Perinteinen kaalipata
Annokset
6
Ruokavalio
Ainekset
600 g
Lampaan keittolihakuutioita
2 rkl
Voita tai öljyä
2 tl
Suolaa
Rouhittua valkopippuria
1 1/5 kg
Valkokaalia
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Porkkanaa
1/2 kpl
Lanttua
1/2 dl
Siirappia
1 kpl
Laakerinlehti
3 dl
Lihalientä
Persiljasilppua pinnalle
Näin teet
1
Ruskista lampaanlihat voissa pannulla ruskeiksi ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Nosta lihat syrjään. Leikkaa kaali pieniksi paloiksi. Hienonna sipulit ja leikkaa porkkanat ja lanttu reiluiksi paloiksi. Kuullota pannulla sipuleita sekä porkkana- ja lanttukuutioita.
600 g
Lampaan keittolihakuutioita
2 rkl
Voita tai öljyä
2 tl
Suolaa
Rouhittua valkopippuria
1 1/5 kg
Valkokaalia
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Porkkanaa
1/2 kpl
Lanttua
2
Nostele pataan kerroksittain kaalia, lihapaloja sekä kasviksia. Lisää mausteeksi siirappia ja laakerinlehti. Kaada lopuksi päälle kuuma lihaliemi. Kypsennä pataa ensin 200 asteessa 1/2 tuntia ja laske sitten lämpötilaa 150 asteeseen anna hautua kannen alla vielä 1 1/2 tuntia. Ripottele pinnalle lopuksi runsaasti persiljasilppua.
1/2 dl
Siirappia
1 kpl
Laakerinlehti
3 dl
Lihalientä
Persiljasilppua pinnalle
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 4.1.2005
Muokattu: 10.9.2018