Parsamousse

Nappaa talteen!
Parsamousse aloittaa keväisen aterian tyylikkäästi. Jaa mousse suoraan tarjoiluastioihin ja anna hyytyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoa alkuruokana paahdetun leivän kera – vaikkapa äitienpäivän aterialla. Herkullista!
| 400 g | vihreää parsaa |
| 2 kpl | liivatelehteä |
| 1/2 dl | valkoviiniä (tai omenamehua) |
| 100 g | tuorejuustoa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 kpl | suolaa |
| mustapippuria | |
| 1 1/2 dl | vispikermaa |
| silputtua ruohosipulia |
- 1.
Kuori parsat ja leikkaa niistä puumainen, kova tyvi pois. Keitä parsoja noin 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta parsat monitoimikoneessa, jätä halutessasi muutamia nuppuja koristeeksi.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto jäähtyneeseen parsasoseeseen. Mausta seos suolalla, sitruunanmehulla ja pippurilla. Liuota pehmeät liivatelehdet kiehuvaan viiniin tai mehuun. Valuta liuos ohuena nauhana parsasoseen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Kääntele sekaan kermavaahto.
Jaa mousse tarjoilukuppeihin ja anna hyytyä jääkaapissa. Tarjoa alkuruokana paahdetun leivän kanssa.
Parsamousse
Parsamousse aloittaa keväisen aterian tyylikkäästi. Jaa mousse suoraan tarjoiluastioihin ja anna hyytyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoa alkuruokana paahdetun leivän kera – vaikkapa äitienpäivän aterialla. Herkullista!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | vihreää parsaa |
| 2 kpl | liivatelehteä |
| 1/2 dl | valkoviiniä (tai omenamehua) |
| 100 g | tuorejuustoa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 kpl | suolaa |
| mustapippuria | |
| 1 1/2 dl | vispikermaa |
| silputtua ruohosipulia |
Valmistus
- 1
Kuori parsat ja leikkaa niistä puumainen, kova tyvi pois. Keitä parsoja noin 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta parsat monitoimikoneessa, jätä halutessasi muutamia nuppuja koristeeksi.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto jäähtyneeseen parsasoseeseen. Mausta seos suolalla, sitruunanmehulla ja pippurilla. Liuota pehmeät liivatelehdet kiehuvaan viiniin tai mehuun. Valuta liuos ohuena nauhana parsasoseen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Kääntele sekaan kermavaahto.
Jaa mousse tarjoilukuppeihin ja anna hyytyä jääkaapissa. Tarjoa alkuruokana paahdetun leivän kanssa.
Ravintosisältö
212
Energiaa kcal
888
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,5 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
212
Energiaa kcal
888
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,5 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Liivatelehteä, 0,5 dl Valkoviiniä (tai omenamehua), 1 rkl Sitruunanmehua, Suolaa, Mustapippuria, Silputtua ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























