Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peruna-jauhelihalaatikko

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Chili-tomaattimurskaa (370 g)
2 dl
Lihalientä
1 tl
Suolaa
1 tl
Basilikaa
Rouhittua mustapippuria
8 kpl
Perunaa
100 g
(2 dl) Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Paista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana hienoksi. Lisää raaste pannulle tomaattimurskan, lihaliemen ja mausteiden kanssa. Keitä 10 minuuttia.

400 g
Jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Chili-tomaattimurskaa (370 g)
2 dl
Lihalientä
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Basilikaa
2

Kuori ja viipaloi perunat. Lisää voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita ja jauhelihaseosta. Jätä päällimmäiseksi perunaa. Painele pintaa niin, että kerrokset tiivistyvät. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista vuokaa 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 40 minuuttia.

8 kpl
Perunaa
100 g
(2 dl) Juustoraastetta
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.1.2013
|
Muokattu: 10.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

326

1366

21,5 g

9,2 g

14,2 g

1,3 g

1,3 g

17,7 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 tl Suolaa,

1 tl Basilikaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli