Pätkiskakku
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kruunaa minttusuklaamoussella täytetty nakukakku herkullisilla suklaavalumilla ja raikkailla marjoilla sekä hedelmillä. Minttusuklaisen moussekakun taikina on helppo tehdä, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään.
| Kakkupohja | |
|---|---|
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | kiehuvaa vettä |
| Moussetäyte | |
| 140 g | (1 ½ pussia) pätkis bites -suklaapaloja |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| Lisäksi | |
| 2 tl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
| 1/2 dl | maitoa kakkupohjan kostutukseen |
| Suklaavalumat | |
| 50 g | tummaa suklaata |
| 3/4 dl | vispi- tai kuohukermaa |
| Koristeluun | |
| 75 g | (½ ps) pätkis bites -suklaapaloja |
| hedelmiä ja marjoa, kuten ananaskirsikoita, mansikoita sekä minttua | |
- 1.
Asettele irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja öljyä (1 tl) reunat. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sulata rasva. Riko munat jauhoseokseen, lisää rasva ja sekoita puuhaarukalla. Lisää kiehuva vesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi, irrota vuoasta ja leikkaa kahdeksi kerrokseksi.
- 2.
Valmista täyte. Säästä ½ pussillista Pätkis-paloja koristeluun. Kaada loput lautaselle ja pehmennä niitä mikrossa sulatusteholla (350W) noin minuutti. Vatkaa tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja suklaat. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoseokseen.
- 3.
Kokoa kakku. Öljyä pestyn irtopohjavuoan reunus ja laita se tarjoiluvadille. Aseta kakkukerros renkaaseen leikkuupinta ylöspäin, kostuta puolella maidosta ja levitä puolet täytteestä kakulle. Lisää toinen kakkukerros, kostuta ja levitä loppu täyte tasaisesti päälle. Peitä kakku ja hyydytä jääkaapissa 6–12 tuntia.
- 4.
Irrota reunus kakun ympäriltä. Tee suklaavalumat. Paloittele tumma suklaa pieneen kattilaan ja lisää kerma. Sulata lieden miedoimmalla teholla välillä sekoittaen, kunnes kuorrute on tasaista. Valuta kuorrutetta pienen lusikan avulla kakun reunoille. Jos kuorrute valuu lautaselle asti, jäähdytä hetki. Levitä samalla kuorrutetta parin senttimetrin verran kakun päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin 5 minuutiksi. Koristele kakku suklaapaloilla, hedelmillä, marjoilla ja yrteillä.
Pätkiskakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)
Kruunaa minttusuklaamoussella täytetty nakukakku herkullisilla suklaavalumilla ja raikkailla marjoilla sekä hedelmillä. Minttusuklaisen moussekakun taikina on helppo tehdä, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kakkupohja | |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | kiehuvaa vettä |
Moussetäyte | |
| 140 g | (1 ½ pussia) pätkis bites -suklaapaloja |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
Lisäksi | |
| 2 tl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
| 1/2 dl | maitoa kakkupohjan kostutukseen |
Suklaavalumat | |
| 50 g | tummaa suklaata |
| 3/4 dl | vispi- tai kuohukermaa |
Koristeluun | |
| 75 g | (½ ps) pätkis bites -suklaapaloja |
| hedelmiä ja marjoa, kuten ananaskirsikoita, mansikoita sekä minttua | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Asettele irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja öljyä (1 tl) reunat. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sulata rasva. Riko munat jauhoseokseen, lisää rasva ja sekoita puuhaarukalla. Lisää kiehuva vesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi, irrota vuoasta ja leikkaa kahdeksi kerrokseksi.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta 2 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 2 tl leivinjauhetta 100 g voita tai margariinia 2 kpl kananmunaa 1 dl kiehuvaa vettä - 2
Valmista täyte. Säästä ½ pussillista Pätkis-paloja koristeluun. Kaada loput lautaselle ja pehmennä niitä mikrossa sulatusteholla (350W) noin minuutti. Vatkaa tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja suklaat. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoseokseen.
Määrä Ainesosa 140 g (1 ½ pussia) pätkis bites -suklaapaloja 1/2 dl tomusokeria 400 g (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa 2 dl (1 prk) vispikermaa - 3
Kokoa kakku. Öljyä pestyn irtopohjavuoan reunus ja laita se tarjoiluvadille. Aseta kakkukerros renkaaseen leikkuupinta ylöspäin, kostuta puolella maidosta ja levitä puolet täytteestä kakulle. Lisää toinen kakkukerros, kostuta ja levitä loppu täyte tasaisesti päälle. Peitä kakku ja hyydytä jääkaapissa 6–12 tuntia.
Määrä Ainesosa 1/2 dl maitoa kakkupohjan kostutukseen - 4
Irrota reunus kakun ympäriltä. Tee suklaavalumat. Paloittele tumma suklaa pieneen kattilaan ja lisää kerma. Sulata lieden miedoimmalla teholla välillä sekoittaen, kunnes kuorrute on tasaista. Valuta kuorrutetta pienen lusikan avulla kakun reunoille. Jos kuorrute valuu lautaselle asti, jäähdytä hetki. Levitä samalla kuorrutetta parin senttimetrin verran kakun päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin 5 minuutiksi. Koristele kakku suklaapaloilla, hedelmillä, marjoilla ja yrteillä.
Määrä Ainesosa 50 g tummaa suklaata 3/4 dl vispi- tai kuohukermaa 75 g (½ ps) pätkis bites -suklaapaloja hedelmiä ja marjoa, kuten ananaskirsikoita, mansikoita sekä minttua
Vinkki: Oikaise koristelussa jättämällä suklaavalumat pois.
Vinkki: Kakku säilyy jääkaapissa täytettynä muutaman päivän.
Ravintosisältö
484
Energiaa kcal
2024
Energiaa kj
31,3 g
Rasvaa
19,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,3 g
Hiilihydraatteja
31,7 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
7,2 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
484
Energiaa kcal
2024
Energiaa kj
31,3 g
Rasvaa
19,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,3 g
Hiilihydraatteja
31,7 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
7,2 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: hedelmiä ja marjoa, kuten ananaskirsikoita, mansikoita sekä minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























