Pehmeät suklaahippukeksit

arvosana5/5

(2)arviota
16 Palaa

60 min (josta 20 min aktiivista)

Pehmeät suklaahippukeksit vievät kielen mennessään! Herkullisissa kekseissä suklaata on sekä taikinassa että keksien koristeena. Voit korvata suklaan myös valkosuklaalla.

Ainekset

MääräAinesosa
125 gvoita
1 1/2 dlfariinisokeria
1/2 dlsiirappia
3 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlvaniljasokeria
1 tlruokasoodaa
1 tlleivinjauhetta
1/3 tlsuolaa
145 gmaitosuklaata

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata voi mikroaaltouunissa tai kattilassa. Sekoita fariinisokeri ja siirappi voisulan joukkoon.

    MääräAinesosa
    125 gvoita
    1 1/2 dlfariinisokeria
    1/2 dlsiirappia
  2. 2

    Sekoita kulhossa jauhot, vaniljasokeri, sooda, leivinjauhe ja suola.

    MääräAinesosa
    3 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 tlvaniljasokeria
    1 tlruokasoodaa
    1 tlleivinjauhetta
    1/3 tlsuolaa
  3. 3

    Pilko suklaa noin 0,5 cm x 0,5 cm:n kokoisiksi paloiksi.

    MääräAinesosa
    145 gmaitosuklaata
  4. 4

    Sekoita jäähtyneen voi-sokeriseoksen joukkoon kuivat aineet. Kääntele lopuksi joukkoon 2/3 suklaapaloista. Nosta taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin.

  5. 5

    Muotoile taikina leivinalustan päällä pötköksi (käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja). Jaa pötkö 16 palaan. Pyöritä palat palloiksi ja asettele leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Keksit saavat jäädä hieman pehmeiksi.

  6. 6

    Nosta pelti uunista ja painele loput suklaapalat kuumien keksien pinnalle. Nosta keksit ritilälle tai vadille ja anna jäähtyä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä