Pinaatti-riisinyytit

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplpakastettua filotaikinaa
1 dl(100 g) voita sulatettuna

Täyte

250 - 300 gtuoretta pinaattia tai 1 pkt (150 g) pakastepinaattia
(pari kevätsipulin vartta)
2 dlpuuro- tai risottoriisiä
4 dlvettä
1/2 tlsuolaa
1 rklvoita
2 kplmunaa
ripaus muskottipähkinää

Valmistus

  1. 1

    Käsittele filotaikinaa pakkauksen ohjeen mukaan eli sulata se varoen huoneenlämmössä, irrota 2-3 arkkia erikseen ja laita päällekkäin leivinpöydälle. Peitä arkit kostutetulla tai kostutetulla ja kuivaksi kierretyllä pyyhkeellä.Valmista täyte: kypsennä ensin riisit vedessä keittäen. Lisää pinaatti, pakastettu sellaisenaan ja tuore hienonnettuna. Mausta seos hyvin ja lisää munat.Jaa filolevyt noin 15 x 15 cm:n neliöiksi, joita tarvitset kaksi kuhunkin nyyttiin. Voitele neliö kerrallaan voisulalla, nosta toinen neliö ristikkäin sen päälle ja iso lusikallinen täytettä keskelle. Nosta taikinan reunat nyytiksi täytteen yli ja paina "pussin suu" kiinni kiertäen. Voitele taikinapinta kevyesti uudelleen. Nosta nyytti uunivuokaan.Jatka samalla tavalla, kunnes ainekset on käytetty. Kypsennä nyyttejä 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia tai kunnes niiden pinta on saanut väriä ja sisus kypsynyt.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä