Perinteinen lipeäkala uunissa

arvosana3/5

(2)arviota
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Perinteinen lipeäkala valmistetaan kätevästi uunissa ja maustetaan simppelisti maustepippurilla. Tarjoa jouluinen kala valkokastikkeen, keitettyjen perunoiden ja herneiden kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kglipeäkalaa
1 tlsuolaa
1/4 tlmaustepippuria
2 rklhienonnettua tilliä

Lisäksi

keitettyjä perunoita
herneitä
valkokastiketta

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 180 asteeseen.

  2. 2

    Poista kalapalat pakkauksesta, huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Laita kalat uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Paina paistomittari yhden kalapalan paksuimpaan kohtaan. Ripottele suola kaloille. Kypsennä uunissa 40–50 minuuttia tai kunnes kalan sisälämpötila on 70 astetta.

    MääräAinesosa
    1 kglipeäkalaa
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Nosta kalat vuoasta reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle maustepippuria ja hienonnettua tilliä.

    MääräAinesosa
    1/4 tlmaustepippuria
    2 rklhienonnettua tilliä
  4. 4

    Tarjoa lipeäkala perinteiseen tyyliin keitettyjen perunoiden, valkokastikkeen ja herneiden kanssa.

    MääräAinesosa
    keitettyjä perunoita

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
22.11.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä