Perinteinen kaalipata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lammaskaalipata

Perinteinen kaalipata

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Lammaskaalipata on perinnepataruoka, jota voi tarjoilla juhlien tai sunnuntailounaiden pääruokana.

Ruokavaliot

Ainekset

600 g
Lampaan keittolihakuutioita
2 rkl
Voita tai öljyä
2 tl
Suolaa
Rouhittua valkopippuria
1 1/5 kg
Valkokaalia
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Porkkanaa
1/2 kpl
Lanttua
1/2 dl
Siirappia
1 kpl
Laakerinlehti
3 dl
Lihalientä
Persiljasilppua pinnalle

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ruskista lampaanlihat voissa pannulla ruskeiksi ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Nosta lihat syrjään. Leikkaa kaali pieniksi paloiksi. Hienonna sipulit ja leikkaa porkkanat ja lanttu reiluiksi paloiksi. Kuullota pannulla sipuleita sekä porkkana- ja lanttukuutioita.

600 g
Lampaan keittolihakuutioita
2 rkl
Voita tai öljyä
2 tl
Suolaa
Rouhittua valkopippuria
1 1/5 kg
Valkokaalia
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Porkkanaa
1/2 kpl
Lanttua
2

Nostele pataan kerroksittain kaalia, lihapaloja sekä kasviksia. Lisää mausteeksi siirappia ja laakerinlehti. Kaada lopuksi päälle kuuma lihaliemi. Kypsennä pataa ensin 200 asteessa 1/2 tuntia ja laske sitten lämpötilaa 150 asteeseen anna hautua kannen alla vielä 1 1/2 tuntia. Ripottele pinnalle lopuksi runsaasti persiljasilppua.

1/2 dl
Siirappia
1 kpl
Laakerinlehti
3 dl
Lihalientä
Persiljasilppua pinnalle
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 4.1.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.