Peruna-kukkakaalikeitto

Nappaa talteen!
| 700 g | jauhoisia perunoita |
| 2 kpl | sipulia |
| 500 g | kukkakaalia |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 1/2 l | vettä |
| 3 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 200 g | paprikasulatejuustoa |
| chilijauhetta tai -rouhetta |
- 1.
Kuori ja paloittele perunat. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi. Kuullota kasviksia isossa kattilassa öljyssä noin 7 minuuttia koko ajan sekoitellen. Varo, etteivät kasvikset pala. Lisää vesi ja liemikuutiot ja keitä kasviksia 10 minuuttia. Lisää sulatejuusto ja jatka keittämistä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta chilillä makusi mukaan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | jauhoisia perunoita |
| 2 kpl | sipulia |
| 500 g | kukkakaalia |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 1/2 l | vettä |
| 3 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 200 g | paprikasulatejuustoa |
| chilijauhetta tai -rouhetta |
Valmistus
- 1
Kuori ja paloittele perunat. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi. Kuullota kasviksia isossa kattilassa öljyssä noin 7 minuuttia koko ajan sekoitellen. Varo, etteivät kasvikset pala. Lisää vesi ja liemikuutiot ja keitä kasviksia 10 minuuttia. Lisää sulatejuusto ja jatka keittämistä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta chilillä makusi mukaan.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























