Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peruna-jauhelihalaatikko

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Perunaviipaleista ja tomaattisesta jauhelihakastikkeesta tehty laatikko ruokkii usemman hengen kerralla. Se kestää myös pakastamista. Laatikon päälle kannattaa valita rasvaista juustoa, joka ei kuivu pitkän kypsennyksen aikana.

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Porkkana
390 g
(1 prk) yrttistä tomaattimurskaa
2 dl
Lihalientä
1 tl
Suolaa
1 tl
Basilikaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
8 kpl
kiintää perunaa
100 g
(2 dl) Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana hienoksi. Lisää raaste pannulle tomaattimurskan, lihaliemen ja mausteiden kanssa. Keitä 10 minuuttia.

400 g
Jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Porkkana
390 g
(1 prk) yrttistä tomaattimurskaa
2 dl
Lihalientä
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Basilikaa
2

Kuori ja viipaloi perunat. Lisää voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita ja jauhelihaseosta. Jätä päällimmäiseksi perunaa. Painele pintaa niin, että kerrokset tiivistyvät. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista vuokaa 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 40 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla, jos pinta ruskistuu liikaa.

8 kpl
kiintää perunaa
100 g
(2 dl) Juustoraastetta
Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 22.1.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

344

1440

21,7 g

9,2 g

17,3 g

4,3 g

2,3 g

18,0 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 tl Suolaa,

1 tl Basilikaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli