Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunablinit

Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta

Ainekset

3 dl
Maitoa (osa hapanta kermaa tai piimä)
1 rkl
Hiivaa
1 1/2 dl
Ohra- tai tattarijauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
2 kpl
Isoa keitettyä perunaa
Margariinia tai öljyä paistamiseen

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murenna hiiva kylmään maitoon. Vatkaa joukkoon molemmat jauhot. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä huoneenlämmössä ainakin neljä tuntia. Kuori keitetyt perunat ja raasta ne raastimen hienoimmalla terällä. Sekoita taikinaan suola, kananmuna ja hienonnettu peruna. Paista seoksesta blinipannuilla tai lettupannulla paksuhkoja blinejä. Tarjoa lisänä perinteiseen tapaan mätiä, hienonnettua sipulia ja smetanaan tai valmista lisäkkeeksi kurkkukaviaaria.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.