Pestoboston | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pestoboston

Pestoboston

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Suolaisen bostonkakun maustaa pestokastike ja juustoraaste.

Ainekset

1/2 l
Vettä
25 g
Tuorehiivaa
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Ruisrouhetta
3/4 dl
Avokadoöljyä
10 dl
Vehnäjauhoja

täyte

100 g
Punaista pestokastiketta
100 - 150 g
Juustoraastetta

pinnalle

1 kpl
Muna
1/2 dl
Pinjansiemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää ruisrouhe, avokadoöljy ja vehnäjauhot alustaen. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat. Kaulitse taikina jauhotetulla leivinalustalla suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä pinnalle punainen pestokastike ja ripottele päälle juustoraaste.

Käännä tiukahkoksi rullaksi ja leikkaa tasakokoisiksi, leveähköiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet voideltuun kakkuvuokaan (halk. noin 24–26 cm). Voitele munalla ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä. Paista 225 asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

Resepti:
Hellapoliisi
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 17.9.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

16037

3831

152,0 g

13,0 g

499,0 g

11,0 g

35,0 g

98,0 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 l Vettä,

25 g Tuorehiivaa,

0,5 tl Suolaa,

100 - 150 g Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli