Asettele irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja öljyä (1 tl) reunat. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sulata rasva. Riko munat jauhoseokseen, lisää rasva ja sekoita puuhaarukalla. Lisää kiehuva vesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi, irrota vuoasta ja leikkaa kahdeksi kerrokseksi.
Valmista täyte. Säästä ½ pussillista Pätkis-paloja koristeluun. Kaada loput lautaselle ja pehmennä niitä mikrossa sulatusteholla (350W) noin minuutti. Vatkaa tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja suklaat. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoseokseen.
Kokoa kakku. Öljyä pestyn irtopohjavuoan reunus ja laita se tarjoiluvadille. Aseta kakkukerros renkaaseen leikkuupinta ylöspäin, kostuta puolella maidosta ja levitä puolet täytteestä kakulle. Lisää toinen kakkukerros, kostuta ja levitä loppu täyte tasaisesti päälle. Peitä kakku ja hyydytä jääkaapissa 6–12 tuntia.
Irrota reunus kakun ympäriltä. Tee suklaavalumat. Paloittele tumma suklaa pieneen kattilaan ja lisää kerma. Sulata lieden miedoimmalla teholla välillä sekoittaen, kunnes kuorrute on tasaista. Valuta kuorrutetta pienen lusikan avulla kakun reunoille. Jos kuorrute valuu lautaselle asti, jäähdytä hetki. Levitä samalla parin senttimetrin verran kakun päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin 5 minuutiksi. Koristele kakku suklaapaloilla, hedelmillä, marjoilla ja yrteillä.
Vinkki: Oikaise koristelussa jättämällä suklaavalumat pois.
Vinkki: Kakku säilyy jääkaapissa täytettynä muutaman päivän.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
484
2024
31,3 g
19,3 g
42,3 g
31,7 g
1,8 g
7,2 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
hedelmiä ja marjoa, kuten ananaskirsikoita, mansikoita sekä minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli