Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pikaborssi jauhelihasta

timer-icon15 min
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta

Ainekset

200 g
Hapankaalia
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Öljyä
1 1/4 l
Lihalientä
1 kpl
Laakerinlehti
1 kpl
(180 g) suikalejuureksia
300 g
Jauhelihaa
200 g
Etikkapunajuuria
1 tl
Hunajaa
1 1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria

Lisäksi

2 dl
Kermaviiliä

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna sipulia ja tomaattipyreetä hetki öljyssä kattilassa. Lisää hapankaali ja jatka kuumennusta pari minuuttia. Lisää lihaliemi ja laakerinlehti. Anna keiton kiehua 15 minuuttia.

Paahda keiton kiehuessa jauheliha pannulla. Lisää keittoon pakastekasvikset, raastetut punajuuret ja liha. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Anna kiehua 10 minuuttia. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa ennen tarjoilua. Tarjoile keiton pinnalla nokare kermaviiliä.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.2.2014
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

318

1334

22,2 g

9,8 g

15,0 g

7,4 g

2,0 g

12,4 g

2,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Tomaattipyreetä,

Laakerinlehti,

1,5 tl Suolaa,

0,25 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli