Pinaattilettulasagne

arvosana3/5

(3)arviota
4 Annosta

45 min (josta 20 min aktiivista)

Pinaattilettulasagne on arjen hauskin ruoka, joka maistuu koko perheelle! Helppo vuokaruoka kootaan pinaattiletuista, jauhelihakastikkeesta, kirsikkatomaateista ja mozzarellasta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
1 tlrypsiöljyä
400 gjauhelihaa
1 dlvettä
1 kpllihaliemikuutio
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
250 gkirsikkatomaatteja
250 g(2 pkt, à 220/125 g) mozzarellaa
400 gpinaattiohukaisia
1/2 kplruukkua basilikaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit öljyssä pannulla sekoitellen.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 tlrypsiöljyä
  2. 2

    Lisää jauheliha sipuleiden joukkoon ja ruskista jauheliha sekoitellen. Lisää loppuvaiheessa vesi, liemikuutio ja pippuri. Sekoita, kunnes liemikuutio on liuennut. Anna hautua hetki.

    MääräAinesosa
    400 gjauhelihaa
    1 dlvettä
    1 kpllihaliemikuutio
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Huuhtele ja puolita tomaatit ja revi tai viipaloi juustot pienemmiksi paloiksi.

    MääräAinesosa
    250 gkirsikkatomaatteja
    250 g(2 pkt, à 220/125 g) mozzarellaa
  4. 4

    Lado puolet pinaattiohukaista uunivuokaan (noin 25 × 25 cm). Levitä lettujen päälle puolet jauhelihasta, mozzarellasta ja tomaatinpuolikkaista. Toista kerrokset.

    MääräAinesosa
    400 gpinaattiohukaisia
  5. 5

    Kypsennä uunissa noin 20–25 minuuttia tai kunnes juusto on kauniisti ruskistunut. Viimeistele basilikanlehdillä.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
12.7.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä