Pestoboston
Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Suolainen bostonkakku on näyttävä tarjottava illanistujaisiin tai vaikka iltateen kanssa. Pestoboston leivotaan hiivataikinasta makean serkkunsa tapaan. Helppo täyte syntyy punaisesta pestokastikkeesta sekä juustoraasteesta.
| 1/2 l | vettä |
| 25 g | tuorehiivaa |
| 3/4 tl | suolaa |
| 12 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | rypsiöljyä |
| Täyte | |
|---|---|
| 190 g | (1 prk) punaista pestokastiketta (pesto rosso) |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| Vuoan voiteluun | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää vehnäjauhot muutamassa erässä taikinaa vaivaten. Lisää öljy, ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia.
- 2.
Voitele kakkuvuoka (Ø 24–26 cm) öljyllä.
- 3.
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, noin sentin paksuiseksi levyksi.
- 4.
Levitä taikinalle pestokastiketta ja juustoraastetta. Kääri taikinalevy napakaksi rullaksi. Leikkaa rulla 5-6 sentin paksuisiksi viipaleiksi.
- 5.
Nosta viipaleet leikkauspinta ylöspäin kakkuvuokaan vieri viereen. Voitele kananmunalla. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia.
Pestoboston
arvosana5/5
Noin 2 tuntia
Suolainen bostonkakku on näyttävä tarjottava illanistujaisiin tai vaikka iltateen kanssa. Pestoboston leivotaan hiivataikinasta makean serkkunsa tapaan. Helppo täyte syntyy punaisesta pestokastikkeesta sekä juustoraasteesta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 l | vettä |
| 25 g | tuorehiivaa |
| 3/4 tl | suolaa |
| 12 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | rypsiöljyä |
Täyte | |
| 190 g | (1 prk) punaista pestokastiketta (pesto rosso) |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
Vuoan voiteluun | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää vehnäjauhot muutamassa erässä taikinaa vaivaten. Lisää öljy, ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1/2 l vettä 25 g tuorehiivaa 3/4 tl suolaa 12 dl vehnäjauhoja 3/4 dl rypsiöljyä - 2
Voitele kakkuvuoka (Ø 24–26 cm) öljyllä.
- 3
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, noin sentin paksuiseksi levyksi.
- 4
Levitä taikinalle pestokastiketta ja juustoraastetta. Kääri taikinalevy napakaksi rullaksi. Leikkaa rulla 5-6 sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Määrä Ainesosa 190 g (1 prk) punaista pestokastiketta (pesto rosso) 150 g (1 ps) juustoraastetta - 5
Nosta viipaleet leikkauspinta ylöspäin kakkuvuokaan vieri viereen. Voitele kananmunalla. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna
Ravintosisältö
314
Energiaa kcal
1315
Energiaa kj
8,7 g
Rasvaa
1,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,3 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
314
Energiaa kcal
1315
Energiaa kj
8,7 g
Rasvaa
1,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,3 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 l Vettä, 25 g Tuorehiivaa, 0.75 tl Suolaa, 0.75 dl Rypsiöljyä, 150 g (1 ps) juustoraastetta, 1 rkl Rypsiöljyä, 1 kpl Kananmuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























