Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi. Nuiji viipaleet käsin ohuiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
Silppua pekoni ja paista se ruskeaksi. Ota pekonit pannulta. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota se pekonin rasvassa.
Nosta lihaviipaleille pekoni-sipuliseosta, luumuja ja persiljaa. Kääri rullalle ja sulje cocktailtikulla.
Ruskista kääryleet voissa pannulla, muutama kerrallaan.
Nosta kääryleet kannelliseen pataan. Lisää vesi, punaviini, soija, hunaja ja timjami. Hauduta kannen alla noin tunnin ajan, kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa nestettä. Ota kääryleet pois liemestä. Sekoita jauhot kermaan ja kaada se liemeen. Keitä sekoitellen viitisen minuuttia. Tarkista maku. Lisää kääryleet kastikkeeseen ja kuumenna.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
652
156
11,5 g
4,2 g
6,5 g
4,7 g
0,3 g
1,5 g
1,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kg Naudan paahto- tai sisäpaistia,
1 tl Suolaa,
Reilu ripaus rouhittua mustapippuria,
1 dl Silputtua persiljaa,
Cocktailtikkuja sulkemiseen,
3 dl Vettä,
1 tl Kuivattua timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli