Persikkachutney | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Persikkachutney

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

1 kpl
Pieni punasipuli
2 kpl
Valkosipulin kynttä
2 kpl
Kanelitankoa
1 rkl
Oliiviöljyä
1/4 tl
Suolaa
6 kpl
Persikkaa
1 dl
Omenaviinietikkaa
2 rkl
Limetin mehua
2 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Ruokosokeria
1/2 dl
Makeaa thai-chilikastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli hyvin hienoksi. Halkaise kanelitangot pituussuunnassa kahtia. Sekoita sipulit, kaneli, öljy ja suola suuressa mikronkestävässä kulhossa keskenään. Kuumenna täydellä teholla 2 minuuttia, kunnes sipulit pehmenevät. Kuori ja paloittele persikat pieniksi. Lisää sipuliseokseen persikan palat, viinietikka, limetin mehu ja sokerit. Kuumenna täydellä teholla 4 minuuttia, sekoittaen 1 minuutin välein, kunnes sokerit liukenevat. Jatka kuumentamista 20-25 minuuttia, kunnes seos kiehuu ja sakeutuu. Sekoita joukkoon makea chilikastike. Täytä pesty ja kuumennettu tölkki täyteen ja sulje ilmatiiviisti. Säilytä chutney viileässä. Tarjoa esimerkiksi lihan kanssa tai käytä aasialaisten ruokien pohjana.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 25.7.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.