Patapaisti

Nappaa talteen!
| 1 - 1 1/2 kg | naudan sisäpaistia |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | öljyä |
| 1/2 rkl | suolaa |
| 2 - 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 4 dl | vettä |
| 10 kpl | maustepippuria |
| 1 - 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 dl | kermaa halutessasi |
- 1.
Kuivaa lihan pinta paperiin. Laita rasvat pataan ja kuumenna ruskistamatta. Nosta liha rasvaan leikkauspinta edellä ja ruskista se kauniisti joka puolelta.Ripottele paistin pintaan suola ja jauhot. Kääntele lihaa vielä ja lisää sitten vesi, pippurit ja kuoritut sipulit sekä porkkanat. Kiehauta. Käännä liha ja alenna levyn lämpöä.Hauduta liha kannen alla kypsäksi. Kypsymisaika on noin 1 tunti. Käännä lihaa välillä. Lisää pataan tarpeen mukaan vettä ja lopuksi kermaa.
Patapaisti
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 - 1 1/2 kg | naudan sisäpaistia |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | öljyä |
| 1/2 rkl | suolaa |
| 2 - 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 4 dl | vettä |
| 10 kpl | maustepippuria |
| 1 - 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 dl | kermaa halutessasi |
Valmistus
- 1
Kuivaa lihan pinta paperiin. Laita rasvat pataan ja kuumenna ruskistamatta. Nosta liha rasvaan leikkauspinta edellä ja ruskista se kauniisti joka puolelta.Ripottele paistin pintaan suola ja jauhot. Kääntele lihaa vielä ja lisää sitten vesi, pippurit ja kuoritut sipulit sekä porkkanat. Kiehauta. Käännä liha ja alenna levyn lämpöä.Hauduta liha kannen alla kypsäksi. Kypsymisaika on noin 1 tunti. Käännä lihaa välillä. Lisää pataan tarpeen mukaan vettä ja lopuksi kermaa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












