Pashaleivokset

Arvostele resepti
12 Kappaletta

Pääsiäisen maukkaimmat leivokset valmistuvat lehtitaikinalevyistä ja appelsiinituorejuustosta.

Ainekset

MääräAinesosa
3 kpllehtitaikinalevyä

Täyte

2 dlkuohukermaa
1 kpl(200 g) appelsiinituorejuustoa
2 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
1/2 kplsitruunan raastettu kuori
3 rklrusinoita
3 rklmantelirouhetta

Pinnalle

tomusokeria

Valmistus

  1. 1

    Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa jokainen taikinalevy neljään palaan. Paista palat 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Anna levyjen jäähtyä kunnolla. Halkaise levyt. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunakuoriraasteella. Sekoita joukkoon rusinat ja mantelirouhe. Nostele joukkoon kermavaahto. Lusikoi täytettä leivonnaisten väliin. Koristele tomusokerilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Lehtitaikinalevyä, 1 tl Vaniljasokeria, Sitruunan raastettu kuori, Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä