Parsamousse aloittaa keväisen aterian tyylikkäästi. Jaa mousse suoraan tarjoiluastioihin ja anna hyytyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoa alkuruokana paahdetun leivän kera – vaikkapa äitienpäivän aterialla. Herkullista!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gvihreää parsaa
2 kplliivatelehteä
1/2 dlvalkoviiniä (tai omenamehua)
100 gtuorejuustoa
1 rklsitruunanmehua
1 kplsuolaa
mustapippuria
1 1/2 dlvispikermaa
silputtua ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Kuori parsat ja leikkaa niistä puumainen, kova tyvi pois. Keitä parsoja noin 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta parsat monitoimikoneessa, jätä halutessasi muutamia nuppuja koristeeksi.

    Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto jäähtyneeseen parsasoseeseen. Mausta seos suolalla, sitruunanmehulla ja pippurilla. Liuota pehmeät liivatelehdet kiehuvaan viiniin tai mehuun. Valuta liuos ohuena nauhana parsasoseen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Kääntele sekaan kermavaahto.

    Jaa mousse tarjoilukuppeihin ja anna hyytyä jääkaapissa. Tarjoa alkuruokana paahdetun leivän kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Liivatelehteä, 0,5 dl Valkoviiniä (tai omenamehua), 1 rkl Sitruunanmehua, Suolaa, Mustapippuria, Silputtua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä