Parmesaanilihapullat ja tomaattipasta

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Yrtit ja parmesaanijuusto maustavat lihapullat. Nauti lihapullien kanssa pastaa sekä tomaattikastiketta, jossa on ripaus chiliä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
1 dlmaitoa
1/2 dlkorppujauhoja
1 kplkananmuna
2 rklhienonnettua persiljaa
1 tloreganoa
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 1/2 dlparmesaaniraastetta

Tomaattikastike

1 kpl(500 g) paseerattua tomaattia
1 kplvalkosipulinkynsi
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 rklfariinisokeria
1 tlsambal oelek -chilitahnaa

Lisäksi

400 gpastaa (esim. fettuccine)

Valmistus

  1. 1

    Sekoita maito, korppujauhot ja kananmuna. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnettu persilja, mausteet ja parmesaaniraaste. Kääntele tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin lihapullia. Paista lihapullat rasvassa pannulla tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Valmista kastike. Sekoita kattilassa paseerattu tomaatti, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet. Keitä 5–10 minuuttia. Tarjoile lihapullat keitetyn pastan ja tomaattikastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Hienonnettua persiljaa, 1 tl Oreganoa, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 1,5 dl Parmesaaniraastetta, Valkosipulinkynsi, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 1 tl Sambal oelek -chilitahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä