Kuumenna sipulia ja tomaattipyreetä hetki öljyssä (1 rkl) kattilassa. Lisää hapankaali ja jatka kuumennusta pari minuuttia. Lisää lihaliemi ja laakerinlehti. Anna keiton kiehua 15 minuuttia.
Paahda keiton kiehuessa jauheliha öljyssä (1 rkl) pannulla.
Lisää keittoon pakastekasvikset, raastetut punajuuret ja liha. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Anna kiehua 10 minuuttia.
Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa ennen tarjoilua. Tarjoile keiton pinnalla nokare kermaviiliä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
352
1477
25,2 g
10,0 g
16,8 g
8,8 g
2,8 g
12,6 g
4,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Tomaattipyreetä,
Laakerinlehti.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli