Parsakaali-poropiiras

Nappaa talteen!
| Piiraspohja: | |
|---|---|
| 100 g | rasvaa |
| 3 dl | jauhoja |
| 1/2 kpl | kermaviiliä |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Tai | |
| 1 kpl | annos valmista piiraspohjataikinaa |
| Täyte: | |
| 500 g | parsakaalia |
| 100 g | kylmäsavuporoa |
| 2 dl | maitoa |
| 200 g | sulatejuustoa |
| 2 kpl | kananmunaa |
- 1.
Sekoita pehmeään rasvaan jauhot ja leivinjauhe. Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Varo sekoittamasta liikaa, ettei taikinasta tule sitkeää. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään.Pese parsakaali ja leikkaa kannat pois. Paloittele kukinnot pienemmäksi. Keitä parsakaalia suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta. Leikkaa kylmäsavuporo kuutioiksi.Painele pohjataikina pyöreän voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä parsakaali ja porokuutiot piiraspohjan päälle.Kuumenna maito ja sulata juusto siihen. Sekoita munat hieman jäähtyneeseen maitoseokseen.Kaada seos täytteen päälle ja paista piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia. Peitä piiras leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa jos pinta tummuu liikaa.
Parsakaali-poropiiras
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Piiraspohja: | |
| 100 g | rasvaa |
| 3 dl | jauhoja |
| 1/2 kpl | kermaviiliä |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Tai | |
| 1 kpl | annos valmista piiraspohjataikinaa |
Täyte: | |
| 500 g | parsakaalia |
| 100 g | kylmäsavuporoa |
| 2 dl | maitoa |
| 200 g | sulatejuustoa |
| 2 kpl | kananmunaa |
Valmistus
- 1
Sekoita pehmeään rasvaan jauhot ja leivinjauhe. Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Varo sekoittamasta liikaa, ettei taikinasta tule sitkeää. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään.Pese parsakaali ja leikkaa kannat pois. Paloittele kukinnot pienemmäksi. Keitä parsakaalia suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta. Leikkaa kylmäsavuporo kuutioiksi.Painele pohjataikina pyöreän voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä parsakaali ja porokuutiot piiraspohjan päälle.Kuumenna maito ja sulata juusto siihen. Sekoita munat hieman jäähtyneeseen maitoseokseen.Kaada seos täytteen päälle ja paista piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia. Peitä piiras leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa jos pinta tummuu liikaa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












