Peruna-jauhelihalaatikko
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perunaviipaleista ja tomaattisesta jauhelihakastikkeesta tehty laatikko ruokkii usemman hengen kerralla. Se kestää myös pakastamista. Laatikon päälle kannattaa valita rasvaista juustoa, joka ei kuivu pitkän kypsennyksen aikana.
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | porkkana |
| 390 g | (1 prk) yrttistä tomaattimurskaa |
| 2 dl | lihalientä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | basilikaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 8 kpl | kiintää perunaa |
| 100 g | juustoraastetta |
- 1.
Paista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana hienoksi. Lisää raaste pannulle tomaattimurskan, lihaliemen ja mausteiden kanssa. Keitä 10 minuuttia.
- 2.
Kuori ja viipaloi perunat. Lisää voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita ja jauhelihaseosta. Jätä päällimmäiseksi perunaa. Painele pintaa niin, että kerrokset tiivistyvät. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista vuokaa 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 40 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla, jos pinta ruskistuu liikaa.
Peruna-jauhelihalaatikko
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Perunaviipaleista ja tomaattisesta jauhelihakastikkeesta tehty laatikko ruokkii usemman hengen kerralla. Se kestää myös pakastamista. Laatikon päälle kannattaa valita rasvaista juustoa, joka ei kuivu pitkän kypsennyksen aikana.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | porkkana |
| 390 g | (1 prk) yrttistä tomaattimurskaa |
| 2 dl | lihalientä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | basilikaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 8 kpl | kiintää perunaa |
| 100 g | juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Paista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana hienoksi. Lisää raaste pannulle tomaattimurskan, lihaliemen ja mausteiden kanssa. Keitä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g jauhelihaa 1 rkl öljyä 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl porkkana 390 g (1 prk) yrttistä tomaattimurskaa 2 dl lihalientä 1 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1 tl basilikaa - 2
Kuori ja viipaloi perunat. Lisää voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita ja jauhelihaseosta. Jätä päällimmäiseksi perunaa. Painele pintaa niin, että kerrokset tiivistyvät. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista vuokaa 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 40 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla, jos pinta ruskistuu liikaa.
Määrä Ainesosa 8 kpl kiintää perunaa 100 g juustoraastetta
Ravintosisältö
348
Energiaa kcal
1457
Energiaa kj
21,7 g
Rasvaa
9,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,0 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
18,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
348
Energiaa kcal
1457
Energiaa kj
21,7 g
Rasvaa
9,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,0 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
18,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























