
Energiaa kj
24,8 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
75,8 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
31,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
661
Energiaa kcal
2766
Energiaa kj
24,8 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
75,8 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
31,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Hienonnettua persiljaa, 1 tl Oreganoa, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 1,5 dl Parmesaaniraastetta, Valkosipulinkynsi, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 1 tl Sambal oelek -chilitahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























