Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parsakaalipiirakka

Parsakaalipiirakka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
10 Annosta
Parhaissa piirakoissa on mehevä täyte ja rapea pohja. Parsakaalipiirakan pohja saa rapeutta ja makua kuitupitoisista grahamjauhoista ja leseistä.

Ainekset

pohja

100 g
margariinia
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
grahamjauhoja
2 rkl
kaura- tai ruisleseitä
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
kylmää vettä

täyte

300 g
(1 kpl) parsakaalia
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
2 dl
(1 prk) kermaviiliä
80 g
(2 dl) juustoraastetta
1 kpl
kananmuna
1 rkl
persiljaa hienonnettuna
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nypi voi, jauhot, leseet ja suola murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

100 g
margariinia
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaura- tai ruisleseitä
1 1/2 dl
grahamjauhoja
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
kylmää vettä
2

Leikkaa parsakaali kukinnoiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä muutama minuutti.

300 g
(1 kpl) parsakaalia
1/4 tl
suolaa
3

Levitä parsakaalit piirakkapohjalle. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan parsakaalien päälle. Kypsennä piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin värinen. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista.

1 rkl
persiljaa hienonnettuna
1 kpl
kananmuna
80 g
(2 dl) juustoraastetta
2 dl
(1 prk) kermaviiliä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa

Vinkki: Mausta kermaseos teelusikallisella paprikajauhetta ja ripauksella muskottipähkinää.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 7.1.2005
Muokattu: 24.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

246

1031

16,6 g

8,2 g

14,9 g

1,9 g

2,2 g

7,7 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli