Pehmeät suklaahippukeksit
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pehmeät suklaahippukeksit vievät kielen mennessään! Herkullisissa kekseissä suklaata on sekä taikinassa että keksien koristeena. Voit korvata suklaan myös valkosuklaalla.
| 125 g | voita |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1/2 dl | siirappia |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/3 tl | suolaa |
| 145 g | maitosuklaata |
- 1.
Sulata voi mikroaaltouunissa tai kattilassa. Sekoita fariinisokeri ja siirappi voisulan joukkoon.
- 2.
Sekoita kulhossa jauhot, vaniljasokeri, sooda, leivinjauhe ja suola.
- 3.
Pilko suklaa noin 0,5 cm x 0,5 cm:n kokoisiksi paloiksi.
- 4.
Sekoita jäähtyneen voi-sokeriseoksen joukkoon kuivat aineet. Kääntele lopuksi joukkoon 2/3 suklaapaloista. Nosta taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin.
- 5.
Muotoile taikina leivinalustan päällä pötköksi (käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja). Jaa pötkö 16 palaan. Pyöritä palat palloiksi ja asettele leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Keksit saavat jäädä hieman pehmeiksi.
- 6.
Nosta pelti uunista ja painele loput suklaapalat kuumien keksien pinnalle. Nosta keksit ritilälle tai vadille ja anna jäähtyä.
Pehmeät suklaahippukeksit
arvosana5/5
60 min (josta 20 min aktiivista)
Pehmeät suklaahippukeksit vievät kielen mennessään! Herkullisissa kekseissä suklaata on sekä taikinassa että keksien koristeena. Voit korvata suklaan myös valkosuklaalla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 125 g | voita |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1/2 dl | siirappia |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/3 tl | suolaa |
| 145 g | maitosuklaata |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata voi mikroaaltouunissa tai kattilassa. Sekoita fariinisokeri ja siirappi voisulan joukkoon.
Määrä Ainesosa 125 g voita 1 1/2 dl fariinisokeria 1/2 dl siirappia - 2
Sekoita kulhossa jauhot, vaniljasokeri, sooda, leivinjauhe ja suola.
Määrä Ainesosa 3 1/2 dl vehnäjauhoja 1 tl vaniljasokeria 1 tl ruokasoodaa 1 tl leivinjauhetta 1/3 tl suolaa - 3
Pilko suklaa noin 0,5 cm x 0,5 cm:n kokoisiksi paloiksi.
Määrä Ainesosa 145 g maitosuklaata - 4
Sekoita jäähtyneen voi-sokeriseoksen joukkoon kuivat aineet. Kääntele lopuksi joukkoon 2/3 suklaapaloista. Nosta taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin.
- 5
Muotoile taikina leivinalustan päällä pötköksi (käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja). Jaa pötkö 16 palaan. Pyöritä palat palloiksi ja asettele leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Keksit saavat jäädä hieman pehmeiksi.
- 6
Nosta pelti uunista ja painele loput suklaapalat kuumien keksien pinnalle. Nosta keksit ritilälle tai vadille ja anna jäähtyä.
Ravintosisältö
205
Energiaa kcal
859
Energiaa kj
9,6 g
Rasvaa
5,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,7 g
Hiilihydraatteja
16,3 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
2,6 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
205
Energiaa kcal
859
Energiaa kj
9,6 g
Rasvaa
5,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,7 g
Hiilihydraatteja
16,3 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
2,6 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























