Tee maustevoi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Keitä silppuja viinietikassa, kunnes neste on haihtunut, anna jäähtyä. Sekoita kaikki ainekset pehmeään voihin. Muotoile voi pötköksi kelmun avulla, paketoi ja pane kylmään.
Leikkaa huoneenlämpöinen liha pihveiksi. Kuumenna rasvaseosta pannulla kunnes voi ruskistuu. Paista pihvejä kunnes pinnalle alkaa nousta punaisia pilkkuja. Käännä ja paista vielä pari minuuttia. Nosta pannu pois levyltä, lisää pihveille viipale maustevoita. Anna pihvien tekeytyä kevyesti foliolla peitettynä muutama minuutti.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1454
348
25,3 g
15,5 g
1,0 g
0,5 g
0,3 g
29,0 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
Mustapippuria,
Tilkka rypsiöljyä ja nokare voita,
3 rkl Valkoviinietikkaa,
2 tl Rakuunaa,
3 rkl Silputtua persiljaa,
0,5 tl Raastettua sitruunan kuorta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli