Peltijansson

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Peltijansson on sinulle, jos pidät erityisesti janssoninkiusauksen paahtuneesta pinnasta. Perinteisen kiusauksen peltiversion kanssa maistuu raikas punajuurisalaatti.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
145 g(1 prk) anjovisfileitä
1/4 tlrouhittua mustapippuria
2 dlruokakermaa
3 rklvoita
2 rklkorppujauhoja
3 rkltilliä

Lisäksi

1 rklmargariinia voiteluun

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Voitele uunipelti hyvin. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

    MääräAinesosa
    1 rklmargariinia voiteluun
  2. 2

    Levitä kohmeiset perunat pellille. Hienonna anjovikset ja painele ne perunoiden joukkoon. Mausta pippurilla. Valuta anjovisliemi ja kerma päälle. Lisää voi nokareina ja ripottele korppujauhot pinnalle.

    MääräAinesosa
    500 g(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
    145 g(1 prk) anjovisfileitä
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    2 dlruokakermaa
    3 rklvoita
    2 rklkorppujauhoja
  3. 3

    Kypsennä kiusausta 225-asteisen uunin yläosassa 20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Koristele tillillä.

    MääräAinesosa
    3 rkltilliä

Sekoita lisukkeeksi nopea punajuurisalaatti suikaloiduista etikkapunajuurista, omenakuutioista ja jogurtista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä