Perinteinen lihakeitto

Perinteisen lihakeiton valmistuksessa käytetään naudan lapaa, kylkeä tai etuselkää.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 dlvettä
1 tlsuolaa
8 kplmaustepippuria
1 kpllaakerinlehti
1 kplsipuli
400 gnaudan lihaa (lapaa, kylkeä, etuselkää)
2 kplporkkanaa
pala palsternakkaa
pala lanttua
pieni pala juuriselleriä
4 - 5 kplperunaa
purjoa
persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele luullinen liha vedellä. Mittaa vesi kattilaan ja lisää liha. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori vaahto pois. Lisää suola, maustepippurit, laakerinlehti ja paloiteltu sipuli. Keitä noin tunti.

    Lisää lihan joukkoon kuutioitu lanttu, selleri ja porkkana. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää peruna- ja purjopalat.

    Nosta liha leikkuulaudalle ja irrota paloittele liha kuutioiksi. Nosta lihapalat takaisin kattilaan.

    Tarkista maku. Lisää pinnalle tuoretta persiljaa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä