Perinteinen lihakeitto

Nappaa talteen!
Perinteisen lihakeiton valmistuksessa käytetään naudan lapaa, kylkeä tai etuselkää.
| 8 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 8 kpl | maustepippuria |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 1 kpl | sipuli |
| 400 g | naudan lihaa (lapaa, kylkeä, etuselkää) |
| 2 kpl | porkkanaa |
| pala palsternakkaa | |
| pala lanttua | |
| pieni pala juuriselleriä | |
| 4 - 5 kpl | perunaa |
| purjoa | |
| persiljaa |
- 1.
Huuhtele luullinen liha vedellä. Mittaa vesi kattilaan ja lisää liha. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori vaahto pois. Lisää suola, maustepippurit, laakerinlehti ja paloiteltu sipuli. Keitä noin tunti.
Lisää lihan joukkoon kuutioitu lanttu, selleri ja porkkana. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää peruna- ja purjopalat.
Nosta liha leikkuulaudalle ja irrota paloittele liha kuutioiksi. Nosta lihapalat takaisin kattilaan.
Tarkista maku. Lisää pinnalle tuoretta persiljaa.
Perinteinen lihakeitto
Perinteisen lihakeiton valmistuksessa käytetään naudan lapaa, kylkeä tai etuselkää.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 8 kpl | maustepippuria |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 1 kpl | sipuli |
| 400 g | naudan lihaa (lapaa, kylkeä, etuselkää) |
| 2 kpl | porkkanaa |
| pala palsternakkaa | |
| pala lanttua | |
| pieni pala juuriselleriä | |
| 4 - 5 kpl | perunaa |
| purjoa | |
| persiljaa |
Valmistus
- 1
Huuhtele luullinen liha vedellä. Mittaa vesi kattilaan ja lisää liha. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori vaahto pois. Lisää suola, maustepippurit, laakerinlehti ja paloiteltu sipuli. Keitä noin tunti.
Lisää lihan joukkoon kuutioitu lanttu, selleri ja porkkana. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää peruna- ja purjopalat.
Nosta liha leikkuulaudalle ja irrota paloittele liha kuutioiksi. Nosta lihapalat takaisin kattilaan.
Tarkista maku. Lisää pinnalle tuoretta persiljaa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.




















