Pesto aurinkokuivatuista tomaateista

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Aurinkokuivatuista tomaateista tehty pesto sopii leivän päälle, voileipäkakkuihin, pastaan ja öljyllä ohennettuna salaatinkastikkeisiin.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kpl(285/145 g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
2 kpl(à 50 g) pinjansiemeniä
1 dlparmesaanijuustoraastetta
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 dlöljyä
1/2 tlmustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla pannulla. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    2 kpl(à 50 g) pinjansiemeniä
  2. 2

    Raasta juusto. Kuori valkosipulit.

    MääräAinesosa
    1 dlparmesaanijuustoraastetta
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
  3. 3

    Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes rakenne on sopiva. Voit jättää pestoon rakeisuutta tai jauhaa sileäksi.

    MääräAinesosa
    1 kpl(285/145 g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
    2 kpl(à 50 g) pinjansiemeniä
    1/2 tlmustapippuria
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    1/2 dlöljyä
    1 dlparmesaanijuustoraastetta
  4. 4

    Purkita ja säilytä jääkaapissa.

  5. 5

    Vinkki: Voit käyttää parmesaanin tilalla myös pecorinojuustoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Parmesaanijuustoraastetta, Valkosipulinkynttä, 0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä