Huuhtele kaali, poista uloimmat lehdet ja kova kantaosa. Suikaloi tai raasta kaali. Huuhtele ja hienonna kevätsipulit.
Purista limen mehu (2 rkl). Kuori ja raasta inkivääri (½ rkl). Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja kääntele kasviksiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoamista.
Hienonna korianteri. Viimeistele salaatti seesaminsiemenillä, chiliviipaleilla ja korianterilla.
Vinkki: Voit korvata varhaiskaalin kerä- tai punakaalilla.
Kokeile myös piparjuuri- ja green goddess -kaalisalaatteja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
178
743
11,5 g
1,0 g
13,3 g
12,8 g
3,0 g
2,5 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 cm pala inkivääriä,
ruukkua korianteria,
chiliviipaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli