Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Green goddess -kaalisalaatti

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Vihreyttä pursuava ja raikkaan täyteläinen green goddess -kastike ihastuttaa rouskuvassa varhaiskaalisalaatissa.

Ainekset

400 g
varhaiskaalia
2 kpl
kevätsipulin vartta

Kastike

50 g
(1 rs) pinaattia
1 kpl
sitruuna
1 kpl
valkosipulinkynsi
1
ruukku basilikaa
60 g
(1 dl) cashewpähkinöitä
50 g
(1 dl) parmesaanijuustoa raastettuna
1/2 dl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kaali, poista uloimmat lehdet ja kova kantaosa. Suikaloi tai raasta kaali. Huuhtele ja hienonna kevätsipulit.

400 g
varhaiskaalia
2 kpl
kevätsipulin vartta
2

Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Purista sitruunan mehu (½ dl). Kuori ja hienonna valkosipuli. Mittaa kastikkeen ainekset kapeaan kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Kääntele kasviksiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoamista.

50 g
(1 rs) pinaattia
1 kpl
sitruuna
1 kpl
valkosipulinkynsi
1
ruukku basilikaa
60 g
(1 dl) cashewpähkinöitä
50 g
(1 dl) parmesaanijuustoa raastettuna
1/2 dl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
sokeria

Vinkki: Voit korvata varhaiskaalin keräkaalilla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.4.2024
|
Muokattu: 3.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

278

1163

22,8 g

5,3 g

7,8 g

5,5 g

3,5 g

8,3 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli