Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos vuorotellen sulatetun margariinin kanssa taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (halkaisijaltaan 24 cm) irtopohjavuokaan. Paista piirakkapohjaa 175-asteisen uunin alaosassa 30-35 minuuttia.
Valuta ja viipaloi persikat. Kiehauta kuorrutuksen rasva, sokeri, kerma ja vehnäjauho sekoittaen, lisää mantelilastut ja sekoita. Ota kakku uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Levitä persikat (ja halutessasi karpalot) kakun päälle ja peitä kuorrutuksella. Paista kakkua vielä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
351
1469
20,2 g
6,2 g
35,8 g
25,2 g
1,8 g
5,6 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Mantelijauhetta,
(1 dl pakastettuja karpaloita).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli