Pekonilla ja luumulla täytetyt paistikääryleet

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgnaudan sisäpaistia
1 tlsuolaa
reilu ripaus rouhittua mustapippuria
1 rklvoita paistamiseen

Täyte

170 gpekonia
1 kplsipuli
250 gkuivattuja luumuja
1 dlpersiljaa
cocktailtikkuja sulkemiseen

Lisäksi

3 dlvettä
1 1/2 dlpunaviiniä
2 rklsoijakastiketta
1 rkljuoksevaa hunajaa
1 tlkuivattua timjamia

Suurustamiseen

2 dlkuohukermaa
1 rklvehnäjauhoja

Valmistus

  1. Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi. Nuiji viipaleet käsin ohuiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
    1

    Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi. Nuiji viipaleet käsin ohuiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

  2. Silppua pekoni ja paista se ruskeaksi. Ota pekonit pannulta. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota se pekonin rasvassa.
    2

    Silppua pekoni ja paista se ruskeaksi. Ota pekonit pannulta. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota se pekonin rasvassa.

  3. Nosta lihaviipaleille pekoni-sipuliseosta, luumuja ja persiljaa. Kääri rullalle ja sulje cocktailtikulla.
    3

    Nosta lihaviipaleille pekoni-sipuliseosta, luumuja ja persiljaa. Kääri rullalle ja sulje cocktailtikulla.

  4. Ruskista kääryleet voissa pannulla, muutama kerrallaan.
    4

    Ruskista kääryleet voissa pannulla, muutama kerrallaan.

  5. Nosta kääryleet kannelliseen pataan. Lisää vesi, punaviini, soija, hunaja ja timjami. Hauduta kannen alla noin tunnin ajan, kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa nestettä. Ota kääryleet pois liemestä. Sekoita jauhot kermaan ja kaada se liemeen. Kei...
    5

    Nosta kääryleet kannelliseen pataan. Lisää vesi, punaviini, soija, hunaja ja timjami. Hauduta kannen alla noin tunnin ajan, kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa nestettä. Ota kääryleet pois liemestä. Sekoita jauhot kermaan ja kaada se liemeen. Keitä sekoitellen viitisen minuuttia. Tarkista maku. Lisää kääryleet kastikkeeseen ja kuumenna.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, Reilu ripaus rouhittua mustapippuria, 1 dl persiljaa, Cocktailtikkuja sulkemiseen, 3 dl Vettä, 1 tl Kuivattua timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä