Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pesto aurinkokuivatuista tomaateista

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Aurinkokuivatuista tomaateista tehty pesto sopii leivän päälle, voileipäkakkuihin, pastaan ja öljyllä ohennettuna salaatinkastikkeisiin.

Ainekset

1 kpl
(285/145 g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
2 kpl
(à 50 g) pinjansiemeniä
1 dl
Parmesaanijuustoraastetta
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 dl
Öljyä
1/2 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla pannulla. Anna jäähtyä.

2 kpl
(à 50 g) pinjansiemeniä
2

Raasta juusto. Kuori valkosipulit.

1 dl
Parmesaanijuustoraastetta
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
3

Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes rakenne on sopiva. Voit jättää pestoon rakeisuutta tai jauhaa sileäksi.

1 kpl
(285/145 g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
2 kpl
(à 50 g) pinjansiemeniä
1/2 tl
Mustapippuria
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 dl
Öljyä
1 dl
Parmesaanijuustoraastetta
4

Purkita ja säilytä jääkaapissa.

5

Vinkki: Voit käyttää parmesaanin tilalla myös pecorinojuustoa.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.3.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

481

2012

52,0 g

4,0 g

2,0 g

2,0 g

2,0 g

3,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Parmesaanijuustoraastetta,

Valkosipulinkynttä,

0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli