Pikaborssi jauhelihasta
30 min

Nappaa talteen!
Arjen nopeassa jauheliha-borssikeitossa hyödynnetään hapankaalia, pakastejuureksia ja etikkapunajuuria. Anna makujen tekeytyä hetki ennen kattilan kantamista pöytään.
| 200 g | hapankaalia |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 1/4 l | lihalientä |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 180 g | (1 ps) suikalejuureksia (pakaste) |
| 300 g | jauhelihaa |
| 200 g | etikkapunajuuria |
| 1 tl | hunajaa |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 dl | kermaviiliä |
- 1.
Kuumenna sipulia ja tomaattipyreetä hetki öljyssä (1 rkl) kattilassa. Lisää hapankaali ja jatka kuumennusta pari minuuttia. Lisää lihaliemi ja laakerinlehti. Anna keiton kiehua 15 minuuttia.
- 2.
Paahda keiton kiehuessa jauheliha öljyssä (1 rkl) pannulla.
- 3.
Lisää keittoon pakastekasvikset, raastetut punajuuret ja liha. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Anna kiehua 10 minuuttia.
- 4.
Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa ennen tarjoilua. Tarjoile keiton pinnalla nokare kermaviiliä.
Pikaborssi jauhelihasta
Arjen nopeassa jauheliha-borssikeitossa hyödynnetään hapankaalia, pakastejuureksia ja etikkapunajuuria. Anna makujen tekeytyä hetki ennen kattilan kantamista pöytään.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | hapankaalia |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 1/4 l | lihalientä |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 180 g | (1 ps) suikalejuureksia (pakaste) |
| 300 g | jauhelihaa |
| 200 g | etikkapunajuuria |
| 1 tl | hunajaa |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 2 dl | kermaviiliä |
Valmistus
- 1
Kuumenna sipulia ja tomaattipyreetä hetki öljyssä (1 rkl) kattilassa. Lisää hapankaali ja jatka kuumennusta pari minuuttia. Lisää lihaliemi ja laakerinlehti. Anna keiton kiehua 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 rkl tomaattipyreetä 2 rkl öljyä 200 g hapankaalia 1 1/4 l lihalientä 1 kpl laakerinlehti - 2
Paahda keiton kiehuessa jauheliha öljyssä (1 rkl) pannulla.
Määrä Ainesosa 300 g jauhelihaa - 3
Lisää keittoon pakastekasvikset, raastetut punajuuret ja liha. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Anna kiehua 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 180 g (1 ps) suikalejuureksia (pakaste) 200 g etikkapunajuuria 1 tl hunajaa 1 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa ennen tarjoilua. Tarjoile keiton pinnalla nokare kermaviiliä.
Määrä Ainesosa 2 dl kermaviiliä
Ravintosisältö
355
Energiaa kcal
1486
Energiaa kj
25,2 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,2 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
4,8 g
Suolaa
355
Energiaa kcal
1486
Energiaa kj
25,2 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,2 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
4,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Tomaattipyreetä, Laakerinlehti.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























