Peruna-jauhelihalaatikko

arvosana4/5

(8)arviota
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Perunaviipaleista ja tomaattisesta jauhelihakastikkeesta tehty laatikko ruokkii usemman hengen kerralla. Se kestää myös pakastamista. Laatikon päälle kannattaa valita rasvaista juustoa, joka ei kuivu pitkän kypsennyksen aikana.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
1 rklöljyä
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplporkkana
390 g(1 prk) yrttistä tomaattimurskaa
2 dllihalientä
1 tlsuolaa
1 tlbasilikaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
8 kplkiintää perunaa
100 gjuustoraastetta

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Paista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana hienoksi. Lisää raaste pannulle tomaattimurskan, lihaliemen ja mausteiden kanssa. Keitä 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 gjauhelihaa
    1 rklöljyä
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplporkkana
    390 g(1 prk) yrttistä tomaattimurskaa
    2 dllihalientä
    1 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    1 tlbasilikaa
  2. 2

    Kuori ja viipaloi perunat. Lisää voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita ja jauhelihaseosta. Jätä päällimmäiseksi perunaa. Painele pintaa niin, että kerrokset tiivistyvät. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista vuokaa 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 40 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla, jos pinta ruskistuu liikaa.

    MääräAinesosa
    8 kplkiintää perunaa
    100 gjuustoraastetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Elvi Rista
16.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä