Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pikaborssi jauhelihasta

timer-icon30 min
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Arjen nopeassa jauheliha-borssikeitossa hyödynnetään hapankaalia, pakastejuureksia ja etikkapunajuuria. Anna makujen tekeytyä hetki ennen kattilan kantamista pöytään.

Ainekset

200 g
Hapankaalia
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Tomaattipyreetä
2 rkl
Öljyä
1 1/4 l
Lihalientä
1 kpl
Laakerinlehti
180 g
(1 ps) suikalejuureksia (pakaste)
300 g
Jauhelihaa
200 g
Etikkapunajuuria
1 tl
Hunajaa
1 1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

2 dl
Kermaviiliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna sipulia ja tomaattipyreetä hetki öljyssä (1 rkl) kattilassa. Lisää hapankaali ja jatka kuumennusta pari minuuttia. Lisää lihaliemi ja laakerinlehti. Anna keiton kiehua 15 minuuttia.

1 kpl
Sipuli
1 rkl
Tomaattipyreetä
2 rkl
Öljyä
200 g
Hapankaalia
1 1/4 l
Lihalientä
1 kpl
Laakerinlehti
2

Paahda keiton kiehuessa jauheliha öljyssä (1 rkl) pannulla.

300 g
Jauhelihaa
3

Lisää keittoon pakastekasvikset, raastetut punajuuret ja liha. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Anna kiehua 10 minuuttia.

180 g
(1 ps) suikalejuureksia (pakaste)
200 g
Etikkapunajuuria
1 tl
Hunajaa
1 1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa ennen tarjoilua. Tarjoile keiton pinnalla nokare kermaviiliä.

2 dl
Kermaviiliä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.2.2014
|
Muokattu: 22.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

352

1477

25,2 g

10,0 g

16,8 g

8,8 g

2,8 g

12,6 g

4,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Tomaattipyreetä,

Laakerinlehti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli