Pekonilla ja luumulla täytetyt paistikääryleet

Nappaa talteen!
| 1 kg | naudan sisäpaistia |
| 1 tl | suolaa |
| reilu ripaus rouhittua mustapippuria | |
| 1 rkl | voita paistamiseen |
| Täyte | |
|---|---|
| 170 g | pekonia |
| 1 kpl | sipuli |
| 250 g | kuivattuja luumuja |
| 1 dl | persiljaa |
| cocktailtikkuja sulkemiseen | |
| Lisäksi | |
| 3 dl | vettä |
| 1 1/2 dl | punaviiniä |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| Suurustamiseen | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
- 1.
Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi. Nuiji viipaleet käsin ohuiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
- 2.
Silppua pekoni ja paista se ruskeaksi. Ota pekonit pannulta. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota se pekonin rasvassa.
- 3.
Nosta lihaviipaleille pekoni-sipuliseosta, luumuja ja persiljaa. Kääri rullalle ja sulje cocktailtikulla.
- 4.
Ruskista kääryleet voissa pannulla, muutama kerrallaan.
- 5.
Nosta kääryleet kannelliseen pataan. Lisää vesi, punaviini, soija, hunaja ja timjami. Hauduta kannen alla noin tunnin ajan, kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa nestettä. Ota kääryleet pois liemestä. Sekoita jauhot kermaan ja kaada se liemeen. Keitä sekoitellen viitisen minuuttia. Tarkista maku. Lisää kääryleet kastikkeeseen ja kuumenna.
Pekonilla ja luumulla täytetyt paistikääryleet
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | naudan sisäpaistia |
| 1 tl | suolaa |
| reilu ripaus rouhittua mustapippuria | |
| 1 rkl | voita paistamiseen |
Täyte | |
| 170 g | pekonia |
| 1 kpl | sipuli |
| 250 g | kuivattuja luumuja |
| 1 dl | persiljaa |
| cocktailtikkuja sulkemiseen | |
Lisäksi | |
| 3 dl | vettä |
| 1 1/2 dl | punaviiniä |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
Suurustamiseen | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
Valmistus
1Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi. Nuiji viipaleet käsin ohuiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
2Silppua pekoni ja paista se ruskeaksi. Ota pekonit pannulta. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota se pekonin rasvassa.
3Nosta lihaviipaleille pekoni-sipuliseosta, luumuja ja persiljaa. Kääri rullalle ja sulje cocktailtikulla.
4Ruskista kääryleet voissa pannulla, muutama kerrallaan.
5Nosta kääryleet kannelliseen pataan. Lisää vesi, punaviini, soija, hunaja ja timjami. Hauduta kannen alla noin tunnin ajan, kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa nestettä. Ota kääryleet pois liemestä. Sekoita jauhot kermaan ja kaada se liemeen. Keitä sekoitellen viitisen minuuttia. Tarkista maku. Lisää kääryleet kastikkeeseen ja kuumenna.
Ravintosisältö
515
Energiaa kcal
2156
Energiaa kj
24,8 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
20,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
42,8 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
515
Energiaa kcal
2156
Energiaa kj
24,8 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
20,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
42,8 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, Reilu ripaus rouhittua mustapippuria, 1 dl persiljaa, Cocktailtikkuja sulkemiseen, 3 dl Vettä, 1 tl Kuivattua timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli


































