Parsamousse - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsamousse

???
Annokset
4
Ruokavalio
Parsamousse aloittaa keväisen aterian tyylikkäästi. Jaa mousse suoraan tarjoiluastioihin ja anna hyytyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoa alkuruokana paahdetun leivän kera – vaikkapa äitienpäivän aterialla. Herkullista!
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Vihreää parsaa
2 kpl
Liivatelehteä
1/2 dl
Valkoviiniä (tai omenamehua)
100 g
Tuorejuustoa
1 rkl
Sitruunanmehua
1 kpl
Suolaa
Mustapippuria
1 1/2 dl
Vispikermaa
Silputtua ruohosipulia

Näin teet

1

Kuori parsat ja leikkaa niistä puumainen, kova tyvi pois. Keitä parsoja noin 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta parsat monitoimikoneessa, jätä halutessasi muutamia nuppuja koristeeksi.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto jäähtyneeseen parsasoseeseen. Mausta seos suolalla, sitruunanmehulla ja pippurilla. Liuota pehmeät liivatelehdet kiehuvaan viiniin tai mehuun. Valuta liuos ohuena nauhana parsasoseen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Kääntele sekaan kermavaahto.

Jaa mousse tarjoilukuppeihin ja anna hyytyä jääkaapissa. Tarjoa alkuruokana paahdetun leivän kanssa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g14 g
Proteiinia6 g23 g
Rasvaa19 g74 g
Kuituja4 g14 g
Energiaa kj888 3553
Energiaa kcal212 849

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Liivatelehteä

  • 0,5 dl Valkoviiniä (tai omenamehua)

  • 1 rkl Sitruunanmehua

  • Suolaa

  • Mustapippuria

  • Silputtua ruohosipulia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g14 g
Proteiinia6 g23 g
Rasvaa19 g74 g
Kuituja4 g14 g
Energiaa kj888 3553
Energiaa kcal212 849

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Liivatelehteä

  • 0,5 dl Valkoviiniä (tai omenamehua)

  • 1 rkl Sitruunanmehua

  • Suolaa

  • Mustapippuria

  • Silputtua ruohosipulia

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.