Pipari-pullabriossit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pipari-pullabriossit

Fork and knife
17 Kappaletta
Fork and knife
17 Kappaletta
Piparkakkutaikina ja appelsiininmakuinen tuorejuusto tuovat joulun tuntua ja erityisesti ihanaa makua briosseihin. Tarjoa pipari-pullabriosseja pikkujouluissa glögin kera.

Ainekset

100 g
Margariinia
2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
3 rkl
Haaleaa vettä
1 tl
Kardemummaa
1/4 tl
Suolaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
Muna
8 dl
Vehnäjauhoja

täyte:

1 kpl
(500 g) piparkakkutaikina
200 g
Appelsiinituorejuustoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sulata kattilassa margariini ja kaada sekaan maito. Liuota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva haaleaan veteen. Lisää mausteet  ja sokeri,  anna seoksen hetken aikaa seistä. Sekoita joukkoon haalea rasva-maitoseos sekä muna. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteenmuotoiseksi isoksi levyksi.

Nipistä kaksi piparkakkutaikinalevyä yhteen ja kauli pullataikinan kanssa samankokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi. Nosta piparitaikinalevy kaulinta apuna käyttäen pullataikinan päälle. Notkista tuorejuusto ja levitä piparitaikinan päälle.Kääri levy tiukalle rullalle ja leikkaa 16–18 palaan. Nosta palat leikkauspinnat ylöspäin paperisiin muffinivuokiin tai muffiinipeltiin. Anna kohota 15 minuuttia. Paista briossit 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 12.12.2011
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.