Persikka-toscakakku

Nappaa talteen!
Täytä perinteinen toscakakku persikoilla. Mehevä ja mehukas persikkatoscapiirakka on täydellinen herkku viikonlopuksi tai pääsiäisaterian jälkiruoaksi.
| 100 g | margariinia |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | mantelijauhetta |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
|---|---|
| 240 g | (1 tlk) persikanpuolikkaita (säilyke) |
| (1 dl pakastettuja karpaloita) | |
| Kuorrute | |
| 100 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 dl | kermaa tai maitoa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 100 g | (1 ps) mantelilastuja |
- 1.
Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos vuorotellen sulatetun margariinin kanssa taikinaan.
- 2.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (halkaisijaltaan 24 cm) irtopohjavuokaan. Paista piirakkapohjaa 175-asteisen uunin alaosassa 30-35 minuuttia.
- 3.
Valuta ja viipaloi persikat. Kiehauta kuorrutuksen rasva, sokeri, kerma ja vehnäjauho sekoittaen, lisää mantelilastut ja sekoita. Ota kakku uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Levitä persikat (ja halutessasi karpalot) kakun päälle ja peitä kuorrutuksella. Paista kakkua vielä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Persikka-toscakakku
arvosana5/5
Täytä perinteinen toscakakku persikoilla. Mehevä ja mehukas persikkatoscapiirakka on täydellinen herkku viikonlopuksi tai pääsiäisaterian jälkiruoaksi.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | mantelijauhetta |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 240 g | (1 tlk) persikanpuolikkaita (säilyke) |
| (1 dl pakastettuja karpaloita) | |
Kuorrute | |
| 100 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 dl | kermaa tai maitoa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 100 g | (1 ps) mantelilastuja |
Valmistus
- 1
Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos vuorotellen sulatetun margariinin kanssa taikinaan.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 3 kpl kananmunaa 2 dl sokeria 2 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl mantelijauhetta 1 1/2 tl leivinjauhetta - 2
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (halkaisijaltaan 24 cm) irtopohjavuokaan. Paista piirakkapohjaa 175-asteisen uunin alaosassa 30-35 minuuttia.
- 3
Valuta ja viipaloi persikat. Kiehauta kuorrutuksen rasva, sokeri, kerma ja vehnäjauho sekoittaen, lisää mantelilastut ja sekoita. Ota kakku uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Levitä persikat (ja halutessasi karpalot) kakun päälle ja peitä kuorrutuksella. Paista kakkua vielä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 240 g (1 tlk) persikanpuolikkaita (säilyke) 100 g margariinia 1 dl sokeria 1/2 dl kermaa tai maitoa 1 rkl vehnäjauhoja 100 g (1 ps) mantelilastuja
Ravintosisältö
351
Energiaa kcal
1469
Energiaa kj
20,2 g
Rasvaa
6,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,8 g
Hiilihydraatteja
25,2 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
351
Energiaa kcal
1469
Energiaa kj
20,2 g
Rasvaa
6,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,8 g
Hiilihydraatteja
25,2 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Mantelijauhetta, (1 dl pakastettuja karpaloita).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























