Sulata täytteen katkaravut.
Vuoraa uunivuoka (noin 18 x 22 cm) kelmulla. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ohuelti.
Huuhtele ja kuori omena. Poista siemenkota ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli. Notkista tuorejuuston rakenne lusikalla. Valuta katkaravut. Sekoita täytteen ainekset kulhossa.
Asettele puolet leivistä vuoan pohjalle. Kostuta kevyesti maidolla. Levitä täyte leiville. Asettele loput leivistä täytteen päälle tiiviiksi kerrokseksi. Kostuta kevyesti maidolla ja painele leivät tiiviisti vuokaan. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin. Anna tekeytyä vähintään 2 tuntia tai yön yli.
Vaahdota smetana kulhossa. Mausta sitruunanmehulla ja suolalla. Sulata ja valuta koristeeksi tulevat katkaravut. Kumoa voileipäkakku vuoasta ja levitä smetana kakun pinnalle. Siisti kakun reunat ja leikkaa kakku 12 annospalaan. Koristele minivoileipäkakut katkaravuilla, viipaloidulla kurkulla ja tillitupsuilla.
Vinkki: Voileipäkakkupohjasta voi leikata pieniä annospaloja sormisyötäväksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
286
1197
18,5 g
6,4 g
21,9 g
4,0 g
1,9 g
7,0 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa,
pala kurkkua,
tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli