Pipari-pullabriossit

Arvostele resepti
17 Kappaletta

Piparkakkutaikina ja appelsiininmakuinen tuorejuusto tuovat joulun tuntua ja erityisesti ihanaa makua briosseihin. Tarjoa pipari-pullabriosseja pikkujouluissa glögin kera.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gmargariinia
2 1/2 dlmaitoa
25 ghiivaa
3 rklhaaleaa vettä
1 tlkardemummaa
1/4 tlsuolaa
1 dlsokeria
1 kplkananmuna
8 dlvehnäjauhoja

Täyte:

500 g(1 pkt) piparkakkutaikinaa
200 gappelsiinituorejuustoa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata kattilassa margariini ja kaada sekaan maito. Liuota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva haaleaan veteen. Lisää mausteet ja sokeri, anna seoksen hetken aikaa seistä. Sekoita joukkoon haalea rasva-maitoseos sekä muna.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    2 1/2 dlmaitoa
    25 ghiivaa
    3 rklhaaleaa vettä
    1 tlkardemummaa
    1 dlsokeria
    1/4 tlsuolaa
    1 kplkananmuna
  2. 2

    Lisää jauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteenmuotoiseksi isoksi levyksi.

    MääräAinesosa
    8 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Nipistä kaksi piparkakkutaikinalevyä yhteen ja kauli pullataikinan kanssa samankokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi. Nosta piparitaikinalevy kaulinta apuna käyttäen pullataikinan päälle.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) piparkakkutaikinaa
  4. 4

    Notkista tuorejuusto ja levitä piparitaikinan päälle. Kääri levy tiukalle rullalle ja leikkaa 16–18 palaan. Nosta palat leikkauspinnat ylöspäin paperisiin muffinivuokiin tai muffiinipeltiin. Anna kohota 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 gappelsiinituorejuustoa
  5. 5

    Paista briossit 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä