Huuhtele kaali, poista uloimmat lehdet ja kova kantaosa. Suikaloi tai raasta kaali. Huuhtele ja hienonna kevätsipulit.
Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Purista sitruunan mehu (½ dl). Kuori ja hienonna valkosipuli. Mittaa kastikkeen ainekset kapeaan kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Kääntele kasviksiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoamista.
Vinkki: Voit korvata varhaiskaalin keräkaalilla.
Kokeile myös piparjuuri-kaalisalaattia ja aasialaista seesami-kaalisalaattia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
278
1163
22,8 g
5,3 g
7,8 g
5,5 g
3,5 g
8,3 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli