Pipari-pullabriossit

Nappaa talteen!
Piparkakkutaikina ja appelsiininmakuinen tuorejuusto tuovat joulun tuntua ja erityisesti ihanaa makua briosseihin. Tarjoa pipari-pullabriosseja pikkujouluissa glögin kera.
| 100 g | margariinia |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 3 rkl | haaleaa vettä |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| Täyte: | |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) piparkakkutaikinaa |
| 200 g | appelsiinituorejuustoa |
- 1.
Sulata kattilassa margariini ja kaada sekaan maito. Liuota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva haaleaan veteen. Lisää mausteet ja sokeri, anna seoksen hetken aikaa seistä. Sekoita joukkoon haalea rasva-maitoseos sekä muna.
- 2.
Lisää jauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteenmuotoiseksi isoksi levyksi.
- 3.
Nipistä kaksi piparkakkutaikinalevyä yhteen ja kauli pullataikinan kanssa samankokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi. Nosta piparitaikinalevy kaulinta apuna käyttäen pullataikinan päälle.
- 4.
Notkista tuorejuusto ja levitä piparitaikinan päälle. Kääri levy tiukalle rullalle ja leikkaa 16–18 palaan. Nosta palat leikkauspinnat ylöspäin paperisiin muffinivuokiin tai muffiinipeltiin. Anna kohota 15 minuuttia.
- 5.
Paista briossit 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Pipari-pullabriossit
Piparkakkutaikina ja appelsiininmakuinen tuorejuusto tuovat joulun tuntua ja erityisesti ihanaa makua briosseihin. Tarjoa pipari-pullabriosseja pikkujouluissa glögin kera.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 3 rkl | haaleaa vettä |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
Täyte: | |
| 500 g | (1 pkt) piparkakkutaikinaa |
| 200 g | appelsiinituorejuustoa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata kattilassa margariini ja kaada sekaan maito. Liuota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva haaleaan veteen. Lisää mausteet ja sokeri, anna seoksen hetken aikaa seistä. Sekoita joukkoon haalea rasva-maitoseos sekä muna.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 2 1/2 dl maitoa 25 g hiivaa 3 rkl haaleaa vettä 1 tl kardemummaa 1 dl sokeria 1/4 tl suolaa 1 kpl kananmuna - 2
Lisää jauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteenmuotoiseksi isoksi levyksi.
Määrä Ainesosa 8 dl vehnäjauhoja - 3
Nipistä kaksi piparkakkutaikinalevyä yhteen ja kauli pullataikinan kanssa samankokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi. Nosta piparitaikinalevy kaulinta apuna käyttäen pullataikinan päälle.
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) piparkakkutaikinaa - 4
Notkista tuorejuusto ja levitä piparitaikinan päälle. Kääri levy tiukalle rullalle ja leikkaa 16–18 palaan. Nosta palat leikkauspinnat ylöspäin paperisiin muffinivuokiin tai muffiinipeltiin. Anna kohota 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 200 g appelsiinituorejuustoa - 5
Paista briossit 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Ravintosisältö
334
Energiaa kcal
1400
Energiaa kj
13,4 g
Rasvaa
6,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,0 g
Hiilihydraatteja
13,2 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
334
Energiaa kcal
1400
Energiaa kj
13,4 g
Rasvaa
6,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,0 g
Hiilihydraatteja
13,2 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























