Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pepperonilasagne

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Pepperonilasagne on mehukas klassikko, johon saa uutta potkua texmex-juustosta. Pepperonilasagne maistuu raikkaan salaatin kera.

Ainekset

Pepperoni-jauhelihakastike

400 g
Jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
50 g
Pepperoniviipaleita
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1/2 dl
Vettä
2 rkl
Tomaattisosetta
1 rkl
Punaviinietikkaa
1 rkl
Fariinisokeria
1 tl
Oregano
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Juustokastike

3 rkl
Margariinia
4 rkl
Vehnäjauhoa
7 dl
Maitoa
1/2 kpl
(75 g) texmex-juustoraastetta

Pinnalle

25 g
Pepperoniviipaleita
1/2 kpl
(75 g) texmex-juustoraastetta

Lisäksi

9 kpl
Lasagnelevyä

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Paahda pannulla jauheliha. Lisää sipuli. Saksi joukkoon pepperoniviipaleet.

2

Lisää pannulle tomaattimurska ja huuhtele purkki lorauksella vettä. Lisää tomaattisose, punaviinietikka sekä mausteet. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Nosta kastike jäähtymään.

3

Valmista juustokastike. Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot. Anna kiehahtaa. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Keitä sekoittaen kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon osa juustoraasteesta.

4

Nostele lasagnevuoan pohjalle 1/4 jauhelihakastiketta ja 1/4 juustokastiketta.

5

Aseta päälle 3 lasagnelevyä. Toista kaksi samanlaista kerrosta.

6

Valuta pinnalle loppu jauheliha- ja juustokastike. Aseta päälle pepperoniviipaleet ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.12.2014
|
Muokattu: 10.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

605

2532

24,0 g

9,2 g

68,0 g

8,5 g

3,3 g

27,5 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Vettä,

2 rkl Tomaattisosetta,

1 rkl Punaviinietikkaa,

1 tl Oregano,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

3 rkl Margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli