Pikkelöidyt raitajuuret
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Raikkaan hapokkaat pikkelöidyt raitajuuret sopivat loistavasti salaattien sekaan tai sellaisenaan joulupöytään. Kanelitanko antaa mausteliemelle talvisen maun.
| 500 g | raitajuuria |
| Mausteliemi | |
|---|---|
| 3 dl | vettä |
| 1 dl | valkoviinietikkaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | sinapinsiemeniä |
| 5 kpl | kokonaista maustepippuria |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Pese raitajuuret ja keitä kuorineen napakan kypsiksi, koosta riippuen 15−25 minuuttia. Kuori jäähtyneet raitajuuret ja leikkaa ne mandoliinilla, terävällä veitsellä tai raastinraudan yksittäisen terän avulla mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet lasipurkkiin.
- 2.
Mittaa vesi, etikka, sokeri ja mausteet kattilaan. Kiehauta liemi ja kaada se raitajuurien päälle. Jäähdytä ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Heiluttele väillä purkkia, jotta raitajuuret maustuvat tasaisesti.
Raikkaan hapokkaat pikkelöidyt raitajuuret sopivat loistavasti salaattien sekaan tai sellaisenaan joulupöytään. Kanelitanko antaa mausteliemelle talvisen maun.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | raitajuuria |
Mausteliemi | |
| 3 dl | vettä |
| 1 dl | valkoviinietikkaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | sinapinsiemeniä |
| 5 kpl | kokonaista maustepippuria |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Pese raitajuuret ja keitä kuorineen napakan kypsiksi, koosta riippuen 15−25 minuuttia. Kuori jäähtyneet raitajuuret ja leikkaa ne mandoliinilla, terävällä veitsellä tai raastinraudan yksittäisen terän avulla mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet lasipurkkiin.
Määrä Ainesosa 500 g raitajuuria - 2
Mittaa vesi, etikka, sokeri ja mausteet kattilaan. Kiehauta liemi ja kaada se raitajuurien päälle. Jäähdytä ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Heiluttele väillä purkkia, jotta raitajuuret maustuvat tasaisesti.
Määrä Ainesosa 3 dl vettä 1 dl valkoviinietikkaa 1 dl sokeria 1 tl sinapinsiemeniä 5 kpl kokonaista maustepippuria 2 kpl laakerinlehteä 1 kpl kanelitanko 1/4 tl suolaa
Vinkki: Pikapikkelöidyt kasvikset säilyvät jääkaapissa vähintään viikon.
Vinkki: Kokeile samalla reseptillä myös pikkelöityä porkkanaa ja juuripersiljaa. Pikkelöi ne raakoina tai napakoiksi kypsennettyinä.
Ravintosisältö
79
Energiaa kcal
328
Energiaa kj
0,1 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
16,8 g
Hiilihydraatteja
12,1 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
0,9 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
79
Energiaa kcal
328
Energiaa kj
0,1 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
16,8 g
Hiilihydraatteja
12,1 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
0,9 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












