Perunaletut pakasteperunoista - Yhteishyvä

Perunaletut pakasteperunoista

???
Kappaleita
16
Valmistusaika
15 min
Jos tarjoat perunalettuja pääruokana, tarjoa lisäksi savulohta ja maustettua ranskankermaa.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Pakasteperuna-sipulisekoitusta tai -perunasuikaleita
1 dl
Silputtua (pakaste) sipulia
2 dl
Maustettua ruoanlaittofraichea
2 rkl
Vehnäjauhoja
4 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria
Paistamiseen öljyä tai margariinia

LISÄKSI:

Kylmä- tai lämminsavulohta

Näin teet

1

Perunasuikaleita ei tarvitse sulattaa. Sekoita perunoiden ja sipulin joukkoon maustettu fraiche, vehnäjauhot ja munat ja mausta suolalla ja pippurilla. Voit paistaa ensin koekakun, ja jos lettuja on vaikea kääntää, lisää vielä hiukan vehnäjauhoja. Paista seoksesta ohukaispannussa ohukaisia keskinkertaisella lämmöllä, niin että seos hyytyy samalla kun se saa väriä pintaan. Voit panna letut 175-asteiseen uuniin jälkikypsymään, jos tarjoat niitä lisäkkeinä ja paistat sillä aikaa esimerkiksi pihvit.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 13.12.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa