Pehmeä kasvissosekeitto

Nappaa talteen!
Kasvissosekeitot ovat herkullista koko perheen ruokaa. Voit käyttää lähes mitä tahansa kasviksia ja juureksia keiton valmistuksessa. Esimerkiksi juuriselleri ja palsternakka antavat keitolle upean maun.
| 1/2 kpl | purjosipuli |
| 200 g | palsternakkaa |
| 200 g | juuriselleriä |
| 500 g | porkkanoita |
| 4 kpl | perunaa |
| 1 l | vettä (tarvittaessa enemmän) |
| 2 tl | yrttisuolaa |
| 2 tl | rakuunaa |
| 1 - 2 dl | kermaa, sulatejuustoa tai tuorejuustoa |
- 1.
Halkaise purjosipuli ja huuhtele lehtien välit. Kuori palsternakka, juuriselleri, porkkanat ja perunat ja paloittele ne.
Laita vesi kiehumaan ja lisää joukkoon yrttisuola ja kasvikset. Vettä saa olla sen verran, että kasvikset peittyvät. Keitä kannen alla kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Valuta keitinliemi talteen ja soseuta kasvikset esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää rakuuna, kermaa, sulatejuustoa tai tuorejuustoa sekä keitinlientä sopiva määrä. Pyöräytä sopivan sakeaksi keitoksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa yrttisuolaa tai rakuunaa.
Vinkki! Ohenna keittoa tarvittaessa kiehuvalla vedellä.
Kasvissosekeitot ovat herkullista koko perheen ruokaa. Voit käyttää lähes mitä tahansa kasviksia ja juureksia keiton valmistuksessa. Esimerkiksi juuriselleri ja palsternakka antavat keitolle upean maun.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 kpl | purjosipuli |
| 200 g | palsternakkaa |
| 200 g | juuriselleriä |
| 500 g | porkkanoita |
| 4 kpl | perunaa |
| 1 l | vettä (tarvittaessa enemmän) |
| 2 tl | yrttisuolaa |
| 2 tl | rakuunaa |
| 1 - 2 dl | kermaa, sulatejuustoa tai tuorejuustoa |
Valmistus
- 1
Halkaise purjosipuli ja huuhtele lehtien välit. Kuori palsternakka, juuriselleri, porkkanat ja perunat ja paloittele ne.
Laita vesi kiehumaan ja lisää joukkoon yrttisuola ja kasvikset. Vettä saa olla sen verran, että kasvikset peittyvät. Keitä kannen alla kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Valuta keitinliemi talteen ja soseuta kasvikset esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää rakuuna, kermaa, sulatejuustoa tai tuorejuustoa sekä keitinlientä sopiva määrä. Pyöräytä sopivan sakeaksi keitoksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa yrttisuolaa tai rakuunaa.
Vinkki! Ohenna keittoa tarvittaessa kiehuvalla vedellä.
Ravintosisältö
290
Energiaa kcal
1215
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,8 g
Hiilihydraatteja
13,8 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
290
Energiaa kcal
1215
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,8 g
Hiilihydraatteja
13,8 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä (tarvittaessa enemmän), 2 tl Yrttisuolaa, 2 tl Rakuunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























