Pikaborssi jauhelihasta

Arvostele resepti
5 Annosta

30 min

Arjen nopeassa jauheliha-borssikeitossa hyödynnetään hapankaalia, pakastejuureksia ja etikkapunajuuria. Anna makujen tekeytyä hetki ennen kattilan kantamista pöytään.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
200 ghapankaalia
1 kplsipuli
1 rkltomaattipyreetä
2 rklöljyä
1 1/4 llihalientä
1 kpllaakerinlehti
180 g(1 ps) suikalejuureksia (pakaste)
300 gjauhelihaa
200 getikkapunajuuria
1 tlhunajaa
1 1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

2 dlkermaviiliä

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna sipulia ja tomaattipyreetä hetki öljyssä (1 rkl) kattilassa. Lisää hapankaali ja jatka kuumennusta pari minuuttia. Lisää lihaliemi ja laakerinlehti. Anna keiton kiehua 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 rkltomaattipyreetä
    2 rklöljyä
    200 ghapankaalia
    1 1/4 llihalientä
    1 kpllaakerinlehti
  2. 2

    Paahda keiton kiehuessa jauheliha öljyssä (1 rkl) pannulla.

    MääräAinesosa
    300 gjauhelihaa
  3. 3

    Lisää keittoon pakastekasvikset, raastetut punajuuret ja liha. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Anna kiehua 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    180 g(1 ps) suikalejuureksia (pakaste)
    200 getikkapunajuuria
    1 tlhunajaa
    1 1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa ennen tarjoilua. Tarjoile keiton pinnalla nokare kermaviiliä.

    MääräAinesosa
    2 dlkermaviiliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Tomaattipyreetä, Laakerinlehti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä