Pepperonilasagne | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pepperonilasagne

Pepperonilasagne

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Pepperonilasagne on mehukas klassikko, johon saa uutta potkua texmex-juustosta. Pepperonilasagne maistuu raikkaan salaatin kera.

Ainekset

pepperoni-jauhelihakastike

400 g
Jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
50 g
Pepperoniviipaleita
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1/2 dl
Vettä
2 rkl
Tomaattisosetta
1 rkl
Punaviinietikkaa
1 rkl
Fariinisokeria
1 tl
Oregano
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

juustokastike

3 rkl
Margariinia
4 rkl
Vehnäjauhoa
7 dl
Maitoa
1/2 kpl
(75 g) texmex-juustoraastetta

pinnalle

25 g
Pepperoniviipaleita
1/2 kpl
(75 g) texmex-juustoraastetta

lisäksi

9 kpl
Lasagnelevyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

Kuori ja hienonna sipuli. Paahda pannulla jauheliha. Lisää sipuli. Saksi joukkoon pepperoniviipaleet.
1

Kuori ja hienonna sipuli. Paahda pannulla jauheliha. Lisää sipuli. Saksi joukkoon pepperoniviipaleet.

Lisää pannulle tomaattimurska ja huuhtele purkki lorauksella vettä. Lisää tomaattisose, punaviinietikka sekä mausteet. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Nosta kastike jäähtymään.
2

Lisää pannulle tomaattimurska ja huuhtele purkki lorauksella vettä. Lisää tomaattisose, punaviinietikka sekä mausteet. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Nosta kastike jäähtymään.

Valmista juustokastike. Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot. Anna kiehahtaa. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Keitä sekoittaen kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon osa juustoraasteesta.
3

Valmista juustokastike. Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot. Anna kiehahtaa. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Keitä sekoittaen kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon osa juustoraasteesta.

Nostele lasagnevuoan pohjalle 1/4 jauhelihakastiketta ja 1/4 juustokastiketta.
4

Nostele lasagnevuoan pohjalle 1/4 jauhelihakastiketta ja 1/4 juustokastiketta.

Aseta päälle 3 lasagnelevyä. Toista kaksi samanlaista kerrosta.
5

Aseta päälle 3 lasagnelevyä. Toista kaksi samanlaista kerrosta.

Valuta pinnalle loppu jauheliha- ja juustokastike. Aseta päälle pepperoniviipaleet ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.
6

Valuta pinnalle loppu jauheliha- ja juustokastike. Aseta päälle pepperoniviipaleet ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.12.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2532

605

24,0 g

9,2 g

68,0 g

8,5 g

3,3 g

27,5 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Vettä,

2 rkl Tomaattisosetta,

1 rkl Punaviinietikkaa,

1 tl Oregano,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

3 rkl Margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli