Tee maustevoi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Keitä silppuja viinietikassa, kunnes neste on haihtunut, anna jäähtyä. Sekoita kaikki ainekset pehmeään voihin. Muotoile voi pötköksi kelmun avulla, paketoi ja pane kylmään.
Leikkaa huoneenlämpöinen liha pihveiksi. Kuumenna rasvaseosta pannulla kunnes voi ruskistuu. Paista pihvejä kunnes pinnalle alkaa nousta punaisia pilkkuja. Käännä ja paista vielä pari minuuttia. Nosta pannu pois levyltä, lisää pihveille viipale maustevoita. Anna pihvien tekeytyä kevyesti foliolla peitettynä muutama minuutti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
348
1454
25,3 g
15,5 g
1,0 g
0,5 g
0,3 g
29,0 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
Mustapippuria,
Tilkka rypsiöljyä ja nokare voita,
3 rkl Valkoviinietikkaa,
2 tl Rakuunaa,
3 rkl Silputtua persiljaa,
0,5 tl Raastettua sitruunan kuorta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli