Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää ruisrouhe, avokadoöljy ja vehnäjauhot alustaen. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat. Kaulitse taikina jauhotetulla leivinalustalla suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä pinnalle punainen pestokastike ja ripottele päälle juustoraaste.
Käännä tiukahkoksi rullaksi ja leikkaa tasakokoisiksi, leveähköiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet voideltuun kakkuvuokaan (halk. noin 24–26 cm). Voitele munalla ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä. Paista 225 asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
3831
16037
152,0 g
13,0 g
499,0 g
11,0 g
35,0 g
98,0 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 l Vettä,
25 g Tuorehiivaa,
0,5 tl Suolaa,
100 - 150 g Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli