Persikkachutney

Nappaa talteen!
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 2 kpl | kanelitankoa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 6 kpl | persikkaa |
| 1 dl | omenaviinietikkaa |
| 2 rkl | limetin mehua |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | ruokosokeria |
| 1/2 dl | makeaa thai-chilikastiketta |
- 1.
Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli hyvin hienoksi. Halkaise kanelitangot pituussuunnassa kahtia. Sekoita sipulit, kaneli, öljy ja suola suuressa mikronkestävässä kulhossa keskenään. Kuumenna täydellä teholla 2 minuuttia, kunnes sipulit pehmenevät. Kuori ja paloittele persikat pieniksi. Lisää sipuliseokseen persikan palat, viinietikka, limetin mehu ja sokerit. Kuumenna täydellä teholla 4 minuuttia, sekoittaen 1 minuutin välein, kunnes sokerit liukenevat. Jatka kuumentamista 20-25 minuuttia, kunnes seos kiehuu ja sakeutuu. Sekoita joukkoon makea chilikastike. Täytä pesty ja kuumennettu tölkki täyteen ja sulje ilmatiiviisti. Säilytä chutney viileässä. Tarjoa esimerkiksi lihan kanssa tai käytä aasialaisten ruokien pohjana.
Persikkachutney
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 2 kpl | kanelitankoa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 6 kpl | persikkaa |
| 1 dl | omenaviinietikkaa |
| 2 rkl | limetin mehua |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | ruokosokeria |
| 1/2 dl | makeaa thai-chilikastiketta |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli hyvin hienoksi. Halkaise kanelitangot pituussuunnassa kahtia. Sekoita sipulit, kaneli, öljy ja suola suuressa mikronkestävässä kulhossa keskenään. Kuumenna täydellä teholla 2 minuuttia, kunnes sipulit pehmenevät. Kuori ja paloittele persikat pieniksi. Lisää sipuliseokseen persikan palat, viinietikka, limetin mehu ja sokerit. Kuumenna täydellä teholla 4 minuuttia, sekoittaen 1 minuutin välein, kunnes sokerit liukenevat. Jatka kuumentamista 20-25 minuuttia, kunnes seos kiehuu ja sakeutuu. Sekoita joukkoon makea chilikastike. Täytä pesty ja kuumennettu tölkki täyteen ja sulje ilmatiiviisti. Säilytä chutney viileässä. Tarjoa esimerkiksi lihan kanssa tai käytä aasialaisten ruokien pohjana.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












