Parsakaalipiirakka | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parsakaalipiirakka

Parsakaalipiirakka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Parhaissa piirakoissa on mehevä täyte ja rapea pohja. Parsakaalipiirakan pohja saa rapeutta ja makua kuitupitoisista grahamjauhoista ja leseistä.

Ainekset

pohja

100 g
margariinia
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
grahamjauhoja
2 rkl
kaura- tai ruisleseitä
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
kylmää vettä

täyte

300 g
(1 kpl) parsakaalia
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
2 dl
(1 prk) kermaviiliä
80 g
(2 dl) juustoraastetta
1 kpl
kananmuna
1 rkl
persiljaa hienonnettuna
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Nypi voi, jauhot, leseet ja suola murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

100 g
margariinia
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaura- tai ruisleseitä
1 1/2 dl
grahamjauhoja
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
kylmää vettä
2

Leikkaa parsakaali kukinnoiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä muutama minuutti.

300 g
(1 kpl) parsakaalia
1/4 tl
suolaa
3

Levitä parsakaalit piirakkapohjalle. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan parsakaalien päälle. Kypsennä piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin värinen. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista.

1 rkl
persiljaa hienonnettuna
1 kpl
kananmuna
80 g
(2 dl) juustoraastetta
2 dl
(1 prk) kermaviiliä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa

Vinkki: Mausta kermaseos teelusikallisella paprikajauhetta ja ripauksella muskottipähkinää.

Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 7.1.2005
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

875

209

12,6 g

5,7 g

14,9 g

1,7 g

2,2 g

7,5 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl kylmää vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli