Pinaattilettulasagne
Ainekset
Valmistus
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit öljyssä pannulla sekoitellen. Siirrä toiseen astiaan.
Kuumenna pannu uudelleen ja ruskista jauheliha sekoitellen. Lisää loppuvaiheessa sipulit, vesi, liemikuutio ja pippuri. Sekoita, kunnes liemikuutio on liuennut. Anna hautua hetki. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
Puolita tomaatit ja revi juustot paloiksi.
Lado puolet pinaattiohukaista uunivuokaan (noin 25 × 25 cm). Levitä puolet jauhelihasta ja puolet mozzarellasta ja tomaatinpuolikkaista päälle. Toista kerrokset.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia tai kunnes juusto on kauniisti ruskistunut. Viimeistele halutessasi basilikanlehdillä.
Vinkki: Mozzarellan voit vaihtaa emmentaljuustoraasteeseen.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
89
370
6,5 g
2,8 g
1,0 g
1,0 g
0,5 g
5,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (400 g) pinaattiohukaisia,
1 dl Vettä,
Lihaliemikuutio,
0,5 tl Mustapippuria,
Suolaa,
Tuoretta basilikaa, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli