Pashaleivokset | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pashaleivokset

Pashaleivokset

Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Pääsiäisen maukkaimmat leivokset valmistuvat lehtitaikinalevyistä ja appelsiinituorejuustosta.

Ainekset

3 kpl
Lehtitaikinalevyä

täyte

2 dl
Kuohukermaa
1 kpl
(200 g) appelsiinituorejuustoa
2 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori
3 rkl
Rusinoita
3 rkl
Mantelirouhetta

pinnalle

Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa jokainen taikinalevy neljään palaan. Paista palat 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Anna levyjen jäähtyä kunnolla. Halkaise levyt. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunakuoriraasteella. Sekoita joukkoon rusinat ja mantelirouhe. Nostele joukkoon kermavaahto. Lusikoi täytettä leivonnaisten väliin. Koristele tomusokerilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.3.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

376

90

7,6 g

4,3 g

4,1 g

4,1 g

0,6 g

1,1 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Lehtitaikinalevyä,

1 tl Vaniljasokeria,

Sitruunan raastettu kuori,

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli