Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Persikkatoscapiirakka

Persikka-toscakakku

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Täytä perinteinen toscakakku persikoilla. Mehevä ja mehukas persikkatoscapiirakka on täydellinen herkku viikonlopuksi tai pääsiäisaterian jälkiruoaksi.

Ainekset

100 g
Margariinia
3 kpl
kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Mantelijauhetta
1 1/2 tl
Leivinjauhetta

Täyte

240 g
(1 tlk) persikanpuolikkaita (säilyke)
(1 dl pakastettuja karpaloita)

Kuorrute

100 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1/2 dl
Kermaa tai maitoa
1 rkl
Vehnäjauhoja
100 g
(1 ps) mantelilastuja

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos vuorotellen sulatetun margariinin kanssa taikinaan.

100 g
Margariinia
3 kpl
kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Mantelijauhetta
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
2

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (halkaisijaltaan 24 cm) irtopohjavuokaan. Paista piirakkapohjaa 175-asteisen uunin alaosassa 30-35 minuuttia.

3

Valuta ja viipaloi persikat. Kiehauta kuorrutuksen rasva, sokeri, kerma ja vehnäjauho sekoittaen, lisää mantelilastut ja sekoita. Ota kakku uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Levitä persikat (ja halutessasi karpalot) kakun päälle ja peitä kuorrutuksella. Paista kakkua vielä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

240 g
(1 tlk) persikanpuolikkaita (säilyke)
100 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1/2 dl
Kermaa tai maitoa
1 rkl
Vehnäjauhoja
100 g
(1 ps) mantelilastuja
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.1.2005
Muokattu: 14.3.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

351

1469

20,2 g

6,2 g

35,8 g

25,2 g

1,8 g

5,6 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Mantelijauhetta,

(1 dl pakastettuja karpaloita).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli