Katkaise parsojen tyvestä kova osa pois. Kuori valkoiset parsat. Keitä vihreää parsaa n. 3-5 minuuttia ja valkoista n. 5-10 minuuttia. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä. Parsat saavat jäädä napakoiksi. Valuta vesi pois. Laita parsat tarjoiluvadille ja purista päälle sitruunamehua. Pidä lämpiminä.
Paahda leivänmurut rapeiksi pannulla. Laita hetkeksi sivuun.
Lämmitä voi pannulla. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Kaada seos parsoille. Viimeistele leivänmuruilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
237
994
20,5 g
12,5 g
4,3 g
4,0 g
7,0 g
6,0 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl kuivahtanutta vaaleaa leipää muruina,
sitruunan kuoriraaste ja mehu,
sormisuolaa,
muutama kierros mustapippuria ja kuivattua chiliä myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli