Parsakaalipiirakka

arvosana4/5

(1)arvio
10 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Parhaissa piirakoissa on mehevä täyte ja rapea pohja. Parsakaalipiirakan pohja saa rapeutta ja makua kuitupitoisista grahamjauhoista ja leseistä.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

100 gmargariinia
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 dlgrahamjauhoja
2 rklkauraleseitä
1/2 tlsuolaa
1/2 dlkylmää vettä

Täyte

300 g(1 kpl) parsakaalia
2 dl(1 prk) ruokakermaa
2 dl(1 prk) kermaviiliä
80 g(2 dl) juustoraastetta
1 kplkananmuna
1 rklpersiljaa hienonnettuna
1/4 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Nypi voi, jauhot, leseet ja suola murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 rklkauraleseitä
    1 1/2 dlgrahamjauhoja
    1/2 tlsuolaa
    1/2 dlkylmää vettä
  2. 2

    Leikkaa parsakaali kukinnoiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    300 g(1 kpl) parsakaalia
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Levitä parsakaalit piirakkapohjalle. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan parsakaalien päälle. Kypsennä piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin värinen. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista.

    MääräAinesosa
    1 rklpersiljaa hienonnettuna
    1 kplkananmuna
    80 g(2 dl) juustoraastetta
    2 dl(1 prk) kermaviiliä
    2 dl(1 prk) ruokakermaa

Vinkki: Mausta kermaseos teelusikallisella paprikajauhetta ja ripauksella muskottipähkinää.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä