Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Piparjuuri-kaalisalaatti

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Täyteläinen jogurtti-majoneesipohjainen varhaiskaalisalaatti saa pirteää potkua piparjuuritahnasta.

Ainekset

400 g
varhaiskaalia
2 kpl
kevätsipulin vartta

Kastike

1 dl
paksua jogurttia
1 dl
majoneesia
1 rkl
piparjuuritahnaa
2 tl
omenaviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kaali, poista uloimmat lehdet ja kova kantaosa. Suikaloi tai raasta kaali. Huuhtele ja hienonna kevätsipulit.

400 g
varhaiskaalia
2 kpl
kevätsipulin vartta
2

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja kääntele kasviksiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoamista.

1 dl
paksua jogurttia
1 dl
majoneesia
1 rkl
piparjuuritahnaa
2 tl
omenaviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria

Vinkki: Voit korvata varhaiskaalin keräkaalilla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.4.2024
|
Muokattu: 3.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

136

570

10,0 g

2,5 g

7,8 g

7,8 g

2,5 g

2,8 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli