Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsakaali-poropiiras

Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa

Ainekset

Piiraspohja:

100 g
Rasvaa
3 dl
Jauhoja
1/2 kpl
Kermaviiliä
1 tl
Leivinjauhetta

Tai

1 kpl
Annos valmista piiraspohjataikinaa

Täyte:

500 g
Parsakaalia
100 g
Kylmäsavuporoa
2 dl
Maitoa
200 g
Sulatejuustoa
2 kpl
Kananmunaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita pehmeään rasvaan jauhot ja leivinjauhe. Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Varo sekoittamasta liikaa, ettei taikinasta tule sitkeää. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään.Pese parsakaali ja leikkaa kannat pois. Paloittele kukinnot pienemmäksi. Keitä parsakaalia suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta. Leikkaa kylmäsavuporo kuutioiksi.Painele pohjataikina pyöreän voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä parsakaali ja porokuutiot piiraspohjan päälle.Kuumenna maito ja sulata juusto siihen. Sekoita munat hieman jäähtyneeseen maitoseokseen.Kaada seos täytteen päälle ja paista piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia. Peitä piiras leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa jos pinta tummuu liikaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 3.1.2005
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.