Perinteinen lihakeitto - Yhteishyvä

Perinteinen lihakeitto

???
Annokset
4
Perinteisen lihakeiton valmistuksessa käytetään naudan lapaa, kylkeä tai etuselkää.
Jaa Somessa

Ainekset

8 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
8 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
1 kpl
Sipuli
400 g
Naudan lihaa (lapaa, kylkeä, etuselkää)
2 kpl
Porkkanaa
Pala palsternakkaa
Pala lanttua
Pieni pala juuriselleriä
4 - 5 kpl
Perunaa
Purjoa
Persiljaa

Näin teet

1

Huuhtele luullinen liha vedellä. Mittaa vesi kattilaan ja lisää liha. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori vaahto pois. Lisää suola, maustepippurit, laakerinlehti ja paloiteltu sipuli. Keitä noin tunti.

Lisää lihan joukkoon kuutioitu lanttu, selleri ja porkkana. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää peruna- ja purjopalat.

Nosta liha leikkuulaudalle ja irrota paloittele liha kuutioiksi. Nosta lihapalat takaisin kattilaan.

Tarkista maku. Lisää pinnalle tuoretta persiljaa.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 25.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa