Perinteinen kaalipata

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

Lammaskaalipata on perinnepataruoka, jota voi tarjoilla juhlien tai sunnuntailounaiden pääruokana.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
600 glampaan keittolihakuutioita
2 rklvoita tai öljyä
2 tlsuolaa
rouhittua valkopippuria
1 1/5 kgvalkokaalia
1 kplsipuli
2 kplporkkanaa
1/2 kpllanttua
1/2 dlsiirappia
1 kpllaakerinlehti
3 dllihalientä
persiljasilppua pinnalle

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Ruskista lampaanlihat voissa pannulla ruskeiksi ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Nosta lihat syrjään. Leikkaa kaali pieniksi paloiksi. Hienonna sipulit ja leikkaa porkkanat ja lanttu reiluiksi paloiksi. Kuullota pannulla sipuleita sekä porkkana- ja lanttukuutioita.

    MääräAinesosa
    600 glampaan keittolihakuutioita
    2 rklvoita tai öljyä
    2 tlsuolaa
    rouhittua valkopippuria
    1 1/5 kgvalkokaalia
    1 kplsipuli
    2 kplporkkanaa
    1/2 kpllanttua
  2. 2

    Nostele pataan kerroksittain kaalia, lihapaloja sekä kasviksia. Lisää mausteeksi siirappia ja laakerinlehti. Kaada lopuksi päälle kuuma lihaliemi. Kypsennä pataa ensin 200 asteessa 1/2 tuntia ja laske sitten lämpötilaa 150 asteeseen anna hautua kannen alla vielä 1 1/2 tuntia. Ripottele pinnalle lopuksi runsaasti persiljasilppua.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsiirappia
    1 kpllaakerinlehti
    3 dllihalientä
    persiljasilppua pinnalle

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
10.9.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä