Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peltifajitakset

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Peltifajitas on helppo koko perheen texmex-herkku. Valmisteluun menee vain vartti ja uuni hoitaa loput. Tiskiäkin tulee vain vähän, sillä koko ruoka tehdään yhdellä pellillä uunissa.

Ainekset

450 g
(1 pkt) broilerin paistileikettä
36 g
(1 ps) fajita-mausteseosta
1 kpl
limen mehu
1 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
paprikaa (erivärisiä)
1 kpl
punasipuli
8 kpl
(1 pkt) tortillaa
1 kpl
ruukku korianteria

Lisäksi

foliota
230 g
(1 prk) salsakastiketta
150 g
(1 prk) ranskankermaa (creme fraiche 18 %)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota broileri huoneenlämpöön. Sekoita mausteseos, limenmehu ja öljy kulhossa. Huuhtele ja halkaise paprikat, poista siemenet ja suikaloi. Kuori, halkaise ja lohko sipuli. Suikaloi leikkeet. Sekoita broileri ja kasvikset marinadiin, levitä leivinpaperille pellille.

450 g
(1 pkt) broilerin paistileikettä
36 g
(1 ps) fajita-mausteseosta
1 kpl
limen mehu
1 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
paprikaa (erivärisiä)
1 kpl
punasipuli
2

Paista peltiä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Kääri tortillat folioon ja laita uuniin viimeisten 5 minuutin ajaksi.

8 kpl
(1 pkt) tortillaa
foliota
3

Ota pelti uunista ja sekoita hienonnettu korianteri täytteiden joukkoon. Tarjoa fajitakset salsan ja ranskankerman kanssa.

1 kpl
ruukku korianteria
230 g
(1 prk) salsakastiketta
150 g
(1 prk) ranskankermaa (creme fraiche 18 %)
Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 23.8.2021
|
Muokattu: 9.2.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

656

2749

22,5 g

7,3 g

79,0 g

39,5 g

4,0 g

30,0 g

3,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

foliota.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli