Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aasialainen seesami-kaalisalaatti

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista aasialaisten ruokien lisukkeeksi lempeän mausteista ja makean suolaista seesami-kaalisalaattia.

Ainekset

400 g
varhaiskaalia
2 kpl
kevätsipulin vartta

Kastike

1 kpl
lime
1 cm
pala inkivääriä
3 rkl
paahdettua seesamiöljyä
2 rkl
kalakastiketta
2 rkl
hunajaa

Pinnalle

1/2
ruukkua korianteria
1 rkl
seesaminsiemeniä
chiliviipaleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kaali, poista uloimmat lehdet ja kova kantaosa. Suikaloi tai raasta kaali. Huuhtele ja hienonna kevätsipulit.

400 g
varhaiskaalia
2 kpl
kevätsipulin vartta
2

Purista limen mehu (2 rkl). Kuori ja raasta inkivääri (½ rkl). Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja kääntele kasviksiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoamista.

1 kpl
lime
1 cm
pala inkivääriä
3 rkl
paahdettua seesamiöljyä
2 rkl
kalakastiketta
2 rkl
hunajaa
3

Hienonna korianteri. Viimeistele salaatti seesaminsiemenillä, chiliviipaleilla ja korianterilla.

1/2
ruukkua korianteria
1 rkl
seesaminsiemeniä
chiliviipaleita

Vinkki: Voit korvata varhaiskaalin kerä- tai punakaalilla.

Kokeile myös piparjuuri- ja green goddess -kaalisalaatteja.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.4.2024
|
Muokattu: 3.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

178

743

11,5 g

1,0 g

13,3 g

12,8 g

3,0 g

2,5 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 cm pala inkivääriä,

ruukkua korianteria,

chiliviipaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli