Sekoita maito, korppujauhot ja kananmuna. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnettu persilja, mausteet ja parmesaaniraaste. Kääntele tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin lihapullia. Paista lihapullat rasvassa pannulla tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Valmista kastike. Sekoita kattilassa paseerattu tomaatti, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet. Keitä 5–10 minuuttia. Tarjoile lihapullat keitetyn pastan ja tomaattikastikkeen kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2766
661
24,8 g
10,0 g
75,8 g
5,3 g
3,8 g
31,0 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl Hienonnettua persiljaa,
1 tl Oreganoa,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
1,5 dl Parmesaaniraastetta,
Valkosipulinkynsi,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
1 tl Sambal oelek -chilitahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli