Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pienet voileipäkakut

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Annoskokoiset voileipäkakut tuovat kivaa vaihtelua juhlien noutopöytään. Pienet minivoileipäkakut on helppo valmistaa, sillä mehevä täyte sekoitetaan valmiista katkarapusalaatista.

Ainekset

12 kpl
täysjyväruispaahtoleipää

Täyte

90 g
(½ ps) isoja katkarapuja
1 kpl
omena
1/2 kpl
ruukkua tilliä
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
360 g
(2 rs) katkarapusalaattia
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa

Kostutus

3/4 dl
maitoa

Kuorrute ja koristelu

120 g
(1 prk) smetanaa
1 tl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
90 g
(½ ps) isoja katkarapuja
pala kurkkua
tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata täytteen katkaravut.

90 g
(½ ps) isoja katkarapuja
2

Vuoraa uunivuoka (noin 18 x 22 cm) kelmulla. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ohuelti.

12 kpl
täysjyväruispaahtoleipää
3

Huuhtele ja kuori omena. Poista siemenkota ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli. Notkista tuorejuuston rakenne lusikalla. Valuta katkaravut. Sekoita täytteen ainekset kulhossa.

1 kpl
omena
1/2 kpl
ruukkua tilliä
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
360 g
(2 rs) katkarapusalaattia
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa
4

Asettele puolet leivistä vuoan pohjalle. Kostuta kevyesti maidolla. Levitä täyte leiville. Asettele loput leivistä täytteen päälle tiiviiksi kerrokseksi. Kostuta kevyesti maidolla ja painele leivät tiiviisti vuokaan. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin. Anna tekeytyä vähintään 2 tuntia tai yön yli.

3/4 dl
maitoa
5

Vaahdota smetana kulhossa. Mausta sitruunanmehulla ja suolalla. Sulata ja valuta koristeeksi tulevat katkaravut. Kumoa voileipäkakku vuoasta ja levitä smetana kakun pinnalle. Siisti kakun reunat ja leikkaa kakku 12 annospalaan. Koristele minivoileipäkakut katkaravuilla, viipaloidulla kurkulla ja tillitupsuilla.

120 g
(1 prk) smetanaa
1 tl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
90 g
(½ ps) isoja katkarapuja
pala kurkkua
tilliä

Vinkki: Voileipäkakkupohjasta voi leikata pieniä annospaloja sormisyötäväksi.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 5.4.2022
|
Muokattu: 4.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

286

1197

18,5 g

6,4 g

21,9 g

4,0 g

1,9 g

7,0 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

pala kurkkua,

tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli