Pikkelöidyt rypäleet

Makuliemessä pikkelöidyt rypäleet ovat oiva makukumppani sinihomejuuston kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
250 gtummia viinirypäleitä

Makuliemi

4 rklpunaviinietikkaa
4 rklruokokidesokeria
1/2 dlvettä
2 kplkanelitankoa
6 kplkokonaista neilikkaa
1/2 tlmustapippurirouhetta

Valmistus

  1. 1

    Pese rypäleet ja kuivaa kevyesti talouspaperilla. Irrota rypäleet tertuista. Halkaise isommat rypäleet.
    Kiehauta makuliemen ainekset ja lisää joukkoon rypäleet. Keitä muutama minuutti ja jäähdytä. Poista kanelitanko ja neilikat ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 dl Vettä, Kanelitankoa, Kokonaista neilikkaa, 0,5 tl Mustapippurirouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä