Nypi voi, jauhot, leseet ja suola murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa parsakaali kukinnoiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä muutama minuutti.
Levitä parsakaalit piirakkapohjalle. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan parsakaalien päälle. Kypsennä piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin värinen. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista.
Vinkki: Mausta kermaseos teelusikallisella paprikajauhetta ja ripauksella muskottipähkinää.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
875
209
12,6 g
5,7 g
14,9 g
1,7 g
2,2 g
7,5 g
0,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl kylmää vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli