Pehmeä kasvissosekeitto

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Kasvissosekeitot ovat herkullista koko perheen ruokaa. Voit käyttää lähes mitä tahansa kasviksia ja juureksia keiton valmistuksessa. Esimerkiksi juuriselleri ja palsternakka antavat keitolle upean maun.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1/2 kplpurjosipuli
200 gpalsternakkaa
200 gjuuriselleriä
500 gporkkanoita
4 kplperunaa
1 lvettä (tarvittaessa enemmän)
2 tlyrttisuolaa
2 tlrakuunaa
1 - 2 dlkermaa, sulatejuustoa tai tuorejuustoa

Valmistus

  1. 1

    Halkaise purjosipuli ja huuhtele lehtien välit. Kuori palsternakka, juuriselleri, porkkanat ja perunat ja paloittele ne.

    Laita vesi kiehumaan ja lisää joukkoon yrttisuola ja kasvikset. Vettä saa olla sen verran, että kasvikset peittyvät. Keitä kannen alla kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

    Valuta keitinliemi talteen ja soseuta kasvikset esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää rakuuna, kermaa, sulatejuustoa tai tuorejuustoa sekä keitinlientä sopiva määrä. Pyöräytä sopivan sakeaksi keitoksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa yrttisuolaa tai rakuunaa.

    Vinkki! Ohenna keittoa tarvittaessa kiehuvalla vedellä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä (tarvittaessa enemmän), 2 tl Yrttisuolaa, 2 tl Rakuunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä