Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pätkiskakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Kruunaa minttusuklaamoussella täytetty nakukakku herkullisilla suklaavalumilla ja raikkailla marjoilla sekä hedelmillä. Minttusuklaisen moussekakun taikina on helppo tehdä, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään.

Ainekset

Kakkupohja

2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
tummaa kaakaojauhetta
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
100 g
voita tai margariinia
2 kpl
kananmunaa
1 dl
kiehuvaa vettä

Moussetäyte

140 g
(1 ½ pussia) Pätkis Bites -suklaapaloja
400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
tomusokeria
2 dl
(1 prk) vispikermaa

Lisäksi

2 tl
rypsiöljyä vuoan voiteluun
1/2 dl
maitoa kakkupohjan kostutukseen

Suklaavalumat

50 g
tummaa suklaata
3/4 dl
vispi- tai kuohukermaa

Koristeluun

75 g
(½ ps) Pätkis Bites -suklaapaloja
hedelmiä ja marjoa, kuten ananaskirsikoita, mansikoita sekä minttua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~28
67
/yht. 15 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Asettele irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja öljyä (1 tl) reunat. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sulata rasva. Riko munat jauhoseokseen, lisää rasva ja sekoita puuhaarukalla. Lisää kiehuva vesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi, irrota vuoasta ja leikkaa kahdeksi kerrokseksi.

2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
tummaa kaakaojauhetta
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
100 g
voita tai margariinia
2 kpl
kananmunaa
1 dl
kiehuvaa vettä
2

Valmista täyte. Säästä ½ pussillista Pätkis-paloja koristeluun. Kaada loput lautaselle ja pehmennä niitä mikrossa sulatusteholla (350W) noin minuutti. Vatkaa tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja suklaat. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoseokseen.

140 g
(1 ½ pussia) Pätkis Bites -suklaapaloja
1/2 dl
tomusokeria
400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
(1 prk) vispikermaa
3

Kokoa kakku. Öljyä pestyn irtopohjavuoan reunus ja laita se tarjoiluvadille. Aseta kakkukerros renkaaseen leikkuupinta ylöspäin, kostuta puolella maidosta ja levitä puolet täytteestä kakulle. Lisää toinen kakkukerros, kostuta ja levitä loppu täyte tasaisesti päälle. Peitä kakku ja hyydytä jääkaapissa 6–12 tuntia.

1/2 dl
maitoa kakkupohjan kostutukseen
4

Irrota reunus kakun ympäriltä. Tee suklaavalumat. Paloittele tumma suklaa pieneen kattilaan ja lisää kerma. Sulata lieden miedoimmalla teholla välillä sekoittaen, kunnes kuorrute on tasaista. Valuta kuorrutetta pienen lusikan avulla kakun reunoille. Jos kuorrute valuu lautaselle asti, jäähdytä hetki. Levitä samalla parin senttimetrin verran kakun päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin 5 minuutiksi. Koristele kakku suklaapaloilla, hedelmillä, marjoilla ja yrteillä.

50 g
tummaa suklaata
3/4 dl
vispi- tai kuohukermaa
75 g
(½ ps) Pätkis Bites -suklaapaloja
hedelmiä ja marjoa, kuten ananaskirsikoita, mansikoita sekä minttua

Vinkki: Oikaise koristelussa jättämällä suklaavalumat pois.

Vinkki: Kakku säilyy jääkaapissa täytettynä muutaman päivän.

Miltä maistui?(46 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.2.2021
|
Muokattu: 7.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

484

2024

31,3 g

19,3 g

42,3 g

31,7 g

1,8 g

7,2 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

hedelmiä ja marjoa, kuten ananaskirsikoita, mansikoita sekä minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli