Pinaattilettulasagne
45 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pinaattilettulasagne on arjen hauskin ruoka, joka maistuu koko perheelle! Helppo vuokaruoka kootaan pinaattiletuista, jauhelihakastikkeesta, kirsikkatomaateista ja mozzarellasta.
| 1 kpl | sipuli |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 250 g | (2 pkt, à 220/125 g) mozzarellaa |
| 400 g | pinaattiohukaisia |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit öljyssä pannulla sekoitellen.
- 2.
Lisää jauheliha sipuleiden joukkoon ja ruskista jauheliha sekoitellen. Lisää loppuvaiheessa vesi, liemikuutio ja pippuri. Sekoita, kunnes liemikuutio on liuennut. Anna hautua hetki.
- 3.
Huuhtele ja puolita tomaatit ja revi tai viipaloi juustot pienemmiksi paloiksi.
- 4.
Lado puolet pinaattiohukaista uunivuokaan (noin 25 × 25 cm). Levitä lettujen päälle puolet jauhelihasta, mozzarellasta ja tomaatinpuolikkaista. Toista kerrokset.
- 5.
Kypsennä uunissa noin 20–25 minuuttia tai kunnes juusto on kauniisti ruskistunut. Viimeistele basilikanlehdillä.
Pinaattilettulasagne on arjen hauskin ruoka, joka maistuu koko perheelle! Helppo vuokaruoka kootaan pinaattiletuista, jauhelihakastikkeesta, kirsikkatomaateista ja mozzarellasta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 250 g | (2 pkt, à 220/125 g) mozzarellaa |
| 400 g | pinaattiohukaisia |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit öljyssä pannulla sekoitellen.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 tl rypsiöljyä - 2
Lisää jauheliha sipuleiden joukkoon ja ruskista jauheliha sekoitellen. Lisää loppuvaiheessa vesi, liemikuutio ja pippuri. Sekoita, kunnes liemikuutio on liuennut. Anna hautua hetki.
Määrä Ainesosa 400 g jauhelihaa 1 dl vettä 1 kpl lihaliemikuutio 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Huuhtele ja puolita tomaatit ja revi tai viipaloi juustot pienemmiksi paloiksi.
Määrä Ainesosa 250 g kirsikkatomaatteja 250 g (2 pkt, à 220/125 g) mozzarellaa - 4
Lado puolet pinaattiohukaista uunivuokaan (noin 25 × 25 cm). Levitä lettujen päälle puolet jauhelihasta, mozzarellasta ja tomaatinpuolikkaista. Toista kerrokset.
Määrä Ainesosa 400 g pinaattiohukaisia - 5
Kypsennä uunissa noin 20–25 minuuttia tai kunnes juusto on kauniisti ruskistunut. Viimeistele basilikanlehdillä.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua basilikaa
Ravintosisältö
618
Energiaa kcal
2587
Energiaa kj
40,8 g
Rasvaa
18,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,0 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
38,5 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
618
Energiaa kcal
2587
Energiaa kj
40,8 g
Rasvaa
18,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,0 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
38,5 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























