Pikkaisen parempi pannari
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tarjoa hedelmillä ja kaurahiutaleilla rikastettu pannari jogurtin, marjojen ja pähkinöiden kera. Jogurtti on kermaa kevyempi vaihtoehto ja sopii arkiseen herkutteluun.
| 50 g | margariinia |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | maustamatonta jogurttia |
| 7 dl | maitoa |
| 3 dl | täysjyvävehnäjauhoja |
| 2 dl | kaurahiutaleita |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 kpl | omenaa |
| 2 kpl | banaania |
| 2 tl | kanelia |
| Lisäksi | |
|---|---|
| mustikoita | |
| jogurttia | |
| hasselpähkinöitä | |
| hunajaa | |
- 1.
Sulata margariini. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 2.
Vatkaa kananmunat ja jogurtti maitoon. Lisää jauhot, kaura, sula margariini ja mausteet. Anna taikinan turvota hetki.
- 3.
Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- 4.
Kuori ja viipaloi omenat. Kuutioi banaanit. Laita hedelmät taikinan pinnalle ja ripauta kanelia päälle.
- 5.
Kypsennä pannukakkua uunin keskitasolla 30-40 minuuttia.
Pikkaisen parempi pannari
arvosana3/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Tarjoa hedelmillä ja kaurahiutaleilla rikastettu pannari jogurtin, marjojen ja pähkinöiden kera. Jogurtti on kermaa kevyempi vaihtoehto ja sopii arkiseen herkutteluun.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 50 g | margariinia |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | maustamatonta jogurttia |
| 7 dl | maitoa |
| 3 dl | täysjyvävehnäjauhoja |
| 2 dl | kaurahiutaleita |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 kpl | omenaa |
| 2 kpl | banaania |
| 2 tl | kanelia |
Lisäksi | |
| mustikoita | |
| jogurttia | |
| hasselpähkinöitä | |
| hunajaa | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata margariini. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Määrä Ainesosa 50 g margariinia - 2
Vatkaa kananmunat ja jogurtti maitoon. Lisää jauhot, kaura, sula margariini ja mausteet. Anna taikinan turvota hetki.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 2 dl maustamatonta jogurttia 7 dl maitoa 3 dl täysjyvävehnäjauhoja 2 dl kaurahiutaleita 1 tl suolaa 1 rkl sokeria 1 tl kardemummaa 2 tl kanelia - 3
Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- 4
Kuori ja viipaloi omenat. Kuutioi banaanit. Laita hedelmät taikinan pinnalle ja ripauta kanelia päälle.
Määrä Ainesosa 2 kpl omenaa 2 kpl banaania 2 tl kanelia - 5
Kypsennä pannukakkua uunin keskitasolla 30-40 minuuttia.
Ravintosisältö
402
Energiaa kcal
1681
Energiaa kj
16,8 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,0 g
Hiilihydraatteja
17,8 g
Sokereita
5,7 g
Kuituja
15,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
402
Energiaa kcal
1681
Energiaa kj
16,8 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,0 g
Hiilihydraatteja
17,8 g
Sokereita
5,7 g
Kuituja
15,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kardemummaa, mustikoita, jogurttia, hasselpähkinöitä, hunajaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























