Pätkiskakku

arvosana4/5

(50)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Kruunaa minttusuklaamoussella täytetty nakukakku herkullisilla suklaavalumilla ja raikkailla marjoilla sekä hedelmillä. Minttusuklaisen moussekakun taikina on helppo tehdä, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään.

Ainekset

MääräAinesosa

Kakkupohja

2 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dltummaa kaakaojauhetta
2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
2 tlleivinjauhetta
100 gvoita tai margariinia
2 kplkananmunaa
1 dlkiehuvaa vettä

Moussetäyte

140 g(1 ½ pussia) pätkis bites -suklaapaloja
400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dltomusokeria
2 dl(1 prk) vispikermaa

Lisäksi

2 tlrypsiöljyä vuoan voiteluun
1/2 dlmaitoa kakkupohjan kostutukseen

Suklaavalumat

50 gtummaa suklaata
3/4 dlvispi- tai kuohukermaa

Koristeluun

75 g(½ ps) pätkis bites -suklaapaloja
hedelmiä ja marjoa, kuten ananaskirsikoita, mansikoita sekä minttua

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Asettele irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja öljyä (1 tl) reunat. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sulata rasva. Riko munat jauhoseokseen, lisää rasva ja sekoita puuhaarukalla. Lisää kiehuva vesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi, irrota vuoasta ja leikkaa kahdeksi kerrokseksi.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    1/2 dltummaa kaakaojauhetta
    2 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
    2 tlleivinjauhetta
    100 gvoita tai margariinia
    2 kplkananmunaa
    1 dlkiehuvaa vettä
  2. 2

    Valmista täyte. Säästä ½ pussillista Pätkis-paloja koristeluun. Kaada loput lautaselle ja pehmennä niitä mikrossa sulatusteholla (350W) noin minuutti. Vatkaa tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja suklaat. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoseokseen.

    MääräAinesosa
    140 g(1 ½ pussia) pätkis bites -suklaapaloja
    1/2 dltomusokeria
    400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
  3. 3

    Kokoa kakku. Öljyä pestyn irtopohjavuoan reunus ja laita se tarjoiluvadille. Aseta kakkukerros renkaaseen leikkuupinta ylöspäin, kostuta puolella maidosta ja levitä puolet täytteestä kakulle. Lisää toinen kakkukerros, kostuta ja levitä loppu täyte tasaisesti päälle. Peitä kakku ja hyydytä jääkaapissa 6–12 tuntia.

    MääräAinesosa
    1/2 dlmaitoa kakkupohjan kostutukseen
  4. 4

    Irrota reunus kakun ympäriltä. Tee suklaavalumat. Paloittele tumma suklaa pieneen kattilaan ja lisää kerma. Sulata lieden miedoimmalla teholla välillä sekoittaen, kunnes kuorrute on tasaista. Valuta kuorrutetta pienen lusikan avulla kakun reunoille. Jos kuorrute valuu lautaselle asti, jäähdytä hetki. Levitä samalla kuorrutetta parin senttimetrin verran kakun päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin 5 minuutiksi. Koristele kakku suklaapaloilla, hedelmillä, marjoilla ja yrteillä.

    MääräAinesosa
    50 gtummaa suklaata
    3/4 dlvispi- tai kuohukermaa
    75 g(½ ps) pätkis bites -suklaapaloja
    hedelmiä ja marjoa, kuten ananaskirsikoita, mansikoita sekä minttua

Vinkki: Oikaise koristelussa jättämällä suklaavalumat pois.

Vinkki: Kakku säilyy jääkaapissa täytettynä muutaman päivän.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: hedelmiä ja marjoa, kuten ananaskirsikoita, mansikoita sekä minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
26.2.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä