Pienet voileipäkakut

arvosana5/5

(6)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Annoskokoiset voileipäkakut tuovat kivaa vaihtelua juhlien noutopöytään. Pienet minivoileipäkakut on helppo valmistaa, sillä mehevä täyte sekoitetaan valmiista katkarapusalaatista.

Ainekset

MääräAinesosa
12 kpltäysjyväruispaahtoleipää

Täyte

90 g(½ ps) isoja katkarapuja
1 kplomena
1/2 kplruukkua tilliä
200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
360 g(2 rs) katkarapusalaattia
1 rklsitruunanmehua
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa

Kostutus

3/4 dlmaitoa

Kuorrute ja koristelu

120 g(1 prk) smetanaa
1 tlsitruunanmehua
1/4 tlsuolaa
90 g(½ ps) isoja katkarapuja
pala kurkkua
tilliä

Valmistus

  1. 1

    Sulata täytteen katkaravut.

    MääräAinesosa
    90 g(½ ps) isoja katkarapuja
  2. 2

    Vuoraa uunivuoka (noin 18 x 22 cm) kelmulla. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ohuelti.

    MääräAinesosa
    12 kpltäysjyväruispaahtoleipää
  3. 3

    Huuhtele ja kuori omena. Poista siemenkota ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli. Notkista tuorejuuston rakenne lusikalla. Valuta katkaravut. Sekoita täytteen ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    1 kplomena
    1/2 kplruukkua tilliä
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    360 g(2 rs) katkarapusalaattia
    1 rklsitruunanmehua
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    ripaus suolaa
  4. 4

    Asettele puolet leivistä vuoan pohjalle. Kostuta kevyesti maidolla. Levitä täyte leiville. Asettele loput leivistä täytteen päälle tiiviiksi kerrokseksi. Kostuta kevyesti maidolla ja painele leivät tiiviisti vuokaan. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin. Anna tekeytyä vähintään 2 tuntia tai yön yli.

    MääräAinesosa
    3/4 dlmaitoa
  5. 5

    Vaahdota smetana kulhossa. Mausta sitruunanmehulla ja suolalla. Sulata ja valuta koristeeksi tulevat katkaravut. Kumoa voileipäkakku vuoasta ja levitä smetana kakun pinnalle. Siisti kakun reunat ja leikkaa kakku 12 annospalaan. Koristele minivoileipäkakut katkaravuilla, viipaloidulla kurkulla ja tillitupsuilla.

    MääräAinesosa
    120 g(1 prk) smetanaa
    1 tlsitruunanmehua
    1/4 tlsuolaa
    90 g(½ ps) isoja katkarapuja
    pala kurkkua
    tilliä

Vinkki: Voileipäkakkupohjasta voi leikata pieniä annospaloja sormisyötäväksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, pala kurkkua, tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
4.4.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä