Pihvit ja bearnaisevoi

Itse tehty maustevoi viimeistelee sisäfileepihvin. Bearnaisevoi saa makunsa mm. valkosipulista, rakuunasta ja sitruunasta. Leikkaa ja paista pihvit huoneenlämpöisinä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gnaudan sisäfileetä
suolaa
mustapippuria
tilkka rypsiöljyä ja nokare voita

Maustevoi

100 gpehmeää voita
1 kplhienonnettu sipuli
2 kplhienonnettua valkosipulinkynttä
3 rklvalkoviinietikkaa
2 tlrakuunaa
3 rklsilputtua persiljaa
1/2 tlraastettua sitruunan kuorta

Valmistus

  1. 1

    Tee maustevoi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Keitä silppuja viinietikassa, kunnes neste on haihtunut, anna jäähtyä. Sekoita kaikki ainekset pehmeään voihin. Muotoile voi pötköksi kelmun avulla, paketoi ja pane kylmään.

    Leikkaa huoneenlämpöinen liha pihveiksi. Kuumenna rasvaseosta pannulla kunnes voi ruskistuu. Paista pihvejä kunnes pinnalle alkaa nousta punaisia pilkkuja. Käännä ja paista vielä pari minuuttia. Nosta pannu pois levyltä, lisää pihveille viipale maustevoita. Anna pihvien tekeytyä kevyesti foliolla peitettynä muutama minuutti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Mustapippuria, Tilkka rypsiöljyä ja nokare voita, 3 rkl Valkoviinietikkaa, 2 tl Rakuunaa, 3 rkl Silputtua persiljaa, 0,5 tl Raastettua sitruunan kuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä