Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista parsa simppelisti maustamalla se sitruunankuoriraasteella ja leivänmuruilla. Pyöräytä päälle myllystä mustapippuria ja sipaise päälle sormisuolaa.
| 800 g | parsaa |
| 1 dl | kuivahtanutta vaaleaa leipää muruina |
| 1 dl | kirkastettua voita |
| 1 | sitruunan kuoriraaste ja mehu |
| sormisuolaa | |
| muutama kierros mustapippuria ja kuivattua chiliä myllystä |
Katkaise parsojen tyvestä kova osa pois. Kuori valkoiset parsat. Keitä vihreää parsaa n. 3-5 minuuttia ja valkoista n. 5-10 minuuttia. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä. Parsat saavat jäädä napakoiksi. Valuta vesi pois. Laita parsat tarjoiluvadille ja purista päälle sitruunamehua. Pidä lämpiminä.
Paahda leivänmurut rapeiksi pannulla. Laita hetkeksi sivuun.
Lämmitä voi pannulla. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Kaada seos parsoille. Viimeistele leivänmuruilla.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Valmista parsa simppelisti maustamalla se sitruunankuoriraasteella ja leivänmuruilla. Pyöräytä päälle myllystä mustapippuria ja sipaise päälle sormisuolaa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | parsaa |
| 1 dl | kuivahtanutta vaaleaa leipää muruina |
| 1 dl | kirkastettua voita |
| 1 | sitruunan kuoriraaste ja mehu |
| sormisuolaa | |
| muutama kierros mustapippuria ja kuivattua chiliä myllystä |
Katkaise parsojen tyvestä kova osa pois. Kuori valkoiset parsat. Keitä vihreää parsaa n. 3-5 minuuttia ja valkoista n. 5-10 minuuttia. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä. Parsat saavat jäädä napakoiksi. Valuta vesi pois. Laita parsat tarjoiluvadille ja purista päälle sitruunamehua. Pidä lämpiminä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | parsaa |
| 1 | sitruunan kuoriraaste ja mehu |
Paahda leivänmurut rapeiksi pannulla. Laita hetkeksi sivuun.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | kuivahtanutta vaaleaa leipää muruina |
Lämmitä voi pannulla. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Kaada seos parsoille. Viimeistele leivänmuruilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | kirkastettua voita |
| 1 | sitruunan kuoriraaste ja mehu |
| muutama kierros mustapippuria ja kuivattua chiliä myllystä | |
| sormisuolaa |
237
Energiaa kcal
994
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
237
Energiaa kcal
994
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl kuivahtanutta vaaleaa leipää muruina, sitruunan kuoriraaste ja mehu, sormisuolaa, muutama kierros mustapippuria ja kuivattua chiliä myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli