Halkaise purjosipuli ja huuhtele lehtien välit. Kuori palsternakka, juuriselleri, porkkanat ja perunat ja paloittele ne.
Laita vesi kiehumaan ja lisää joukkoon yrttisuola ja kasvikset. Vettä saa olla sen verran, että kasvikset peittyvät. Keitä kannen alla kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Valuta keitinliemi talteen ja soseuta kasvikset esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää rakuuna, kermaa, sulatejuustoa tai tuorejuustoa sekä keitinlientä sopiva määrä. Pyöräytä sopivan sakeaksi keitoksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa yrttisuolaa tai rakuunaa.
Vinkki! Ohenna keittoa tarvittaessa kiehuvalla vedellä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
290
1215
15,8 g
10,0 g
26,8 g
13,8 g
8,0 g
4,8 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä (tarvittaessa enemmän),
2 tl Yrttisuolaa,
2 tl Rakuunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli