Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pehmeä kasvissosekeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kasvissosekeitot ovat herkullista koko perheen ruokaa. Voit käyttää lähes mitä tahansa kasviksia ja juureksia keiton valmistuksessa. Esimerkiksi juuriselleri ja palsternakka antavat keitolle upean maun.

Ainekset

1/2 kpl
Purjosipuli
200 g
Palsternakkaa
200 g
Juuriselleriä
500 g
Porkkanoita
4 kpl
Perunaa
1 l
Vettä (tarvittaessa enemmän)
2 tl
Yrttisuolaa
2 tl
Rakuunaa
1 - 2 dl
Kermaa, sulatejuustoa tai tuorejuustoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise purjosipuli ja huuhtele lehtien välit. Kuori palsternakka, juuriselleri, porkkanat ja perunat ja paloittele ne.

Laita vesi kiehumaan ja lisää joukkoon yrttisuola ja kasvikset. Vettä saa olla sen verran, että kasvikset peittyvät. Keitä kannen alla kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Valuta keitinliemi talteen ja soseuta kasvikset esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää rakuuna, kermaa, sulatejuustoa tai tuorejuustoa sekä keitinlientä sopiva määrä. Pyöräytä sopivan sakeaksi keitoksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa yrttisuolaa tai rakuunaa.

Vinkki! Ohenna keittoa tarvittaessa kiehuvalla vedellä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 12.1.2015
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

290

1215

15,8 g

10,0 g

26,8 g

13,8 g

8,0 g

4,8 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä (tarvittaessa enemmän),

2 tl Yrttisuolaa,

2 tl Rakuunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli