Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pinaatti-perunamuusi

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Mausta perunamuusi pakastepinaatilla! Ihanan vihreä ja terveellinen muusi sopii esimerkiksi kalaruokien lisukkeeksi.

Ainekset

1 1/2 kg
jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 tl
suolaa
2 dl
keitinlientä tai maitoa
50 g
voita (halutessasi)
150 g
(1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Sulata pinaatti mikrossa sulatusteholla.

1 1/2 kg
jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
150 g
(1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
2

Valuta perunoiden keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Sekoita pinaatti perunamuusin joukkoon. Lämmitä muusi koko ajan sekoittaen.

1 tl
suolaa
2 dl
keitinlientä tai maitoa
50 g
voita (halutessasi)
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 6.2.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

241

1008

7,8 g

4,7 g

34,8 g

3,0 g

2,5 g

5,5 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli