Pasta-parsakaalipaistos

Parsakaalista ja pennepastasta syntyy helppo lisäke tai lounasruoka. Valmista ensin maitokastike ja kypsennä sitten pasta-parsakaalipaistosta uunissa noin 15 minuuttia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplparsakaali (300 g)
7 dlpennepastaa
150 gsinihomejuustoa

Maitokastike

1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
25 gmargariinia
2 rklvehnäjauhoja
6 dlmaitoa

Valmistus

  1. 1

    Valmista kastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulikynsi. Kuullota sipuleita rasvassa muutama minuutti. Lisää joukkoon jauhot ja kiehauta sekoittaen muutama minuutti. Valuta joukkoon lämmin maito koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti, jotta se sakenee.

  2. 2

    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. 3

    Huuhtele parsakaali ja paloittele varren kanssa pieniksi paloiksi. Keitä parsakaalit suolalla maustetussa vähässä vedessä muutama minuutti. Valuta vesi pois.

  4. 4

    Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain pastat, parsakaalit ja paloiteltu homejuusto. Valuta päälle maitokastike. Kypsennä paistosta 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä