Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsaa, leivänmuruja ja sitruunavoita

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista parsa simppelisti maustamalla se sitruunankuoriraasteella ja leivänmuruilla. Pyöräytä päälle myllystä mustapippuria ja sipaise päälle sormisuolaa.

Ainekset

800 g
parsaa
1 dl
kuivahtanutta vaaleaa leipää muruina
1 dl
kirkastettua voita
1
sitruunan kuoriraaste ja mehu
sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria ja kuivattua chiliä myllystä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Katkaise parsojen tyvestä kova osa pois. Kuori valkoiset parsat. Keitä vihreää parsaa n. 3-5 minuuttia ja valkoista n. 5-10 minuuttia. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä. Parsat saavat jäädä napakoiksi. Valuta vesi pois. Laita parsat tarjoiluvadille ja purista päälle sitruunamehua. Pidä lämpiminä.

800 g
parsaa
1
sitruunan kuoriraaste ja mehu
2

Paahda leivänmurut rapeiksi pannulla. Laita hetkeksi sivuun.

1 dl
kuivahtanutta vaaleaa leipää muruina
3

Lämmitä voi pannulla. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Kaada seos parsoille. Viimeistele leivänmuruilla.

1 dl
kirkastettua voita
1
sitruunan kuoriraaste ja mehu
muutama kierros mustapippuria ja kuivattua chiliä myllystä
sormisuolaa
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 23.4.2018
|
Muokattu: 18.6.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

237

994

20,5 g

12,5 g

4,3 g

4,0 g

7,0 g

6,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl kuivahtanutta vaaleaa leipää muruina,

sitruunan kuoriraaste ja mehu,

sormisuolaa,

muutama kierros mustapippuria ja kuivattua chiliä myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli