Pinaatti-perunamuusi

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Mausta perunamuusi pakastepinaatilla! Ihanan vihreä ja terveellinen muusi sopii esimerkiksi kalaruokien lisukkeeksi.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgjauhoisia perunoita
1 tlsuolaa
2 dlmaitoa
50 gvoita
150 ghienonnettua pinaattia (pakaste)

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Sulata pinaatti mikrossa sulatusteholla.

    MääräAinesosa
    1 1/2 kgjauhoisia perunoita
    150 ghienonnettua pinaattia (pakaste)
  2. 2

    Valuta perunoiden keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää nokare voita. Sekoita pinaatti perunamuusin joukkoon. Lämmitä muusi koko ajan sekoittaen.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    2 dlmaitoa
    50 gvoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä