Parsakaalipiirakka
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Parhaissa piirakoissa on mehevä täyte ja rapea pohja. Parsakaalipiirakan pohja saa rapeutta ja makua kuitupitoisista grahamjauhoista ja leseistä.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | grahamjauhoja |
| 2 rkl | kauraleseitä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | kylmää vettä |
| Täyte | |
| 300 g | (1 kpl) parsakaalia |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 2 dl | (1 prk) kermaviiliä |
| 80 g | (2 dl) juustoraastetta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | persiljaa hienonnettuna |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Nypi voi, jauhot, leseet ja suola murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- 2.
Leikkaa parsakaali kukinnoiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä muutama minuutti.
- 3.
Levitä parsakaalit piirakkapohjalle. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan parsakaalien päälle. Kypsennä piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin värinen. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista.
Parsakaalipiirakka
arvosana4/5
60 min (josta 20 min aktiivista)
Parhaissa piirakoissa on mehevä täyte ja rapea pohja. Parsakaalipiirakan pohja saa rapeutta ja makua kuitupitoisista grahamjauhoista ja leseistä.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | margariinia |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | grahamjauhoja |
| 2 rkl | kauraleseitä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | kylmää vettä |
Täyte | |
| 300 g | (1 kpl) parsakaalia |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 2 dl | (1 prk) kermaviiliä |
| 80 g | (2 dl) juustoraastetta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | persiljaa hienonnettuna |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Nypi voi, jauhot, leseet ja suola murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 1 1/2 dl vehnäjauhoja 2 rkl kauraleseitä 1 1/2 dl grahamjauhoja 1/2 tl suolaa 1/2 dl kylmää vettä - 2
Leikkaa parsakaali kukinnoiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä muutama minuutti.
Määrä Ainesosa 300 g (1 kpl) parsakaalia 1/4 tl suolaa - 3
Levitä parsakaalit piirakkapohjalle. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan parsakaalien päälle. Kypsennä piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin värinen. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista.
Määrä Ainesosa 1 rkl persiljaa hienonnettuna 1 kpl kananmuna 80 g (2 dl) juustoraastetta 2 dl (1 prk) kermaviiliä 2 dl (1 prk) ruokakermaa
Vinkki: Mausta kermaseos teelusikallisella paprikajauhetta ja ripauksella muskottipähkinää.
Ravintosisältö
246
Energiaa kcal
1031
Energiaa kj
16,6 g
Rasvaa
8,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,9 g
Hiilihydraatteja
1,9 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
7,7 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
246
Energiaa kcal
1031
Energiaa kj
16,6 g
Rasvaa
8,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,9 g
Hiilihydraatteja
1,9 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
7,7 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























