Green goddess -kaalisalaatti

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Vihreyttä pursuava ja raikkaan täyteläinen green goddess -kastike ihastuttaa rouskuvassa varhaiskaalisalaatissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gvarhaiskaalia
2 kplkevätsipulin vartta

Kastike

50 g(1 rs) pinaattia
1 kplsitruuna
1 kplvalkosipulinkynsi
1 ruukku basilikaa
60 g(1 dl) cashewpähkinöitä
50 g(1 dl) parmesaanijuustoa raastettuna
1/2 dloliiviöljyä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kaali, poista uloimmat lehdet ja kova kantaosa. Suikaloi tai raasta kaali. Huuhtele ja hienonna kevätsipulit.

    MääräAinesosa
    400 gvarhaiskaalia
    2 kplkevätsipulin vartta
  2. 2

    Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Purista sitruunan mehu (½ dl). Kuori ja hienonna valkosipuli. Mittaa kastikkeen ainekset kapeaan kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Kääntele kasviksiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    50 g(1 rs) pinaattia
    1 kplsitruuna
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 ruukku basilikaa
    60 g(1 dl) cashewpähkinöitä
    50 g(1 dl) parmesaanijuustoa raastettuna
    1/2 dloliiviöljyä
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlsokeria

Vinkki: Voit korvata varhaiskaalin keräkaalilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.4.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä