Pesto aurinkokuivatuista tomaateista

Arvostele resepti
3 Desilitraa

15 min

Aurinkokuivatuista tomaateista, parmesaanista ja pinjansiemenistä tehty pesto sopii leivälle, voileipäkakkuihin, pastaan, laatikoihin ja marinadiksi.

Ainekset

MääräAinesosa
285 g(1 prk, á 285/145 g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
100 gpinjansiemeniä
1 dlparmesaanijuustoa
2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 dlrypsiöljyä
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla pannulla. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    100 gpinjansiemeniä
  2. 2

    Raasta juusto. Kuori valkosipulit.

    MääräAinesosa
    1 dlparmesaanijuustoa
    2 kplvalkosipulinkynttä
  3. 3

    Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes rakenne on sopiva. Voit jättää pestoon rakeisuutta tai jauhaa sileäksi.

    MääräAinesosa
    285 g(1 prk, á 285/145 g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
    1/2 dlrypsiöljyä
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Purkita pesto puhtaisiin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa.

Voit käyttää parmesaanin tilalla myös pecorinojuustoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl parmesaanijuustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.10.2018
|
Päivitetty: 11.12.2025

Samankaltaisia reseptejä