Valmista parsa simppelisti maustamalla se sitruunankuoriraasteella ja leivänmuruilla.
Valmista parsa simppelisti maustamalla se sitruunankuoriraasteella ja leivänmuruilla.
Yhteistyössä

Parsaa, leivänmuruja ja sitruunavoita

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Valmista parsa simppelisti maustamalla se sitruunankuoriraasteella ja leivänmuruilla. Pyöräytä päälle myllystä mustapippuria ja sipaise päälle sormisuolaa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gparsaa
1 dlkuivahtanutta vaaleaa leipää muruina
1 dlkirkastettua voita
1 sitruunan kuoriraaste ja mehu
sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria ja kuivattua chiliä myllystä

Valmistus

  1. 1

    Katkaise parsojen tyvestä kova osa pois. Kuori valkoiset parsat. Keitä vihreää parsaa n. 3-5 minuuttia ja valkoista n. 5-10 minuuttia. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä. Parsat saavat jäädä napakoiksi. Valuta vesi pois. Laita parsat tarjoiluvadille ja purista päälle sitruunamehua. Pidä lämpiminä.

    MääräAinesosa
    800 gparsaa
    1 sitruunan kuoriraaste ja mehu
  2. 2

    Paahda leivänmurut rapeiksi pannulla. Laita hetkeksi sivuun.

    MääräAinesosa
    1 dlkuivahtanutta vaaleaa leipää muruina
  3. 3

    Lämmitä voi pannulla. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Kaada seos parsoille. Viimeistele leivänmuruilla.

    MääräAinesosa
    1 dlkirkastettua voita
    1 sitruunan kuoriraaste ja mehu
    muutama kierros mustapippuria ja kuivattua chiliä myllystä
    sormisuolaa

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl kuivahtanutta vaaleaa leipää muruina, sitruunan kuoriraaste ja mehu, sormisuolaa, muutama kierros mustapippuria ja kuivattua chiliä myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
18.6.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä