Perunablinit

Nappaa talteen!
| 3 dl | maitoa (osa hapanta kermaa tai piimä) |
| 1 rkl | hiivaa |
| 1 1/2 dl | ohra- tai tattarijauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 kpl | isoa keitettyä perunaa |
| margariinia tai öljyä paistamiseen |
- 1.
Murenna hiiva kylmään maitoon. Vatkaa joukkoon molemmat jauhot. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä huoneenlämmössä ainakin neljä tuntia. Kuori keitetyt perunat ja raasta ne raastimen hienoimmalla terällä. Sekoita taikinaan suola, kananmuna ja hienonnettu peruna. Paista seoksesta blinipannuilla tai lettupannulla paksuhkoja blinejä. Tarjoa lisänä perinteiseen tapaan mätiä, hienonnettua sipulia ja smetanaan tai valmista lisäkkeeksi kurkkukaviaaria.
Perunablinit
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | maitoa (osa hapanta kermaa tai piimä) |
| 1 rkl | hiivaa |
| 1 1/2 dl | ohra- tai tattarijauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 kpl | isoa keitettyä perunaa |
| margariinia tai öljyä paistamiseen |
Valmistus
- 1
Murenna hiiva kylmään maitoon. Vatkaa joukkoon molemmat jauhot. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä huoneenlämmössä ainakin neljä tuntia. Kuori keitetyt perunat ja raasta ne raastimen hienoimmalla terällä. Sekoita taikinaan suola, kananmuna ja hienonnettu peruna. Paista seoksesta blinipannuilla tai lettupannulla paksuhkoja blinejä. Tarjoa lisänä perinteiseen tapaan mätiä, hienonnettua sipulia ja smetanaan tai valmista lisäkkeeksi kurkkukaviaaria.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












