Parmesaanilihapullat ja tomaattipasta | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Parmesaanilihapullat ja tomaattipasta

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Yrtit ja parmesaanijuusto maustavat lihapullat. Nauti lihapullien kanssa pastaa sekä tomaattikastiketta, jossa on ripaus chiliä.

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 dl
Maitoa
1/2 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Kananmuna
2 rkl
Hienonnettua persiljaa
1 tl
Oreganoa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 1/2 dl
Parmesaaniraastetta

tomaattikastike

1 kpl
(500 g) paseerattua tomaattia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Fariinisokeria
1 tl
Sambal oelek -chilitahnaa

lisäksi

400 g
Pastaa (esim. fettuccine)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita maito, korppujauhot ja kananmuna. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnettu persilja, mausteet ja parmesaaniraaste. Kääntele tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin lihapullia. Paista lihapullat rasvassa pannulla tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Valmista kastike. Sekoita kattilassa paseerattu tomaatti, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet. Keitä 5–10 minuuttia. Tarjoile lihapullat keitetyn pastan ja tomaattikastikkeen kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2766

661

24,8 g

10,0 g

75,8 g

5,3 g

3,8 g

31,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Hienonnettua persiljaa,

1 tl Oreganoa,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

1,5 dl Parmesaaniraastetta,

Valkosipulinkynsi,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

1 tl Sambal oelek -chilitahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli