Perunablinit

Arvostele resepti
16 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
3 dlmaitoa (osa hapanta kermaa tai piimä)
1 rklhiivaa
1 1/2 dlohra- tai tattarijauhoja
1 dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
1 kplkananmuna
2 kplisoa keitettyä perunaa
margariinia tai öljyä paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Murenna hiiva kylmään maitoon. Vatkaa joukkoon molemmat jauhot. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä huoneenlämmössä ainakin neljä tuntia. Kuori keitetyt perunat ja raasta ne raastimen hienoimmalla terällä. Sekoita taikinaan suola, kananmuna ja hienonnettu peruna. Paista seoksesta blinipannuilla tai lettupannulla paksuhkoja blinejä. Tarjoa lisänä perinteiseen tapaan mätiä, hienonnettua sipulia ja smetanaan tai valmista lisäkkeeksi kurkkukaviaaria.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä