Sekoita maito, korppujauhot ja kananmuna. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnettu persilja, mausteet ja parmesaaniraaste. Kääntele tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin lihapullia. Paista lihapullat rasvassa pannulla tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Valmista kastike. Sekoita kattilassa paseerattu tomaatti, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet. Keitä 5–10 minuuttia. Tarjoile lihapullat keitetyn pastan ja tomaattikastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
661
2766
24,8 g
10,0 g
75,8 g
5,3 g
3,8 g
31,0 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl Hienonnettua persiljaa,
1 tl Oreganoa,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
1,5 dl Parmesaaniraastetta,
Valkosipulinkynsi,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
1 tl Sambal oelek -chilitahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli