Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pinaatti-riisinyytit

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

1 kpl
Pakastettua filotaikinaa
1 dl
(100 g) voita sulatettuna

Täyte

250 - 300 g
Tuoretta pinaattia tai 1 pkt (150 g) pakastepinaattia
(pari kevätsipulin vartta)
2 dl
Puuro- tai risottoriisiä
4 dl
Vettä
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Voita
2 kpl
Munaa
Ripaus muskottipähkinää

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Käsittele filotaikinaa pakkauksen ohjeen mukaan eli sulata se varoen huoneenlämmössä, irrota 2-3 arkkia erikseen ja laita päällekkäin leivinpöydälle. Peitä arkit kostutetulla tai kostutetulla ja kuivaksi kierretyllä pyyhkeellä.Valmista täyte: kypsennä ensin riisit vedessä keittäen. Lisää pinaatti, pakastettu sellaisenaan ja tuore hienonnettuna. Mausta seos hyvin ja lisää munat.Jaa filolevyt noin 15 x 15 cm:n neliöiksi, joita tarvitset kaksi kuhunkin nyyttiin. Voitele neliö kerrallaan voisulalla, nosta toinen neliö ristikkäin sen päälle ja iso lusikallinen täytettä keskelle. Nosta taikinan reunat nyytiksi täytteen yli ja paina "pussin suu" kiinni kiertäen. Voitele taikinapinta kevyesti uudelleen. Nosta nyytti uunivuokaan.Jatka samalla tavalla, kunnes ainekset on käytetty. Kypsennä nyyttejä 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia tai kunnes niiden pinta on saanut väriä ja sisus kypsynyt.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 27.1.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.