Persikkachutney - Yhteishyvä

Persikkachutney

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Pieni punasipuli
2 kpl
Valkosipulin kynttä
2 kpl
Kanelitankoa
1 rkl
Oliiviöljyä
1/4 tl
Suolaa
6 kpl
Persikkaa
1 dl
Omenaviinietikkaa
2 rkl
Limetin mehua
2 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Ruokosokeria
1/2 dl
Makeaa thai-chilikastiketta

Näin teet

1

Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli hyvin hienoksi. Halkaise kanelitangot pituussuunnassa kahtia. Sekoita sipulit, kaneli, öljy ja suola suuressa mikronkestävässä kulhossa keskenään. Kuumenna täydellä teholla 2 minuuttia, kunnes sipulit pehmenevät. Kuori ja paloittele persikat pieniksi. Lisää sipuliseokseen persikan palat, viinietikka, limetin mehu ja sokerit. Kuumenna täydellä teholla 4 minuuttia, sekoittaen 1 minuutin välein, kunnes sokerit liukenevat. Jatka kuumentamista 20-25 minuuttia, kunnes seos kiehuu ja sakeutuu. Sekoita joukkoon makea chilikastike. Täytä pesty ja kuumennettu tölkki täyteen ja sulje ilmatiiviisti. Säilytä chutney viileässä. Tarjoa esimerkiksi lihan kanssa tai käytä aasialaisten ruokien pohjana.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 25.7.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa