Pestoboston

arvosana5/5

(1)arvio
12 Kappaletta

Noin 2 tuntia

Suolainen bostonkakku on näyttävä tarjottava illanistujaisiin tai vaikka iltateen kanssa. Pestoboston leivotaan hiivataikinasta makean serkkunsa tapaan. Helppo täyte syntyy punaisesta pestokastikkeesta sekä juustoraasteesta.

Ainekset

MääräAinesosa
1/2 lvettä
25 gtuorehiivaa
3/4 tlsuolaa
12 dlvehnäjauhoja
3/4 dlrypsiöljyä

Täyte

190 g(1 prk) punaista pestokastiketta (pesto rosso)
150 g(1 ps) juustoraastetta

Vuoan voiteluun

1 rklrypsiöljyä

Voiteluun

1 kplkananmuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää vehnäjauhot muutamassa erässä taikinaa vaivaten. Lisää öljy, ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 lvettä
    25 gtuorehiivaa
    3/4 tlsuolaa
    12 dlvehnäjauhoja
    3/4 dlrypsiöljyä
  2. 2

    Voitele kakkuvuoka (Ø 24–26 cm) öljyllä.

  3. 3

    Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, noin sentin paksuiseksi levyksi.

  4. 4

    Levitä taikinalle pestokastiketta ja juustoraastetta. Kääri taikinalevy napakaksi rullaksi. Leikkaa rulla 5-6 sentin paksuisiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    190 g(1 prk) punaista pestokastiketta (pesto rosso)
    150 g(1 ps) juustoraastetta
  5. 5

    Nosta viipaleet leikkauspinta ylöspäin kakkuvuokaan vieri viereen. Voitele kananmunalla. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 l Vettä, 25 g Tuorehiivaa, 0.75 tl Suolaa, 0.75 dl Rypsiöljyä, 150 g (1 ps) juustoraastetta, 1 rkl Rypsiöljyä, 1 kpl Kananmuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Mikko Hannula
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä