Pinaattinen kesäkeitto

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplporkkanaa
4 - 6 kplperunaa puoliksi lohkottuina
1 kplpieni kukkakaali
1/2 lvettä
2 tlsuolaa
5 kplmaustepippuria
2 tlsokeria tarvittaessa
1 dlherneitä
pari kourallista pinaattia
3 dlmaitoa
1 rklvehnäjauhoja
1 rklvoita
2 rklsilputtua persiljaa, tilliä ja ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja lohko perunat. Huuhdo ja lohko kukkakaali. Kiehauta vesi ja mausta se suolalla. Kesäkasvikset ovat makoisia, mutta usein keittoon kannattaa lisätä myös hiukan sokeria.

    Lisää kiehuvaan liemeen pippurit ja porkkanat. Lisää viiden minuutin kuluttua perunat, herneet ja kukkakaali ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää suikaloitu pinaatti.

    Kun kasvikset ovat lähes kypsiä, lisää maito, jonka joukkoon on vatkattu vehnäjauhot. Keitä vielä muutama minuutti. Lisää keittoon voi ja yrtit ja tarkista maku.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä