Perinteinen lihakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Perinteinen lihakeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteisen lihakeiton valmistuksessa käytetään naudan lapaa, kylkeä tai etuselkää.

Ainekset

8 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
8 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
1 kpl
Sipuli
400 g
Naudan lihaa (lapaa, kylkeä, etuselkää)
2 kpl
Porkkanaa
Pala palsternakkaa
Pala lanttua
Pieni pala juuriselleriä
4 - 5 kpl
Perunaa
Purjoa
Persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele luullinen liha vedellä. Mittaa vesi kattilaan ja lisää liha. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori vaahto pois. Lisää suola, maustepippurit, laakerinlehti ja paloiteltu sipuli. Keitä noin tunti.

Lisää lihan joukkoon kuutioitu lanttu, selleri ja porkkana. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää peruna- ja purjopalat.

Nosta liha leikkuulaudalle ja irrota paloittele liha kuutioiksi. Nosta lihapalat takaisin kattilaan.

Tarkista maku. Lisää pinnalle tuoretta persiljaa.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 25.1.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.