Pikkelöidyt raitajuuret

arvosana5/5

(3)arviota
8 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Raikkaan hapokkaat pikkelöidyt raitajuuret sopivat loistavasti salaattien sekaan tai sellaisenaan joulupöytään. Kanelitanko antaa mausteliemelle talvisen maun.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
500 graitajuuria

Mausteliemi

3 dlvettä
1 dlvalkoviinietikkaa
1 dlsokeria
1 tlsinapinsiemeniä
5 kplkokonaista maustepippuria
2 kpllaakerinlehteä
1 kplkanelitanko
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Pese raitajuuret ja keitä kuorineen napakan kypsiksi, koosta riippuen 15−25 minuuttia. Kuori jäähtyneet raitajuuret ja leikkaa ne mandoliinilla, terävällä veitsellä tai raastinraudan yksittäisen terän avulla mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet lasipurkkiin.

    MääräAinesosa
    500 graitajuuria
  2. 2

    Mittaa vesi, etikka, sokeri ja mausteet kattilaan. Kiehauta liemi ja kaada se raitajuurien päälle. Jäähdytä ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Heiluttele väillä purkkia, jotta raitajuuret maustuvat tasaisesti.

    MääräAinesosa
    3 dlvettä
    1 dlvalkoviinietikkaa
    1 dlsokeria
    1 tlsinapinsiemeniä
    5 kplkokonaista maustepippuria
    2 kpllaakerinlehteä
    1 kplkanelitanko
    1/4 tlsuolaa

Vinkki: Pikapikkelöidyt kasvikset säilyvät jääkaapissa vähintään viikon.

Vinkki: Kokeile samalla reseptillä myös pikkelöityä porkkanaa ja juuripersiljaa. Pikkelöi ne raakoina tai napakoiksi kypsennettyinä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
2.10.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä