Aasialainen seesami-kaalisalaatti

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Valmista aasialaisten ruokien lisukkeeksi lempeän mausteista ja makean suolaista seesami-kaalisalaattia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gvarhaiskaalia
2 kplkevätsipulin vartta

Kastike

1 kpllime
1 cmpala inkivääriä
3 rklpaahdettua seesamiöljyä
2 rklkalakastiketta
2 rklhunajaa

Pinnalle

1/2 ruukkua korianteria
1 rklseesaminsiemeniä
chiliviipaleita

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kaali, poista uloimmat lehdet ja kova kantaosa. Suikaloi tai raasta kaali. Huuhtele ja hienonna kevätsipulit.

    MääräAinesosa
    400 gvarhaiskaalia
    2 kplkevätsipulin vartta
  2. 2

    Purista limen mehu (2 rkl). Kuori ja raasta inkivääri (½ rkl). Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja kääntele kasviksiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    1 cmpala inkivääriä
    3 rklpaahdettua seesamiöljyä
    2 rklkalakastiketta
    2 rklhunajaa
  3. 3

    Hienonna korianteri. Viimeistele salaatti seesaminsiemenillä, chiliviipaleilla ja korianterilla.

    MääräAinesosa
    1/2 ruukkua korianteria
    1 rklseesaminsiemeniä
    chiliviipaleita

Vinkki: Voit korvata varhaiskaalin kerä- tai punakaalilla.

Kokeile myös piparjuuri- ja green goddess -kaalisalaatteja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 cm pala inkivääriä, ruukkua korianteria, chiliviipaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.4.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä