Piparjuuri-kaalisalaatti

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Täyteläinen jogurtti-majoneesipohjainen varhaiskaalisalaatti saa pirteää potkua piparjuuritahnasta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gvarhaiskaalia
2 kplkevätsipulin vartta

Kastike

1 dlpaksua jogurttia
1 dlmajoneesia
1 rklpiparjuuritahnaa
2 tlomenaviinietikkaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kaali, poista uloimmat lehdet ja kova kantaosa. Suikaloi tai raasta kaali. Huuhtele ja hienonna kevätsipulit.

    MääräAinesosa
    400 gvarhaiskaalia
    2 kplkevätsipulin vartta
  2. 2

    Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja kääntele kasviksiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    1 dlpaksua jogurttia
    1 dlmajoneesia
    1 rklpiparjuuritahnaa
    2 tlomenaviinietikkaa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlsokeria

Vinkki: Voit korvata varhaiskaalin keräkaalilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.4.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä