Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perinteinen lipeäkala uunissa

Perinteinen lipeäkala uunissa

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen lipeäkala valmistetaan kätevästi uunissa ja maustetaan simppelisti maustepippurilla. Tarjoa jouluinen kala valkokastikkeen, keitettyjen perunoiden ja herneiden kanssa.

Ainekset

1 kg
lipeäkalaa
1 tl
suolaa
1/4 tl
maustepippuria
2 rkl
hienonnettua tilliä

Lisäksi

keitettyjä perunoita
herneitä
valkokastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 180 asteeseen.

2

Poista kalapalat pakkauksesta, huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Laita kalat uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Paina paistomittari yhden kalapalan paksuimpaan kohtaan. Ripottele suola kaloille. Kypsennä uunissa 40–50 minuuttia tai kunnes kalan sisälämpötila on 70 astetta.

1 kg
lipeäkalaa
1 tl
suolaa
3

Nosta kalat vuoasta reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle maustepippuria ja hienonnettua tilliä.

1/4 tl
maustepippuria
2 rkl
hienonnettua tilliä
4

Tarjoa lipeäkala perinteiseen tyyliin keitettyjen perunoiden, valkokastikkeen ja herneiden kanssa.

keitettyjä perunoita
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.11.2018
|
Muokattu: 20.3.2025

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.