Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pinaattinen kesäkeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 kpl
Porkkanaa
4 - 6 kpl
Perunaa puoliksi lohkottuina
1 kpl
Pieni kukkakaali
1/2 l
Vettä
2 tl
Suolaa
5 kpl
Maustepippuria
2 tl
Sokeria tarvittaessa
1 dl
Herneitä
Pari kourallista pinaattia
3 dl
Maitoa
1 rkl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Voita
2 rkl
Silputtua persiljaa, tilliä ja ruohosipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja lohko perunat. Huuhdo ja lohko kukkakaali. Kiehauta vesi ja mausta se suolalla. Kesäkasvikset ovat makoisia, mutta usein keittoon kannattaa lisätä myös hiukan sokeria.

Lisää kiehuvaan liemeen pippurit ja porkkanat. Lisää viiden minuutin kuluttua perunat, herneet ja kukkakaali ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää suikaloitu pinaatti.

Kun kasvikset ovat lähes kypsiä, lisää maito, jonka joukkoon on vatkattu vehnäjauhot. Keitä vielä muutama minuutti. Lisää keittoon voi ja yrtit ja tarkista maku.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 23.6.2008
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.