Pinaattiletut tuoreesta pinaatista

arvosana5/5

(1)arvio
36 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Itse tehdyt pinaattiletut maistuvat välipalana sellaisenaan tai lounaaksi perunamuusin ja puolukkahillon kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
150 gtuoretta pinaattia
5 dlmaitoa
3 kplkananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
3/4 tlsuolaa
2 rklrypsiöljyä

Paistamiseen

rypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele pinaatti. Soseuta pinaatti ja maito sauvasekoittimella kulhossa.

    MääräAinesosa
    150 gtuoretta pinaattia
    5 dlmaitoa
  2. 2

    Lisää munat, jauhot, suola ja öljy. Vatkaa kierrevatkaimella taikinaksi. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    3 dl vehnäjauhoja
    3/4 tlsuolaa
    2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Kuumenna tilkka öljyä lettupannun koloissa. Annostele lettutaikinaa koloihin ja paista keskilämmöllä, kunnes letun pinta on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toinen puoli.

    MääräAinesosa
    rypsiöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
29.7.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä