Pikashakshuka | Munakkaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pikashakshuka
Play

Pikashakshuka

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Shakshuka on maukas tomaatti-munapannu, joka toimii päivän jokaiseen hetkeen. Pannun päälle laitettu kansi vauhdittaa munien kypsymistä.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Paprika
1 kpl
(240 g) kikherneitä
2 tl
Öljyä
1 kpl
(370 g) chilimaustettua tomaattimurskaa
1 tl
Juustokuminaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
4 kpl
Kananmunaa
50 g
Fetajuustoa
1/2 kpl
Ruukku korianteria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuutioi paprika. Valuta kikherneet liemestä.

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Paprika
1 kpl
(240 g) kikherneitä
2

Kuullota sipulisilppuja ja paprikakuutioita pari minuuttia pannulla öljyssä. Lisää tomaattimurska, kikherneet ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.

2 tl
Öljyä
1 kpl
(370 g) chilimaustettua tomaattimurskaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1 tl
Juustokuminaa
3

Tee kastikkeeseen kauhalla kuopat munia varten. Valuta munat kuorista kuoppiin. Peitä pannu kannella ja anna ruoan hautua, kunnes valkuaiset ovat kypsyneet.

4 kpl
Kananmunaa
4

Lisää päälle murennettua fetajuustoa ja korianteria. Tarjoa leivän kanssa.

50 g
Fetajuustoa
1/2 kpl
Ruukku korianteria
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 15.3.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

602

143

9,3 g

1,5 g

4,3 g

2,5 g

1,5 g

10,0 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 tl Juustokuminaa,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,

Ruukku korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli