Pihvit ja bearnaisevoi

Nappaa talteen!
Itse tehty maustevoi viimeistelee sisäfileepihvin. Bearnaisevoi saa makunsa mm. valkosipulista, rakuunasta ja sitruunasta. Leikkaa ja paista pihvit huoneenlämpöisinä.
| 500 g | naudan sisäfileetä |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| tilkka rypsiöljyä ja nokare voita | |
| Maustevoi | |
|---|---|
| 100 g | pehmeää voita |
| 1 kpl | hienonnettu sipuli |
| 2 kpl | hienonnettua valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | valkoviinietikkaa |
| 2 tl | rakuunaa |
| 3 rkl | silputtua persiljaa |
| 1/2 tl | raastettua sitruunan kuorta |
- 1.
Tee maustevoi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Keitä silppuja viinietikassa, kunnes neste on haihtunut, anna jäähtyä. Sekoita kaikki ainekset pehmeään voihin. Muotoile voi pötköksi kelmun avulla, paketoi ja pane kylmään.
Leikkaa huoneenlämpöinen liha pihveiksi. Kuumenna rasvaseosta pannulla kunnes voi ruskistuu. Paista pihvejä kunnes pinnalle alkaa nousta punaisia pilkkuja. Käännä ja paista vielä pari minuuttia. Nosta pannu pois levyltä, lisää pihveille viipale maustevoita. Anna pihvien tekeytyä kevyesti foliolla peitettynä muutama minuutti.
Pihvit ja bearnaisevoi
Itse tehty maustevoi viimeistelee sisäfileepihvin. Bearnaisevoi saa makunsa mm. valkosipulista, rakuunasta ja sitruunasta. Leikkaa ja paista pihvit huoneenlämpöisinä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | naudan sisäfileetä |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| tilkka rypsiöljyä ja nokare voita | |
Maustevoi | |
| 100 g | pehmeää voita |
| 1 kpl | hienonnettu sipuli |
| 2 kpl | hienonnettua valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | valkoviinietikkaa |
| 2 tl | rakuunaa |
| 3 rkl | silputtua persiljaa |
| 1/2 tl | raastettua sitruunan kuorta |
Valmistus
- 1
Tee maustevoi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Keitä silppuja viinietikassa, kunnes neste on haihtunut, anna jäähtyä. Sekoita kaikki ainekset pehmeään voihin. Muotoile voi pötköksi kelmun avulla, paketoi ja pane kylmään.
Leikkaa huoneenlämpöinen liha pihveiksi. Kuumenna rasvaseosta pannulla kunnes voi ruskistuu. Paista pihvejä kunnes pinnalle alkaa nousta punaisia pilkkuja. Käännä ja paista vielä pari minuuttia. Nosta pannu pois levyltä, lisää pihveille viipale maustevoita. Anna pihvien tekeytyä kevyesti foliolla peitettynä muutama minuutti.
Ravintosisältö
350
Energiaa kcal
1466
Energiaa kj
25,3 g
Rasvaa
15,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,5 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
29,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
350
Energiaa kcal
1466
Energiaa kj
25,3 g
Rasvaa
15,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,5 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
29,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Mustapippuria, Tilkka rypsiöljyä ja nokare voita, 3 rkl Valkoviinietikkaa, 2 tl Rakuunaa, 3 rkl Silputtua persiljaa, 0,5 tl Raastettua sitruunan kuorta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























